- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
fogirobi #31731 üzenetére
Valóban nem kell hozzá nagy voodoo, de az alapok ismerete nélkül (leírtam mindent kb., amihez hozzá kell nyúlni, a konkrét értékeket neked kell kitesztelned, hisz nincs két egyforma proci) miként szeretnéd megoldani, ha már a BIOSban sem nézel át mindent, hogy rálelj az instrukciók alapján arra, amire kell
Ha csak feltolod a szorzókat és auton szétküldöd a procit, jó esetben csak throttlingolni, rossz esetben fagyni fog a vas (netán elfüstöl a VRM), mit lépsz -
Starchm
őstag
válasz
fogirobi #31731 üzenetére
(#31724)-ben ott vannak mit kell átállitani.
Alaplapod nevére és procira rákeresve youtube-n biztos találsz videót róla, h melyik settings hol van a biosban illetve a kézikönyvben is benne lehetnek.
Stabilitást meg linx/prime95-el próbáld első körben, linxben 4gb ramnál 10 kört lefut és jó akkor viheted szépen lefelé a fix/offset voltage-t aztán ha már kifagy/kék halált kapsz akkor előzőre visszarakod és mehet tovább az élet.
-
NSX82
csendes tag
válasz
fogirobi #31721 üzenetére
Nekem ugyanebbe az alaplapban egy i7 2600k van és 4.4 Ghzen megy stabilan fagyásmentesen 2011 szeptembere óta
Az alaplap tuti, h képes rá amint látod. de a 3 gen i7esek melegedősebbek voltak azt hiszem a 2.generácionál mert már az intel elkezdett a hőátvezető pasztával babrálni a kupak alatt. a 2600k még hegesztve volt... nyugodtan feltolhatod a szorzót amúgy, tönkremenni nem fog, max nem lesz stabil. ami kiképzést az én cpum kapott már tőlem azok után azt se tudom elhinni h tönkre lehet tenni
Azt tanácsolom, hogy az alap orajelhez ne nyulj, csak a turbot engedéylezd és ott add meg a 4.1et mind a 4 magra ha van valami extra kérdésed akkor megprobálok rá válaszolni, igaz nekem csak 2gen i7 van de belépek a bisoba és megnézem hogy mit hogy állitottam be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Amd Ryzen 5 3600
- ÚJ, bontatlan AMD Ryzen 5 7600X BOX AM5 4,7 - 5,3Ghz
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged