- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- Hamarosan kapható a Razer új, kábelmentes töltéssel kecsegtető egérpadja
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- ASUS blog: hódítsuk meg az online tabellákat ROG egerekkel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
Elixión #20777 üzenetére
"haly" tanácsát követtem, kevés acetonmentes körömlakk lemosó és én speciel egy simkártya műanyag lappal...de lehet bankkártya, lejárt személyi...nem a papír alapú!
A kupaknál meg használtam fogpiszkálót és a vágáshoz használt borotva pengét is...meg bátran körömlakk lemosót.
Az kevés hogy éles...szerintem fontos, hogy vékony is legyen....ezért jó a penge, mert egyen vastagságú...akarom mondani vékonyságú...
Én sem úgy terveztem, hogy ma csinálok mondjuk egy 80 ezres kártÉs szerencsére nem is csináltam.
-
stargazerhu
aktív tag
Ide raktam fel pár képet a IntelCore-i7-3770K procim kupaktalanításáról.
Videot csináltam is meg nem is. Sajnos túl kevés kezem volt és nem volt állványom se így maradt az, hogy néha lőttem egy képet.
Tapasztalat, már az eddigiek. Satus módszernél (ami nem vezetett sikerre) nekem jobban bejött a pengés módszer. Tényleg két perc alatt lent volt, mert óvatos voltam vele. Utána a takarítás "jó" buli. Az eredmények átmenetiek, mivel nem a végleges paccccta van rajta, de így majd legalább még egy összehasonlítást lehet tenni. Nem tudom azt se, hogy mennyire sikeredet jól a pasztázás. Eredmény 5-9 fok minuszban, torzító tényezők, hogy előtte a kupak és a hűtőborda között a hűtő gyári pasztája volt, most meg oda is MX-4-et raktam. Az előtte mérésnél 1,28V volt, utána viszont 1,296V. Kicsit meglepett, mikor assszondta, hogy nyú CPU...azt csak 3-dikra indult el bios meg safe módban....Nem igazán értettem, de mondom, van bajom ezzel az alaplappal.Beállítottam, azt azóta megy.
Kérdés?
-
stargazerhu
aktív tag
-
-
stargazerhu
aktív tag
Jövő héten kupaktalanítási akciót tervezek a 3770K procimon.
Kit milyen tesztek érdekelnének előtte, utána (linket küldj itt és priviben is). Most 4,6GHz-en megy 1,296V környékén. Ha van javaslat, bármi, akkor azt is szívesen veszem!
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
->Raizen<- #20631 üzenetére
Erről, mintha már lett volna szó.... 8.1 még nem egy végleges verzió, nem?
-
stargazerhu
aktív tag
Hát akkor állítsd be arra a GHz, kezdetben vmi magasabb fesszen, aztán onnan menj lefelé, ahogy itt már többen írták, és nézd az eseménynaplót, hogy hibádzik e a CPU
Vki offsettel, vki fix feszt használ. Vki kikapcsolja a speedstepset (leveszi a feszt és az órajelet, ha nincs szükség a teljesítményre), vki nem, próbálgass te is. -
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
hszilard666 #20596 üzenetére
Szerintem tök alapon is kihajtja....Mondjuk hatása a OC-nek is tuti lesz....de nem hinném, hogy különösebben CPU limites lenne...4,5GHz meg biztos elég lesz neki
-
stargazerhu
aktív tag
öhöm....És akkor kupak le paszta ki belőle és raktár rá vissza mást vmi jobbat és kupak vissza? Vagy szőrén megülve van most?
Mondjuk az enyém megy 4,7GHz-en 1,3V-on.... Lehet belevágnék, ha mondjuk az 5.0GHz-t el akarnám érni....
De nem csak játékokra használja az ember....van ahol jól jön minden kis sebesség növekedés. -
stargazerhu
aktív tag
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
Mattey #20485 üzenetére
[itt az oldalán láthatod]
Amúgy nézz utána, hogy hol mérve, mert több helyen is lehet, szokták mérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged