Új hozzászólás Aktív témák
-
BioNiCMaN
addikt
Kövezzetek meg, de ez olyan, mint egy zsiráf. "Szép-szép, de otthonra nem kéne."
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
sixpak
nagyúr
A 125.000 fabatka jó ár.
Felbontás elég, szerintem a 100Hz is elég nagyjából játékokra is, aki nem akar béna 16:9-es monitoron játszani, annak tökéletes...az íveltség meg fel sem tűnik játék közben, volt már 1800R-es monitorom, 35 inches UW volt, az majdnem egyenes.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Bajgunar
aktív tag
-
kazsmerlaca
senior tag
Nem tudom mi bajotok vele. Nekem is ilyen van csak philips-ben. Tökéletesen használható az ívelt kijelző, 100Hz, stb. És otthon használom, kiváló...
Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire
-
Szemjuel
tag
érdekes egyébként. 2 éve használok egy 38" ívelt LG-t, 10 bit, 60hz, 3840x1600 felbontás. nagyon megszerettem, élvezem hogy ívelt. Felette van egy másik, az csak 32", nem ívelt, de ultraszéles. Jobb nézni az íveset
(ezzel együtt most oda értem, hogy visszatérek alul a 2 monitorra(asus proart), mert egyszerűen színtartományban és felbontásban képtelenek az én igényeimnek megfelelőt összehozni ultraszélesből ) -
Bajgunar
aktív tag
válasz kazsmerlaca #10 üzenetére
Ívelt kijelző, monitornak (egy személyes használatnál) minden szempontból előnyösebb. Eleve a szem sem fárad el olyan szinten mint egy laposnál. Stb.
Ennél a monitornál a késleltetés, színmélység, frissítési frekvencia elég karcsú az árához képest. Csak annyi hogy ívelt. Így ez ennyit nem ér meg amennyiért adják.Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
kazsmerlaca
senior tag
Tud ez 100 Hz-et
-
Reggie0
félisten
Lehet jobban szereted a hordokat, mint a teglatestet Mert egyenes vonalat azon nem sokat latsz, raadasul a szoftverek 99%-a sikra renderel... Szoval persze, ha a meroleges, parhuzamos es egyeb egyszeru geometriai kepzodmenyek igenyessegere nincs szukseged, akkor akar lehet is jo torz kepet nezni.
[ Szerkesztve ]
-
Bajgunar
aktív tag
És a felhasználók ~98%-a profi fotós vagy tervezői munkát végez az ívelt kijelzőn? Ja nem. A felhasználók ~90%-a játszik, tartalmat böngész, több ablakot kezel, videót vág, stream-el egyszerre. Nah így meg egyértelmű az ívelt monitornak van előnye, értelme. Nem fárasztja a szemet, nem más távolságra fókuszál a szem, szélétől széléig nem kell forgatni a fejed.
Tehát laposnak, főleg 85" (de már 45" is) nappaliba, társas, többes tévézésnél, vagy tervezői, fotós munkálatoknál van értelme.
Aki meg egyszer beül egy odyssey (vagy egy ívelt) elé (és nem fotogarfikus vagy autocad tervező) az többet soha nem fog laposat venni.Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
blountex
senior tag
32" 16:9 és 34" 21:9 monitoroknál teljesen felesleges az ívelt verzió, mert jól belátható. CADezéshez és hasonló munkákhoz is sokkal jobb a sík.
38+ UWnál egyértelműen kell a hajlítás, mert olyan széles, hogy nem látod be kényelmesen 70cmről.
A 32:9 monitiroknak meg végképp nem látom értelmét.
Még a 21:9 ad valamennyi pluszt.Bajgunar:
Van egy ismerősöm aki nem nagy méretben (27 körül lehet) olyan ívelt kijelzőt vett, hogy amikor leültem elé azt mondtam kösz ez nekem biztos nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
BioNiCMaN
addikt
válasz kazsmerlaca #18 üzenetére
Rosszul vagy összerakva.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
HThomas
senior tag
-
sixpak
nagyúr
Az 1300R teljesen láthatatlan szemből, hajlítás szempontjából.
Nekem régebben volt, találtam is képet:Most már jó ideje 1000R-es van, azt is csak oldalról látni, hogy görbe.
Szemből semmit nem látsz, ami zavaró lenne.
Szóval, aki látatlanba fázik az íveltségtől, ne tegye, semmi gond nincs vele.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Reggie0
félisten
Ez jo kerdes. Szerintem aki ertelmesen hasznalja a gepet, az eleve elkeurli az ivelt kijelzot, tehat eleve keves ilyet lehetne felmutatni.
Az ivelt kijelzo meg jatekhoz is szar, mert a jatek is sikra renderel, azaz torz lesz a kep. Sot meg egy tenisz kozvetitest sem lehet megnezni a gyomortartalom vissziranyu uritese nelkul.Ahhoz, hogy jo legyen a hajlitott monitor(mert tenyleg jo, ha minden pixel kb merolegesen a szemre sugaroz es a tavolsag a szemtol mindenhol egyforma), ahhoz kompenzalni kell a kijelzo torzitasat:
[ Szerkesztve ]
-
Bajgunar
aktív tag
Ajj ne már...
Engedjük már el. Kicsit túl tolod. Ez már netto hülyeség. Pár oldalt olvass végig, ahol kitaglalják a sík vagy ívelt kijelző előnyeit, hátrányait. Windows is így eltorzítja a képet, asztalt? Nem! Nézel egy filmet az is ilyen lesz, mint amivel jösz példaképekkel? Ilyen eltorzított, nyújtott? Nem. Játék is ilyen görbe lesz? Nem! Ez csak egy panel! Ugyan olyan, mint a síkban, csak meg van hajlítva. Semmi több. Ahoz egy hajlított keret, káva, paneltartó kell, nem egy sík. Ennyi.
Egy 49"-os 32:9-es hajlított sem ilyen görbe, eltrozított képű. Szemből, sugár közepén ülve észre sem veszed, hogy hajlított. Sőt!
Százszor kellemesebb a szemnek is, kényelmesebb is. És egyáltalán nem zavaró autocad alatt sem! Ahogy excel alatt is észre sem veszed, hogy ívelt.
Szerintem te még soha az életben nem használtál, ültél ívelt kijelző mögött. Max a mediamarktban míg megnézted.
Ha meg annyira sz*r lenne, nem 4+500k-ért arulnák a normálisabbakat amik 49"... Ezek a 27-32"-osak ezek ilyen mese, belépő kategória. Akinek nem tellik nagyobbra, vagy épp nincs hely. De ezek is százszor kellemesebbek monitornak, mint egy sík. Még 70-80cm-ről is. Na meg már rég befuccsolt volna, mint anno a 3D tv, ha nem lenne annyira cool. Aki meg fotós, tervező programot használ és sík-ot vesz, nem 85"-os 0.5mm pixelmérettel veszi, és 2m-ről nézi. Hanem minél kissebbet, nagyobb felbontáson, ios, 10bit, és minél nagyobb Hz, hogy ne follyon ki a szeme.
Szerintem elengedtem....
Vegyél egy korrekt hajlítottat. Aztán majd megváltozik a véleményed. S nem tv-t fogsz használni monitornak.Erre meg csak annyit írtam, hogy ennek a tudása, ennyiért drága. Minimalisan többért (nem, nem a lekuponozott, legolcsóbb boltból) sokkal jobbat, több tudásút lehet kapni. Ez ilyen ~85-95k közt még reális áron is lenne. A más ilyen tudásuakhoz viszonyítva. De nem ~130k.
Nah ebből kerekedett egy ívelt, nem ívelt...Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
HThomas
senior tag
Egy kommersz 3D-s játéknál valóban felesleges, viszont ott a széleken lévő tartalom amúgy is a perifériás látótérben van. Érdemi rész nincs ott, csak az immerziót segíti, a játékos játék közben a középső részt nézi. Egy komoly szimulátornál nyilván más a helyzet, ott ezt valóban kompenzálják.
Viszont egy 2D-s, vagy izometrikus játéknál, vagy többablakos alkalmazásoknál, szövegnél meg előny, mivel ott nem cél azt, hogy a szélen lévő dolgokat kisebbnek lásd, mint a 3D-s leképezésnél. Ilyenkor jó, hogy a pixelek egyforma távolságban vannak a szempozíciótól.
-
Reggie0
félisten
Nem velem vitazol, hanem az elemi geometriaval. Valoban jobb lenne ha elengedned ezt a hulyeseget.
"Na meg már rég befuccsolt volna, mint anno a 3D tv, ha nem lenne annyira cool."
Dehogy, gazdasagilag teljesen mas a ketto, mert a 3D tv hasznalatahoz a gyartoknak folyamatosan extra koltseget kell fizetniuk(3d-ben forgatas, cgi, rosszabb esetben amivel tonkretettek az egeszet a felkonvertalas). Mig egy ivelt kijelzot eladjak, mint a dvd lemez visszatekerot, aztan hadd oruljon a balek,hogy megvette, masnak nincs vele dolga.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Igen, amugy erre jo. Bar nem sokszor lattam olyat, hogy a festmenyt vagy az A2-es lapot hajlitva rakjak le, hogy ne legyen kisebb a szele
Igazabol ezt mar megszokta az ember es termeszetes, hogy a szele fele kisebb lesz minden. A szoba falatol kezdve minden ezt tudja.[ Szerkesztve ]
-
Bajgunar
aktív tag
Igen. Legyen igazad.
Mona Lisa festményt is ha síkban van a falon, ha meghajlítják, akkor is ua látod.
Win se, film se, cad se, kép se torzul. Játék torzul? Van a FOV. Nah azt lehet allítani. Na ha feltolod, baromira torz lesz 4:3-on is.
Na 32:9-en minimális torzulás van a széle felé? Nah. Bumm. Mégis 2x annyit belátok játékban, míg más a 16:9 síkon. És nem folyik ki a szemem fél óra után.
Mind1.
Elengedtem. Akkor magammal vitázok.Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
HThomas
senior tag
Igazából itt a látószög a kulcs. Az ívelés akkor jó, ha egy nagy monitort a méretéhez képest közelről nézel, egy pozícióból, és be kell látnod az egészet.
A festményeket tipikusan távolabbról nézik, vagy ha közel is mész, akkor ráfókuszálsz egy-egy részletre. De ha már kellően nagy... a Feszty-körkép is hajlított, síkban elég béna lenne
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
én is butaságnak tartottam régebben a görbe kijelzőt a torzítás miatt. A torzítás persze továbbra is igaz. Szóval grafikát készíteni, szöveget tördelni sem feltétlen jó.
De netezni, szöveget olvasni, esetleg játszani lehet sokaknak kényelmesebb a görbe, mivel kisebb távolságkülönbségre vannak a szélek, meg sok nagy kijelzőnél azért másabbak a színek a sarokban a különböző betekintési szögek miatt.
Mondjuk oldednél már lehet akkorában sem látszana színváltozás a széleknél.
[ Szerkesztve ]
-
kazsmerlaca
senior tag
Grafikázásra használom az ívelt kijelzőt. A nyomda nem görbén fogja kinyomtatni az anyagot
-
fotel
aktív tag
Szóljatol, ha mar nem hengeres, hanem gömb hajlítást tudnak, mint egy imax globe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iiyama G-MASTER GB3466 Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/VA/144hz/1ms/Freesync Premium-G-sync/
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- LG Ultragear 32GP850-B Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest