Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
chaser83
tag
azt nem írtad, de gondolom, nem-TBSZ számláról van szó. Amúgy ha a tervezetben nem szerepel ez, mindenképp hívd fel és tisztázd a KH-val, hogy ilyenkor mi van? Nekem az is gyanús, hogy csak 15%-ot vontak le és nem 30%-at. Sajna semmi infot nem találtam arról, hogy most mi van ha USA részvényosztalékot kapsz egy belföldi kifizetőn keresztül. Én mindenképp a KH-ra hárítanám a dolgot, mert kötelessége ezt megállapítania mint kifizetőnek!
-
chaser83
tag
A KH/Patria belföldi kifizető, szóval elvileg amit kell fizetned az szerepel az eSZJA tervezetedben. Nézd meg, hogy ez hogy szerepel a tervezetedben és igazából nincs dolgod, csak kiegészítened a tervezetet és megfizetni ami ott van. A 15% levonás meg volt, tehát tőled le lett vonva már ami szükséges (hogy USA-ban vagy a Patria az számodra mindegy). Megeshet, hogy amúgy ez nem fog szerepelni a tervezetben, de ha igen, akkor a 21. vagy a 167. soron keresgélj. Ugyanis a Patria az belföldi kifizető, azaz rád nem az 5-ös lap fog vonatkozni mint a külföldi szolgáltatókra ebben az esetben. A 21. vagy a 167. soron írd be az osztalék jövedelmedet, ott kiszámolódik ami kell. Hajlok rá, hogy a 21. sorba kell írnod (már akkor ha nem adóegyezményes az ország, de írod hogy USA-papírról van szó), de látatlanban semmit nem mondok biztosra, mert erről nincs tapasztalatom. 67. sorba pedig írd be amit a Patria levont (ha egyáltalán nincs ott). Így első nekifutásra ezzel próbálkoznék. Nem tudom meg fog-e jelenni az 5% adókötelezettséged (ha US a papír issuer), de mondom elvileg már ott van az eSZJA-tervezetben.
SZOCHO felső maxos lesz , igen, 13 %: 287-288 sorba kell beírni megfizetni. Elvileg az is ott van már.
Új hozzászólás Aktív témák
- Klipsch R-120SW aktív Mélynyomó / Subwoofer - 1,5 év garanciával
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3684, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő