Aktív témák
-
-
-
-
Egyszer már letöltöttem valami szuper PI-t, de nem tudtam, hogy mit kell nézni. Adnál nekem egy linket a szuper PI-hez, amit használsz, illetve elmondanád, hogy mit futtassak benne? Megköszönném!
Nem dicsekvésképpen írtam a konfigomat, csak azért, hogy sokkal többe került, mint az előző, mégis gyengébb az eredmény Everestben.
Elvégre 32 éves vagyok, dolgozom már egy ideje, arra b@szom el a pénzem, amire akarom...
[Szerkesztve] -
Hahó!
Hozzászólásomban az Everest eredmény nincs logikai összefüggésben a HT-vel. Ugyanis én egy konkrét hozzászólásra reagáltam, amelyben szerepel ez a mondat: ''Szoktatok ti everestet vagy bármilyen tesztprogramot használni??'', és erre vetettem oda az eredményemet. Kéretik egy választ mindig azzal a hozzászólással együtt vizsgálni, amire vonatkozik!
Egyébként elméleti sávszélesség ide, elméleti sávszélesség oda, ha megnézed azt az Everest eredményt a környezetével együtt, rájöhetsz, hogy akkor (2 évvel ezelőtt), ez nagyon is ütős pontszám volt. Ez egy mindenféle tuning nélküli eredmény!
De parancsolj, itt van a hipiszupi sokszázezres mostani konfigom eredménye:
[link]
És ez hol van az elméleti sávszélességtől? Szíveskedjék mindenki az AMD (vagy az Intel) feliratú szemellenzőt levenni.
[Szerkesztve] -
''Ha a szorzók a hyper trading jól van belőve...'' Izé, nekem a hyper threading emlegetése AMD-nél tűnik némileg csacskaságnak.
Bár nekem X2-es AMD-m van, de nem viselek AMD FANATIKUS szemellenzőt, és elismerem az Intel előnyeit. Továbbá jó sok konfigot raktam össze, és a HT-s P4-nek bizony vannak előnyei a sima Athlonokkal szemben, ez gyakorlati tapasztalat.
De hogy Everest eredményt is adjak neked, parancsolj, itt van az előző P4 konfigom Everest eredménye:
[link]
Ez 2,8 GHz-es P4-es, több, mint 2 éves cucc.
[Szerkesztve] -
-
-
Hát ez az, egy HyperThreading-es P4 nem szokott beállni, mint a beton.
Bár már AMD-s vagyok a P4 HTT előtt fejet hajtok, akárki akármit mond, igenis nagy találmány. Kár, hogy nem előbb valósították meg, mert a dual core feleslegessé tette. (Bár azért nagyon izgatja a fantáziámat egy P4 EE, ahol 2 mag van, és mindkettő HTT-s)
-
-
válasz
hobizoli #1099 üzenetére
Lehet, hogy az elméletben léteznek ilyen alkalmazások, de a gyakorlatban igenis nagyon sokat számít a HTT! Tudom, mert két évig tekertem egy ilyentet, és most nem vagyok elájulva az X2-esemtől. Nem mondom, hogy nem jobb, de ahhoz képest, hogy 28 ezerért adtam el a 2,8-as HT-s P4-emet, és 90-ért vettem meg a 2 GHz-es X2-esemet, azt kell mondjam, már megint hülye voltam...!
-
válasz
mr_knight #1045 üzenetére
Ha AMD-re térsz át (Sempron), akkor miért nem veszel olyat, amibe később bele tudsz tolni egy X2-est?
Amúgy nyilvánvalóan jobban menne az új géped, mint a régi, kérdés, hogy megéri-e azt a pénzt. Nekem csak 2 hete van AMD-m, és én bár rengeteg gépet raktam össze másoknak, javarészt intelesek voltak, Sempronosat csak egyet raktam össze, szal nem tudok nyilatkozni a Sempron tuningolhatóságáról. (TBred-es AthlonXP-t mondjuk szereztem a haveromnak, szorzólockmenteset, na, annak tényleg lehet kenni a száját...)
Kérdésed konkrét megválaszolását így meghagynám egy AMD fannak.
[Szerkesztve] -
-
-
Hadd fűzzek hozzá a topikhoz én is egy-két szubjektív gondolatot.
Majd' 2 éves Intel konfigról váltottam AMD-re.
Ez volt: P4 2,8 GHz Prescott (800 FSB), Asus P4C800-E deluxe, 2x512 MB Samsung
Ez lett: AMD X2 3800+, Asus A8N-SLI Premium, 2x1 GB Hynix
Hosszas gondolkozás után váltottam platformot, mivel annyi sok jót olvastam az X2-ről, hogy szinte kényszerítő erőt éreztem, vegyek egyet magamnak.
Kb. 1 hete használom az új gépet, mindkét konfigomban két RAID tömböm volt/van, egy RAID0, ezen van a rendszer, és egy RAID1, ide mentem a fontos adataimat.
Egy vagon pénzt költöttem az új procira és lapra, no meg a 2x annyi RAM-ra is. Eredmény: ''normális'' használat során talán kicsit gyorsabb és gördülékenyebb a gép, de nem sokkal. Többet vártam a két magtól, ennyi pénzért. Továbbá biztos vagyok benne, ha egymagos A64-re váltottam volna, most ideges lennék, a HT hiánya miatt.
Sajnos elég sok gépet kell összeraknom szívességből rokonoknak, barátoknak, amiket természetesen én is installálok fel, ezért relatíve sokféle gép megfordul(t) a kezeim között.
A P4-nek hallatlan nagy előnye a sima A64-el szemben a HT! Ha egyszerre zenét hallgatsz, DVD-t írsz, grabelsz, netezel, egyszóval parallel sok dolgot csinálsz, akkor nagyon-nagyon jól jön a HT. Emiatt nem mertem magamnak sem egymagos A64-et venni.
Szóval a lényeg, ami a lényeg, szerintem durván a következő a sorrend az asztali X86 procik között:
1. Többmagos AMD (X2)
2. Többmagos Intel
3. HT képes Intel P4 (FSB 800)
4. Athlon 64
5. Nem HT képes Intel P4
6. AMD Sempron
7. Intel Celeron
Természetesen ezek csak azok a processzorok, amik megfordultak a kezeim között, a tokozást nem vettem figyelembe, de az egyértelmű, hogy most már csak 939-es AMD-t, illetve 775-ös P4-et (945 vagy 955 chipset) szabad venni.
A véleményem szubjektív természetesen, és az én géphasználati szokásaimat tükrözik. (Sok-sok dolog művelése egyszerre, Photoshop, Corel, kevés játék.) Aki sokat játszik, annak persze az egymagos AMD jobb választás lehet, mint az egymagos (ám HT-s) Intel. -
6 éve inteles vagyok, 400-as cerkától kezdve volt már mindenem. Sosem mertem AMD-re váltani, eleve mert rengeteg inteles gépet raktam össze rokonoknak, ismerősöknek, így nem ismertem az AMD-t, no meg még mindig az élt a fejemben, hogy ráolvad az alaplapra a proci, ha leáll a hűtő, könnyű lesarkazni, stb.
Néhány hónapja azonban összeraktam a barátomnak egy Athlon XP-s gépet olcsóér', amibe beleraktam egy 1700+-os procit, amit 2400+-os frekire raktam (FSB 100 --> 133, emlékeim szerint). Megdöbbentem, hogy milyen kegyetlen jól hasít, és azon is megdöbbentem, hogy a barátom tudott vele online mpeg-be kódolni videokamerás kazettákat (DV). Valahogy ezerpárszáz MHz-től nem vártam ilyen sokat.
Néhány hete pedig, egy másik barátomnak a Duronját kicseréltem egy Sempronra, és nagy izgalmamban elfelejtettem rádugni a hűtőt... elindult a gép, be is léptem a BIOS-ba, mikor rájöttem, h nem forog a hűtő! Kikapcsoltam, és akkor jöttem rá, hogy ez egy AMD, és mégsem olvadt rá a proci az alaplapra...
Így hát elérkezett az én életemben is a váltás ideje. A 2,8-as Prescottomat néhány napon belül felváltja egy 3800+ X2, már itt van a szekrényemben minden.Csak idő kell, hogy összeszereljem. Hát nagyon kíváncsi vagyok.
Aktív témák
- PlayStation 5
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Mikrotik routerek
- Milyen egeret válasszak?
- Gumi és felni topik
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest