- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Milyen egeret válasszak?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
Red Rebcs #2947 üzenetére
Ez szép és jó de ezeknek az értékeknek rendszerint kevés köze van.
Ahány proci annyi fogyasztási érték.
Pl ebben a tesztben Az i7 860 és 750 95W TDP-s, mégis más a fogyasztásuk.
I5 650-nek habár 73W, mégis annyi eszik mint a 750.
Az I7 920-nak meg 130W mégis 80W-al eszik többet mint a 750.
AMD oldalon pont ugyanezvan. Kb ráírnak valami értéket aztán lesz ami lesz.
Szóval ez a 30%-al több fogyasztás egyenesen baromság.
Tapasztalatokat kell megnézni és annyit fogyaszt. -
Ribi
nagyúr
válasz
Telefunen #1580 üzenetére
Haat pont ez az hogy valamiert 100pci-e-t nem szerette.
Sot 101, 105, 98-on teszteltem es egyiken sem indult el.
Szal eddig gondolkodtam hogy behozom a 7600-ast es belerakom, de igy mar lehet nem kockaztatom meg, hallottam par remtortenetet.Haat kiprobaltam 400fsb 135pci-e es elindult mint a pinty. Csak megint elojott a 945 sajatossag, sata drive eltunt
Pedig ugy remenykedtem. -
Ribi
nagyúr
válasz
Telefunen #1575 üzenetére
Bocs, nem irtam le de az asrockol beszeltem.
Valami VCCM feszkot lehet benne allitani auto/high/medium/low kozott, szal feszko buheralas nemnagyon jatszik. Cpu szorozt sem lehet allitani, eist funkciorol nem talaltam semmit a bioszban, szal szerintem felesleges tovabb sorolni az asrock lap hianyossagait tuning teren. Amit alapt feszkon bir azt lehet vele tolni.Most a vicc kedveert kiprobaltam 400fsb-t de csunyan lefagyott az egesz
Soot ahogy nezem azt sem nagyon szereti ha az fsb es a pci-e nem szinkronban van.
Ezt elegge karos lehet a vga-nak.
Najo ezt a lapot telleg nem ajanlom tuningra
Viszont ha valaki nem tuningol akkor meg jo lap lehet.
Foleg az egybe lap+cpu amiben 2140@2.66Ghz-n megy. Nem tul draga es atlag juzernek tobb mint elegendo. -
Ribi
nagyúr
válasz
Telefunen #1567 üzenetére
Itt van egy ilyen lap, de feszkot ahogy neztem nem lehet benne allitani es meg sok mast sem, szal tuningra telleg nem ajanlanam, foleg hogy alapbol pci-e - 115-re vette egy 6550 alatt.
Igaz a gyari dvi kartya van csak benne, annak remelem nem art meg, de lehet inkabb visszaveszem 100-ra.
Majd 1x meglesem hogy pontosan milyen tuning lehetosegek vannak benne.
Amugy szervernek teljesen jo, 3 vmware ugy hasit rajta mint a pinty. -
Ribi
nagyúr
Alaporajelen x penzert kb ugyanolyan teljesitmenyt kapsz. viszont c2d-t tovabb lehet huzni es ezert a c2d 3G felett ugymond utolerhetetlen. Ha igeny van ekkora teljesitmenyre akkor ugymond nincs alternativa, szal ezt kell venni. Ha mem huzod addig akkor olcsobbak az AMD lapjai es ezert eri meg azt venni.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Deathmatch #1283 üzenetére
Mire kijon az AMD uj procija addigra a C2D lesz tul oreg ahhoz hogy osszehasonlitsuk vele.
Buusiiit. Ez a proci van most ezt kell osszehasonlitani. -
-
Ribi
nagyúr
válasz
Flagstaff2 #1197 üzenetére
Ha valaki bedol barmilyen marketing dumanak az meg is erdemli. Na de jocakat mindenkinek.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
Flagstaff2 #1193 üzenetére
''Mert zsigerből utálom az olcsót'' te vagy a marketingesek álma vazze
Nem tehetek arrol, hogy nem ertesz a csavarozashoz.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
Flagstaff2 #1187 üzenetére
Hat akkor meg te sem szereltel csavarozos hutot a budos eletben, vagy nagyon hulye modon feleslegesen kiszedted az egesz alaplapot. Csak megtamasztod hatulrol valamivel, mondjuk 1 lapos fuzetet alatolsz mikozben a haz az oldalan fexik es voala, a huto 1 perc alatt lentvan. Amugy en soha nem veszek meg 1x olyan hutot ami nem hatlapos. Meg a 478 foglalatos lapban volt egy zalman huto es ugy meghajlott tole a lap hogy rossz volt nezni.
Vandit pont ezert mondom hogy nem a laptol fugg hanem a felfogatas szar, vagy lustak normalis keretet vagy mi a rakot adni hozza. Lenyegtelen. Az eredmeny a sok duhos juzer. Es megtanuljak hogy ne ''olcsojanos'' hutot vegyenek
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
Flagstaff2 #1173 üzenetére
nem lehet hogy a freezernek szarok a lefogatio ? Csak az alaplap lehet a szar ? Itt van Vandit. Neki sem ASUS szallt el...
Ezert is kell olyan hutot venni aminek van hatlapja es csavaros. Az a budos eletbe nem jon le. -
Ribi
nagyúr
válasz
Flagstaff2 #1159 üzenetére
Na igen fel eve vettem a gepet amikor a 6000+ meg kb 70-volt, a 6300 meg 38. Akkor ez erte meg, most nem biztos.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Flagstaff2 #1149 üzenetére
Az a baj hogy az emberek nagyreszeben meg mindig az el hogy az amd retek draga. Pedig most a 6420 annyi mint a x2 6000+. Nehez elrugaszkodni ettol, nekem sem sikerul mindig. Azert 3G-n mar egy x2 is fut mint a rettenet, es egy c2d alapfeszkon nem az a forrofeju. AMD-hez meg mindig olcsobb az alaplap, de azert intelhez is vannak ocso 945 lapok.
Szal sok ember ugy beszel mindig a masik tabor ellen, hogy kb eleteben nem volt tulajdonaban olyan proci, vagy max egy 3 kategoriaval regebbi proci es abbol vonja le a kovetkezmenyeket. Aztan ha valaki a masik taborbol beszol akkor elkezd huppogni hogy kocsog AMD/INTEL-(e)s. Szal ezt ra kell mindenkire hagyni. Azaz megsem, mert ezzel is felrevezetik az embert. Mondjuk aki erre teved annak mindig mondjuk hogy tuningoljon, mert tuningolni jo.
Szoval hosszan ecseteltem a semmit, asszem abba is hagyom
szkorhetz : miert akarsz ventillator lenni ?
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
Pont azt irta hogy a P4 meg 4Ghz-n is lassabb egy alapon futo E4300-nal.
En es csodalkozva vettem eszre, hogy nehany proci igenyes jatekban rongyosra verte az E6300-am a regi D820@3.5G-t. Onnantol hogy egy 7600GT-t is epp kihajtja, meg sok minden mast is kellene csinalnia. Most van a Two Worlds jatek aminek biza az E6300 sem eleg alapon. Neked azt a 7900gs-t sem hajta ki rendesen a procid par jatekban. Oblivionban is azt hittem hogy a 7600 a lassu. Aztan jott a c2d es ra kellett jonni hogy nem a vga volt a lassu. Addig nemtudod, hogy mi a lassu amig nincs viszonyitasi alapod. -
Ribi
nagyúr
válasz
doktordrog #671 üzenetére
Gondold el, hogy en 2-3 honapja 42+fa-ert vettem zeppelin 800 2x1G ramot. Most ugyanez 24+fa. Szal az a geil ultra ram jo es olcso. Haver vett es 900 on vitte a 4-4-4-12 idozitest 2.1V-vel.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Mákosmetélt #594 üzenetére
szerintem p5ld2 + E4300, igaz ez kicsit dragabb de szerintem ez eleg sokaig jo lenne.
-
Ribi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #333 üzenetére
Ez hulyeseg. Achilleus (azthiszem ő volt) tesztelt E4300-at es freezer proval 1.6V 3.6G asszem. Csak sok fesz kell neki. Alap feszen nem mennek 3G fole. De irta hogy nagyon huvos volt a proc.
Megvan [link]
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
Yushchenko #287 üzenetére
Segitek neked. Eleinte persze hogy minden proci jo. Mivel ugyis legyartanak x10k darabot aztan cimkezik oket veszettul mindenfelere. Szep lassan jon par szarabb darab is, de hulyek lesznek elejen eladni, hogy megremitsek. A juzereket hogy aki olcsobbat vesz az szart is vehet. Majd ha mar sokat eladtak becsuszik par hibas, akkor mar nem akkora a hire. pl D805. Eleinte 4Ghz szinte mind. Mikor lealltak a gyartassal meg erdekes mod egyre tobb volt a szar. Nekem 1 szar +1 rohadtul antituning jutott. Mindenki mondta, hogy mar neki is eszement feszek kellettek, hogy 3.5G fole menjen. Kicsit gondolkozz, hogy te mit csinalnal ha a te fizudbol vonnak el az el nem adott procik arat.
Amugy szerintem teljesen tokeletes proci NINCS. nemtom hany millio tranzisztort teljesen jora legyartani kisse lehetetlen. Mindben van hibajavito. Aztan hogy freki emelesnel mikor eri el azt a szintet, hogy mar nem kepes orvosolni a hibakat az mas kerdes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Autós topik
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Házimozi belépő szinten
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD 7600 BOX 2027.10.27. HUN GAR
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest