Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
[link], tuningal bármelyik fölékerekedhet a másiknak, játékok alatt alig érezhető a különbség, mivel a tesztben is jól látszik, közel sincs kihasználva a processzor teljesítménye, még 1magra vetítve is tikán közelíti meg a 100%-t. Client játékokra egyáltalán nincs szükség csúcs procikra.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A 4200+ nem sokkal erősebb, az a 10% freki nem olyan sok, főleg a kb. 5k-s difihez képest.
Most még tuti elég a 3800+ is, később pedig felránthatod 2600-ra, egy jó hűtővel és egy kis fesszel mennie kell legalább ennyit.
Szerk.: Főleg ha azt is figyelembe veszed, hogy a 2000MHz miatt a 3800+ az összes memóriát névleges frekin hajtja, a 2200MHz-es 4200+ pedig valamivel az alatt, mert nem jönnek ki kerek értékek leosztásnál. (DDR2-800: 2000/400=5, 2200/400=5.5~6 => ''DDR2-733'', stb.)
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Az MSI teljesen antituning, újabban a minőség sincs náluk a toppon, az ASUS meg kimondottan selejtes, csak az Intel és a Deluxe lapjaik jók, de azok között is akadt már szégyelnivaló db.
Szerk.: Semmi sem biztos!Ha nem szereti a lap a RAM-okat, akkor lehet dual kit is, tök mindegy, a kit is csak 2 egyforma modul, max 1 lapban lettek tesztelve, pedig minden chipset minden lap külön történet...
Előfordulhat, hogy gond lesz a RAM-okkal, de nem kell pánikba esni, első körben 1.8V helyett 2V (a DDR2-eseket gyárilag durván alulfeszelik), ha nem jön be akkor 1-2. slot helyett 3-4., ez eddig midnenkinél bevált.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
A KN9-S jobb választás, már csak azért mert olcsóbb, tudásban meg ugyanott van. (Nem tudom kell-e 2 LAN meg 4+ SATA, szerintem nem.
)
Így talán belefér még 1GB RAM, marhán lementek az árak.
Szerk.: Corsair nagyon pöpec, de felesleges, én azért vettem annó mert az egész várost bejártam és nem volt más, a többi alkatrész meg már a tatyóban pihent.
Vegyél Kingmax 800-asat, azok is jók, olcsóbbak, elszaladgálnak 900 felett, nem mellesleg menni fognak az Abit lapban, a Geilt nem szeretik.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest