Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prego
senior tag
-
Zeratul
addikt
válasz
AMD!4ever #43 üzenetére
Ne a pufferolt átvitelt nézd mert az csak paraszvakítás. A lineáris és random olvasás az érdekes. Kis fájlok estén a SATA összefossa magát. Egyik oka hogy a nyomorúlt csak 1 half duplex csatornán kommunikál. Serial Attached SCSI esetén külön be és ki csatorna van. De 1 simpla SAS winyo önmagában lassabb mint egy U360. RAID tömben viszont a SAS lineárisan skálázódik.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
FehérHolló #32 üzenetére
Pl probalj DVD iras kozben virust keresni 1db HDD-vel a gepben, amin tobb particio vanik. Csodalkoznek ha HT vagy dualcore ide vagy oda, ugyanugy futna mintha csak a viruskereses tekerne. A HT vagy dualcore ezen semmit nem segit, mert a HDD-nek akkor is csak egy darab fejmechanikaja lesz...esetleg ha az egyes cilinder olvasofejek egymastol fuggetlenul kulon-kulon is tudnanak mozogni (HDD-HT)
hobizoli -
AMD!4ever
őstag
40-60 ezer mb/sec
Ugyan már
Legyen mondjuk 100 talán(rég mértem a vinyóm sebbeségét)
22őt megeszik a dvd irás,de nem is ez a lényeg hanem szerintem az hogy az olvasó fejek azzal foglalkoznak,mire ráérnek adatot olvasni másról is,lemegy a nap.
Két vinyónál persze már más a helyzet. Raid-nél pláne.
16os dvd irásnál a puffer secperc alatt elfogy! mennyi az 2mega? -
Prego
senior tag
válasz
AMD!4ever #39 üzenetére
Szerencsére a mai DVD égetők pufferolnak is rendesen és azért egy SATA vinyó is löki az adatot (ha jól emlékszem az enyimé SATA II módban olyan 40-60 ezer MB/sec sebbel). Lassulás persze érezhető.
A processzor üresjáratát inkább az FSB növelésével lehet csökkenteni (órajel vagy sávszélesség növelés) illetve a cache tár méretével.
Anno volt előadáson a Pentium 4 és Athlon 64ről egy ppt, a lényege az volt, hogy egy Pentium kb 140 órajelet tölt el avval hogy a memóriából lekért adatot megkapja, egy Athlon 64 viszont ''csak'' 120-at. És ha növeljük a proci órajelét anélkül hogy emelnék az FSBt, ez a késleltetés nő.
Ami a vinyó késleltetést illeti, egy RAID rendszerrel ezt is lehet csökkenteni, de sztem nem sokan futtatnak komolyabb alkalmazást játék közben. Ha azt vesszük, régebben még a vírusírtót is letiltották CD írás közben
[Szerkesztve] -
AMD!4ever
őstag
válasz
FehérHolló #32 üzenetére
Csak gondolom:
Ugyebár ha egy progi több szálon fut akkor az már mejdnem le is kötötte a rendszererőforrásokat,ez tiszta sor.
De tegyük fel Irok Dvd-t 16 szorosan amikor ugye szegény és szerencsétlen 1db vinyóm azért kapar rendesen A proci kihasználtság verdesi kb az 1%ot közben,de probálj betölteni egy játékot.... Mire bejön arról a szerencsétlen vinyórol,megirtad a lemezt.Amikor nagynehezen bejön már gyors ez igaz.. de addig kaparás hegyek.
Meg ugye ram is kéne ha sok progi fut egyszerre hogy ne a vinyórol kaparászásra várjunk...
szerintem. és itt mindegy hogy HT vagy dualcore... -
Frigo
őstag
Kaliforniában ma demozza AMD a 4 utas K8L rendszerét (16 mag
)
[link] -
Prego
senior tag
válasz
AMD!4ever #30 üzenetére
Tudtaommal a prescott nemképes ennyire visszafogni magát.
Az S478 as verziók valóban nem. Az LGA775 nek van ez a Time Stepje, de az is inkább a melegedés miatt,
és igazából ahozz hogy kihasználd a Prescott Ht-jét sok ram is kell és legalább 2 vinyó.
Szerintem.
Még játék közben sem éri el az 1GB-t.
Mivel Hiába van akár dualcore-s procid,ha kevés a ramod a váltogatáshoz,meg a vinyó is egyedül van ugyis arra fogsz várni hogy a vinyó teker a proci meg áll egy helyben.
Jaja ezt vágom nagyon, voltam egy jópárszor vizsgázni Architektúrákból
Kicsit azért érdekesnek tarom, hogy egy vadiúj P4 3.0 HT/800/1M kerül 19900 Ft ba, az AMD meg 5 ezerrel kevesebbe, ha így halad, a jövőre nézve nem fogja megérni az AMD, mert nem tudom majd eladni
Na akkor még naggyon sokat fogok erre aludni
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
válasz
AMD!4ever #30 üzenetére
Azt kifejtenéd, hogy miért kéne a HT-hez sok RAM, meg legalább 2 vinyó? Szerintem elég egy több szálon futó program, vagy több párhuzamosan futó alkalmazás, és máris (teljes mértékben) ki van használva.
#31: Szerintem meg Asus-t ne vegyél. Az újabbakkal csak gond van.
[Szerkesztve] -
Prego
senior tag
válasz
#96302336 #29 üzenetére
MSI-ről én is hallottam egyszer rosszat, miszerint nem mindig sikerűl első indításra elindúlnia, de a legtöbben az ASUS-szal teszik egy ''lapra''. Vonzó rajta a 3 év gari is. Eddig csak ASUS-om volt (előtte meg C64-em
), és mindig Pentium procim, sosem volt gondom velük, a PIII 600 simán odavert egy 1,7 es Celeronnak is, viszont amikor az NVIDIát ATI-ra cseréltem, hát ott szídkozódtam rendesen ezért vagyok nagyon gyanakvó most egy esetleges Intel-AMD váltással.
-
AMD!4ever
őstag
Az én válaszom az lenne,ha fontos a fogyasztás,akkor válaszd az amd-t mert mint azt te is irtad 89watt az amd is,de ez CnQ val lehet akár 21watt is,és a szövegszerkesztés netezés nem terhelei meg annyira gépet hogy ennél többet egyen,dehát a gép müködésének nagyrészében jelentösen sporólhat a villanszámlán.
Tudtaommal a prescott nemképes ennyire visszafogni magát.
és igazából ahozz hogy kihasználd a Prescott Ht-jét sok ram is kell és legalább 2 vinyó.
Szerintem.
Mivel Hiába van akár dualcore-s procid,ha kevés a ramod a váltogatáshoz,meg a vinyó is egyedül van ugyis arra fogsz várni hogy a vinyó teker a proci meg áll egy helyben.
Nekem nincs bajom az Msi-vel. -
FehérHolló
veterán
-
Prego
senior tag
Itt is felteszem a témát, merthogy minél többen mondanak igen, annál nyugodtabb vagyok én is:
Azon gondokodom, hogy a jelenlegi konfigomat lecserélem. Eddigi hozzáállás az volt, hogy 12-13 ezer Forint ráfizetéssel az S478 2,8 Celeronomat egy S478 3.0 HT P4-re cserélem le, ám időközben beütött az Athlon 64 ötlete is.
Szóval szeretnék az anyagi kereteken belül maradni, ezért elkezdtem nézelődni. A procimon valszeg 8-9e Ft ért tudnék túladni, az alaplapomon is kb ugyanennyiért.
Procit most tudnék szerezni 11e ért (S939 3200+)
Az alaplapon filózom, ismerősöm szerint ne adjam nForce chipset alá.
A következő alaplapra bukkantam: MSI K8N NEO4-F (FI). Ezekből is a SATAII verziós lenne a jó, mert akkor nem kéne lebutítanom a vinyómat (mint pl ahogy most van). A másik ami tetszik, hogy tudja hajtani a 184 pinás DDR RAMokat Duálban (legalábbis ezt írja a gyártó). Nekem is ilyen van, két tökéletesen egyforma.
Az alaplap kb 18k lenne, tehát ez a verzió is kijönne kb 13k-ból.
(A Videokártyám cseréje PCIe re és a hűtő cseréje lényegében nullszaldós).
A célom az lenne hogy, egy valamivel nagyobb teljesítményű gépet rakjak össze. Állítólag az AMD kevesebbet fogyaszt mint a Prescott (a Prescott hűtése fogjuk rá hogy megoldott ). De egy fogyasztásszámító progi táblázata szerint az S478 Celeron 62Wattot, a P4 és az Athlon 64 egyformán 89Wattot eszik meg.
Megéri a fejlesztés az elkövetkező 1 évre?
A gép használata: szövegszerkesztés és több Explorer ablak nyitvatartása-váltogatása, mellette egy igen erőforrásigényes TV néző progi használata + letöltés. Alkalmanként Virtual PC-n több operációs rendszer futtatása, JAVA progik írása, hardverprogramozás (azért csak alkalmanként, merthát a tanulást nem viszem túlzásba)
Játék: Microsoft Flight Simulator 2004, ami eddig még minden gépet képes volt megzabálni.
Kössz a tippeket
U.I.: Eddig 3 helyen kérdeztem meg, az állás 2:1 a P4 javára.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
AMD!4ever #21 üzenetére
Kicsit deja vu érzésem van most. Pár éve pont az Intel erőlködött ennyire, amikor látta, hogy az egekig magasztalt netburst egy rakás szemét.
De nem baj. Csak jöjjön végre valami igazán ütős megoldás, mert azzal csak mi járhatunk jól.
Legyen csak jó kis verseny.
Mondjuk mindíg is tetszettek a többprocis rendszerek (anno volt is egy EPoX duál pIII gépem, bár a win2000-n kívül semmi sem használta) de pont az a baj, hogy rettenet drága.
-
AMD!4ever
őstag
Pontosan,egyébként olvastam róla teszteket(hol lehuzták,hol pariban van a kentsfieldel)
Amugy a Quad FX(mert ez az uj neve) majd a K8Les procikkal lesz igazán durranás.
jelenleg ha azt nézzük hogy a Kentsfield (majdnem) ugyanazt a teljesitményt hozzá fele áramból és fele árból is kb.most még azért nemigazán nyerő a quad fx.
De az lessz.
És lehet hogy tul amd fan vagyok,de az az érzésem hogy az amd azért is csinálta ezt a platformot meg,hogyha az intel ki is hoz erősebb procákat a jövöben,mondhassa azt az amd,hogy kiadunk a miénkből 2-őt az majd csak elkalapálja az intelt.
Többé kevésbé ez most is igaz. -
martonx
veterán
Vélemények az AMD 4X4 platformjáról? Szerintem nekünk átlag usereknek teljesen hülyeségnek tűnik.
Azért a decemberi 65nm-es procikra kíváncsi leszek, főleg mivel az intel jövő év elején már a 45nm-eseket fogja gyártani.
És én még jövőre nem is cserélek gépet, ami jó hír mert utána nem fogok győzni a gyorsabbnál, gyorsabb procik közül választani... -
AMD!4ever
őstag
[link]
Hát ezt nemtom kiirta,de érdemes elolvasni!
Van benne szó Gusztustalan,roskatag processzorokról,és a processzorgyártás Kiszel tündéjéről.
Csak gratulálni tudok -
AMD!4ever
őstag
[link]
Mondom énAmd-jék veszik fel a kesztyűt
-
ftc
nagyúr
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #12 üzenetére
A számtech már csak ilyen.... Ami ma horror áron van, holnap fillérekbe kerül.
-
Motaba78
addikt
válasz
VaniliásRönk #10 üzenetére
Az én esetemben azon gondolkodni, hogy most ruháztam be egy c2d rendszerre és nem volt olcso mire mindent megvettem amit szerettem.
Ezzel olcsobban is ki lehet jönni és lehetséges hogy ez is hozza ezt a teljesítményt.
De a végére egy igazság ha mindig várnánk hogy olcsobb legyen sosem vennénk semmit.
A számítástechnika ördöge. -
Motaba78
addikt
Egy kis ismertetés:
[link]
ezek szerint már megint gondolkodni kell ki mit vesz -
Frigo
őstag
Kész az első 45nm-es Core 2-es :
[link]
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
A video alapján a 2E még nem egy szélvész, jelenleg labdába sem rúghat mert nem x86-os, de arra kiváncsi leszek 2008-ban mit fog kezdeni a 8-16 maggal.
Arról nincs szó hogy x86-64 kompatibilis is lesz-e, ha nem az azért még keresztbe tehet neki.
(Azért az AMD-nek is elég rég van 6W-os, meg 0.9W-os Geode CPU-ja.) -
ftc
nagyúr
Se nem Intel se nem AMD hanem ez valami merőben más:
[link]
de notebook piacon lehet egy ujjab ellenféllel találják magukat szemben.. -
Hack3er
őstag
Ha most vennék gépet akkor mindenképpen a Core 2 Duot választanám olyan alaplappal ami támogatja a Kensfieldet.
-
ftc
nagyúr
Milyen gépet vegyek:[link]
tudom,hogy legtöbször INTEL vs AMD vita átmegy chipset közé is de az még belefér...de a milyen gépet vegyek az már nem ....jó lenne ha ezt betartanánk...
[Szerkesztve] -
janee_
tag
4997: egyértelmü hogy am2 3500+ ...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AliExpress tapasztalatok
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Megérkezett az Android 15
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest