Aktív témák
-
sziszegő
senior tag
Érdekes módon még mindig ezt a NetB. arhitechtúrát favorizálja az Intel, bár én nem értek hozzá de ekkora cpu-kat megy enyi sábszélzabáló bus-t ez nehezen szolgál már ki adattal. pl: PCI EX, gigalan, halom USB stb stb
-
Hanzsi
tag
Azt értem, hogy a Pentuim M jobb mint az asztali Pentium 4. (A cerkákat most hagyjuk.) De az M proci nem igazán szokott asztali gépbe kerülni. A 7xx es sorozat mind Nootebook proci, es van egy 3xx es sorozat ami szintén Nootebookba való. (egy része, ha M-es) És közte meg az asztali proccok. Ráadásul ott is van 3xx-es. Szerintem sokkal érthetőbb lenne ha teljesen külön kategória lenne az M.
-
fLeSs
nagyúr
A modellszámozás hátterében az Celeronok és a Pentium M-ek állnak szvsz leginkább.
Az Intel éveken keresztül azzal etette az embereket, hogy a minél nagyobb MHz, annál gyorsabb.
Persze ezt hiszik még mindig a Celeront megvevő, és a Pentium M-et alacsony órajele miatt viszont nem megvevő emberek.
Ezért lesz a Celeron 3xx széria, a Pentium 4 5xx széria, a Pentium M meg 7xx széria, az Intel ezzel tudatosítja az emberekben, hogy a Celeron gyengébb a P4-nél, a P4 pedig gyengébb a Pentium M-nél még akkor is, ha alacsonyabb órajelen jár. -
csiga997
őstag
Ja, kezdték volna mondjuk 5000-től. Arra minden lllama felkapná csak a fejét, hogy húazannya!! :D
-
Hanzsi
tag
Az új procik és chipset -ek (Prescott, 9xx) most még lassabbak mint a régiek (NW, 865, 875). Erre föl még egy új modellszámozást is bevezetnek, ami eléggé áttláthatatlan, így elsőre, hogy még jobban meg lehessen vezetni a szegény polgárt. Ejnye-bejnye Intel.
-
_Volkovy_
nagyúr
Intelék mostanában ontják magukból a rossz döntéseket,ez is egy a sorban..
Talán rájöttek,hogy a 3600Mhz-nyi Prescott nem egészen a 3600Mhz-től elvárható erőt hozza?:D -
Nite
őstag
Ez a modellszámozás egy nagy baromság... :(((
Nemtudom, miért kell a bevált módszereken változtatni, inkább teljesítményre gyúrnának... :( -
űáélkM
tag
Jó értem, hogy az AMD-vel akarnak kiszúrni, de mivan, ha két kissrác beszélget, hogy:
-Most kaptam új gépet, P4-es 2.2 Ghz-es. Neked milyen géped van?
-550-es.
-Te még mindig P3-assal szaladgálsz?
Ezt hogy fogjuk megmagyarázni azoknak akik annyit értenek hozzá, hogy ''Milyen géped van? windózikszpés.''?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3104
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest