Hirdetés
- Sok pénz mellett az NVLink Fusiont is felkarolja a Marvell
- Mit rejt a telefonod? – A tranzisztorok elképesztő világa
- Fogyókúrával kínálnak több tányért a Toshiba új merevlemezei
- Kicsit visszafogottabban nyávog az Intel Wildcat Lake
- Gyorsabb processzort igen, memóriát alig kapott a Xiaomi új HD tévéokosítója
Új hozzászólás Aktív témák
-
mormota
senior tag
-
djyangce
tag
Sziasztok!
Slashdot.org-on (Bővebben: link) is van egy cikk a kétmagos pentium4-ről és, hogy az Intel pár hónap múlva meg is jelenik a Smithfielddel (Bővebben: link).
Olvasgattam a hírhez való hozzászólásokat és találtam egy nagyon öteleteset (Bővebben: link). Akinek nem megy az angol vagy lusta olvasni annak kicsit összefoglalom. Szóval a 386-osban 275000 tranzisztor volt. A P4-ben van ca. 42millió. A srác ötlete azt hiszem kitalálható. Le lehetne gyártani a mai 90nm-es technológiával mondjuk egy 128CPU-s clustert egy P4 magra. Futhatna 3-5GHz-en. Gondoljatok csak bele.
Az ötlet alapja az, hogy a legtöbb 32bites műveletet el lehetne vele végezni, ha nem kell MMX/SSE stb.
Persze szerintem meg inkább lenne 486-os, mert abban már volt FP rész is(persze ha csak egészekkel kell számolni...). Annyi baj legyen, hogy mondjuk csak 32 proci lenne egy magon (1.2m tranzisztor/mag).
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Így lehet kiszúrni, ha kamu AirPods fülest akarnak eladni neked
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Le Mans Ultimate
- Óvodások homokozója
- Last contact: rejtélyes körülmények között semmisült meg a 34343-as műhold
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Acer Nitro V 17 AI - 17.3"QHD 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év Gar - HU
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 24GB 1TB FHD+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest