Új hozzászólás Aktív témák
-
mormota
senior tag
-
djyangce
tag
Sziasztok!
Slashdot.org-on (Bővebben: link) is van egy cikk a kétmagos pentium4-ről és, hogy az Intel pár hónap múlva meg is jelenik a Smithfielddel (Bővebben: link).
Olvasgattam a hírhez való hozzászólásokat és találtam egy nagyon öteleteset (Bővebben: link). Akinek nem megy az angol vagy lusta olvasni annak kicsit összefoglalom. Szóval a 386-osban 275000 tranzisztor volt. A P4-ben van ca. 42millió. A srác ötlete azt hiszem kitalálható. Le lehetne gyártani a mai 90nm-es technológiával mondjuk egy 128CPU-s clustert egy P4 magra. Futhatna 3-5GHz-en. Gondoljatok csak bele.
Az ötlet alapja az, hogy a legtöbb 32bites műveletet el lehetne vele végezni, ha nem kell MMX/SSE stb.
Persze szerintem meg inkább lenne 486-os, mert abban már volt FP rész is(persze ha csak egészekkel kell számolni...). Annyi baj legyen, hogy mondjuk csak 32 proci lenne egy magon (1.2m tranzisztor/mag).
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Wuthering Waves
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Formula-1 humoros
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen TV-t vegyek?
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest