Új ASUS X79-es alaplap érkezett az Ivy Bridge-E tiszteletére

Bár a héten debütált Intel Ivy Bridge-E processzorok a megfelelő BIOS/UEFI frissítés után különösebb probléma nélkül képesek működni a korábbi X79-es alaplapokban, ennek ellenére most az ASUS mégis előrukkolt egy új modellel. Az X79-Deluxe a távol-keleti gyártó legfrissebb külső vonásait kapta, így például a bordák arany színűek, a nyomtatott áramköri lap pedig fekete.


[+]

Az LGA2011-es foglalatba ültethető processzorok tápellátásáról összesen 10 fázis gondoskodik, míg az Intel gyári specifikáció szerinti, legfeljebb 1866 MHz-es órajelű DDR3-as modulokból maximum nyolc darabot helyezhetünk az erre fenntartott csatolókba. PCI Express aljzatokból összesen hat darab található az X79-Deluxe-on, ami közül a négy teljes hosszúságú bővítőhely a 3.0-s specifikációknak is megfelel. Ezek közreműködésével akár egy négy grafikus kártyát felvonultató SLI vagy CrossFire rendszer is kiépíthető. A SATA aljzatokon sem spóroltak a tervezők, ugyanis az újdonság nem kevesebb mint 12 darab portot tartalmaz, mely közül négy darab 3 Gbps-os, míg nyolc 6 Gbps-os tempóra képes.

A hátlapon hat darab USB 3.0-n felül két eSATA, illetve két Gigabit Ethernet aljzat is található. Utóbbi csatlakozási lehetőség mellé párosul egy IEEE 802.11ac szabványú Wi-Fi is, mely egy Bluetooth 4.0 szabványú adaptert is magában foglal.

Az korábbi modellek árszintjének megfelelően az ASUS X79-Deluxe 350 dolláros árcímkével debütál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés