Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• draff

aktív tag

válasz buek1967 #13011 üzenetére

Ha már a legelején azzal kezded, hogy HP Elite 8000, akkor tegyük hozzá talán azt is,
    az nem egy igazán "márkás" gép. Az csupán CSAK egy - a HP cég HP-s védjegye alatt és által - irodaira befixált BIOS-ú, megrendelésre gyártott számítógépes alaplap - valami belevaló (és bele illő) procival, ami aztán "természetesen" mindenben csak alapjáratot tud, és szinte semmi érdemleges nem állítható rajta - a dátumon, a pontos időn meg a meghajtók sorrendjein kívül.
    Semmiféle proci-húzás, RAM húzás, bármilyen tuning vagy versenyképes ilyesmi nem lehetséges.

Ezeket onnan tudom jól, foglalkoztam én még - a P4-es időszakban - eleget a HP és DELL márkanevű 486-os proci-foglalatú alaplapokkal, amelyek mind - ilyen felségjelzésekkel - a HP cég és DELL cég megrendelésére készültek.

Aztán később kiderült, hogy pl. a HP-s alaplap az eredetileg egy ASUS P4SD, csak erősen "vissza van fogatva" (hisz a BIOS-a spéci módon csakis arra lett megírva, hogy azzal irodai legyen).

Csaknem olyan ez, mint a valamikori négyütemű Trabant 601, amiben aztán az 1,1-es VW Polo négyütemű motorja erősen le lett fojtva, mert különben simán elszállt volna ..és sohasem fognák vissza az eredeti Trabant-os fékek! Hiába tettek aztán előre később tárcsát. A fojtás bennmaradt.)

Új hozzászólás Aktív témák