Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Raspberry Pi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Smart TV vagy TV okosító? Mi éri meg jobban ma?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
#19617792 #8540 üzenetére
Tessék!!
Én beállítottam az őszi órajelet a CPU-nak /3.3MHz / és tesztelgettem egy keveset. Az IBT 10 kört futott le hiba nélkül maxon, de a GRiD egyszer hibával kidobott! Az OCCT-n direkt a RAM-okra hajtva nagy fájlokat kezelve, high-on 20-30 perc után hibát jelzett.
Bejött a szokásos, már a VGA-nál ismert móka: az adott feszültséhhez tartozó max. CPU órajelnél nem biztos, hogy alkalmazható a korábban gond nélkül használt memória órajel az adott mem. feszültségen.
Jelen esetben a proci feszültségét emeltem annyira, hogy stabilan vigye a 3.3GHz-et, 10MHz-el sem többet, a RAM-t hagytam az előző stabil beállításban. Na, itt volt a hiba, mert bizony tévesztett. " 5MHz"-et visszavéve a RAM órajeléből, az OCCT nem hibázott 2 óra tesztelés alatt sem.
Tessék okulni belőle mindenkinek, azért írtam ilyen hosszan, hogy felhívjam a figyelmet erre a nem elhanyagolható tényre. -
promisz
aktív tag
válasz
#19617792 #6568 üzenetére
Ezt találtam a Zalman Fan Mate2-ről: "A szabályozóval 5-12V között fokozatmentesen lehet szabályozni a kimeneti feszültséget,"
Tehát 5 volt. Akkor nincs értelme kipróbálni.
Nem értem, miért nem tudták megcsinálni a hypertx2-esnél ventit úgy, hogy az alaplap szabályozza mint a gyárinál?
-
promisz
aktív tag
válasz
#19617792 #6563 üzenetére
Megnéztem prime95-el 50 percig való terhelés alatt most 44 fok-os a proci. Felment az elején 47-fokig is, de aztán lehűlt szépen.
SymbianOS foglalkozik oyan venti szabályzók készítésével mint amit CPT.Pirk is épített. Kérdezd őt ha szereretnél egy olyat.
Szerk: lehet hogy hülyeség, de valaki írta (de lehet cak vicc volt) hogy kössem rá az 5 V-os csatira a procii hűtő ventillátort és akkor még lassabban fog forogni. Szerintetek?
-
promisz
aktív tag
válasz
#19617792 #6407 üzenetére
Megvettem.
Lehúztam teljesen amenyire csak engedte. 1980-ról 1040-re és sokkal halkabb lett. Már szinte alig hallom.
És a hőmérséklet csak 5 fok-ot emelkedett (persze terhelés nélkül).
Most megnézem terheléssel meddig megy fel a hőfok és ha jól szuperál akkor ezen marad.
Azért még húznám lejjeb is, de már nem engedi. -
válasz
#19617792 #6403 üzenetére
55 load?
Gyári hűtő semmire nem jó én alapon 60 fölé tolom vele a magokat.
Óóóóó itt nincs rendezés csak menjen.
Nagy lelki erő kell egy idegen gép rendbetételéhez!
A gép: Gb P43-DS3L @ F8, E5200 gyári hűtéssel, MSI 8800GTS OC 640Mb (G80), 160Gb Seagate 8Mb sataII, ['A' ház], Asus 450W táp, 2*1Gb A-Data 800-as sima ram, Pioneer 216D sata, 2db 8*8-as venti, TP-Link wifi kari! Ende ennyi! -
válasz
#19617792 #6400 üzenetére
Ezek alapon voltak nézve, sőt a 8400GS alatt nem volt bent egy rendszerhűtő így még melegebb volt a sys, de még mindig hűvösebb mint a 8800GTS alatt.
Ha adok neki feszt 40 főlé kúsznak a magok idle, gondolj bele mit művelnek ha kapnak terhelést is. Gyári hűtő van rakta, nem is értem hogyan tudja hűteni.Aztán az alaplapi csipszet is igen igen meleg már alapon is, ezt nem tuningra tervezték.... Talán karácsonyra kap egy Hyper TX2-est és felhúzom. Nincs sok közöm a géphez csak ha baja van.
Amúgy látom benne a lehetőséget adok én neki feszt azon nem múlik, a hűtést megoldanám, de se kedvem szórakozni se időm, na meg nem a saját gépem így pénzt nem ölök bele.
A 3d mark 06 lefut 3GHz-n, olyan 600pont javulás látszik, 10640-et kap! Már alapon meglepet, hogy ennyire sokat kap. -
válasz
#19617792 #6398 üzenetére
Hidd el nem azért melegebb.
Ez a 3GHz-t se viszi alap fesszel, 1.2xx V a VID-je.
Megnéztem! Prime95 az első 2 percben összefossa magát. Több problémát is látok miért nem, amit idővel orvosolok és nekiállok felhúzni, nagyrészt csak netre van használva, kis részt játékra tehát nincs értelme piszkálni.
Netre raktam össze nem játékra csak tesóm úgy gondolta játékra is jó lesz! -
kriszbon
őstag
válasz
#19617792 #6355 üzenetére
Használd (Ezt) inkább, mert a másikat én sem ismerem! Elindítod utána egy yes aztán 1-est és gyorstesztre 5 kört, ha biztos akarsz lenni benne hogy jó e, akkor 15 kör! Itt nincs menekvés, ha nem stabil a cucc, amúgy nem fagy le meg hasonlók csak a végén megmondja hogy lópikula az egész! De mint ahogy már mondták próbáld ki pl. 10*300-at v. 11*300-at(én ezen használom), és ha stabil akkor ezt állitsd be a bioszba, majd rakd fel az Easy Tune progit ami a lapodhoz van, és abban a többit ki tudod tesztelni a maximumra, a fesz és Fsb téren! Ha nem oké akkor lefagy vagy újraindul, de azzal a beállítással indul a gép ami a Bioszban van beállítva, és biztos hogy jó! A Winnel való együtt indulást kapcsold ki benne. Hajrá
Szerk: Ja (A progi) -
South Velen
addikt
válasz
#19617792 #6353 üzenetére
Passz, nekem nincs probléma feles szorzóval se (ott is ugyanolyan szarul megy.
)
De szerintem ne kínáld meg ilyen nagy tuninggal rögtön, menj szépen, lépcsőzetesen felfelé, mondjuk először nézd meg, megy -e 11x300-on Normalon, és ha megy, akkor az már elég jó, illetve szerintem jó is lesz 24/7-re, mindennapi használatra.
Vagy állíts be egy olyan órajelet, amilyet szeretnél, és ha stabil, lehet fokozatosan csökkenteni a feszt.
szek.: na látom, haladsz.
-
törölt tag
válasz
#19617792 #6351 üzenetére
Igen, 1,2750V a VID, Everestben megnéztem.
americanidiot: Feles szorzóval lehet tuningolni, vagy maradjon egész? Normalon a 12,5x300-at kipróbáltam, lett is belőle egy kékhalál bootkor. Most 12,5x266-on van a proci, IBT-ben 2000MB-n a teszt (a Maxra 2047-et ír ki), eddig két kör lement, a proci alig 43-47 fokos.
-
South Velen
addikt
-
kriszbon
őstag
válasz
#19617792 #6329 üzenetére
Azért ugrál a fesz, mert visszaveszi neki terheletlenül (energia gazdálkodás) de néha mégis kell neki, mert a háttérben valami fut olyankor. Terhelve meg kell neki az összes, és azért ugrál mert nem egyforma a terhelés, és azért kevesebb mint 1.275 v. mert annyit droppol a feszből! Az eredeti Vid-et a biosnak mutatnia kell, a legalsó szokott lenni amit nem lehet állítani. Ha normálon van akkor rendesen működik az energia gazdálkodás, mert visszaveszi a feszt is nem csak a szorzót! IBT-ről annyit hogy a Max Stress Tesztet szoktuk futtatni 10-15 körben, ha tuning van, hogy stabil e
-
South Velen
addikt
válasz
#19617792 #6242 üzenetére
Ha Normalon hagyod, akkor idle módban azt hiszem visszaveszi a feszt, és csak terheléskor ad neki 1,1V-t, tehát ajánlatos normalon hagyni alapfeszes tuningnál, egy biztos: Auto-ra ne állítsd a feszeket.
Tehát fogyasztásban egy kicsit jobban jössz ki Normal-lal idle-ben, egyébként mindegy. -
South Velen
addikt
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz
#19617792 #478 üzenetére
aham..de végülis 3,6-3,7 Ghz-et elmegy ami bőven jo nem ? szal ma még sztem átlag felh.-nak, mint nekem nem nagyon kell még ennyi se, és ahogy ez a teszt is rávilágit arra hogy 3Ghz-es c2d elég a mai vga-nak ez meg megy 3,7et is ha kell.. a 7200-as is ennyit megy kb. de most +5-6k-val drágább(ami egy hűtő ára)..szal azonos órajelen nem hiszem hogy olyan nagyon verné 7200-as főleg játékba..vagy igen ? sztem az ára is csökkeni fog még picit viszont a 7200-asé nem hiszem..
..Jah meg amiröl váltanék az még egy lol..szal ez jo lenne/lessz nekem
-
Chaser
legenda
válasz
#19617792 #456 üzenetére
Az addig rendben is volna, ha a 4xxx teljesítményt befolyásoló paraméterei nem ugyanezek lennének, és az mégis c2d néven fut, na kíváncsi vagyok mit mond rá az intel
Iponban már viszont tényleg kellemes ára van, sztem egy kicsit a 7200-essel keverték össze félig. Kár hogy pk-val 1ütt már nem is olyan barátságos az ár -
old gray
addikt
válasz
#19617792 #411 üzenetére
Az vagyok, csak sörzök, haverral összefutottam és a nagy beszélgetés során kiszáradt a torkom....
lipi67 : a Z600 beszerelve, passzívan, házventik nélkül, levett oldallappal az eredmény: [link]
E6300@ 3500MHz w/ 1,45V BIOS fesz., kb. ennyi a max.amit elbír, de visszavettem 3300MHz-re 1,35V-al és 65fok körül van a max. hőm., megtaláltam a 24/7 passzív hűtéses órajelet!
-
Bluegene
addikt
válasz
#19617792 #335 üzenetére
írjatok neki azt hoz esetleg, bár azt mondta nagykerben ritka az ilyen procc még(mázlim volt épp volt), ill nem biztos hogy beszámítja, de alvin se számol be ő viszont beszámította volna de 10K-t kellett volna dobnom, ill van egy ember aki 16,5-ért hozza, de ő sem számít be
FPO/Batch#: 3820A958, az okosok megmondják mit jelent
egyébként nagyon aranyos kis kék doboza van, olyan mint az E8000-eské, a hűtője viszont nudliilyen
nincs kedvem újrarakni, egyébként 9X355=3,2 ghz alapfeszen, tudom ezt azért raktam be hogy órajel vs E2160 órajelet tudjak tesztelni
-
Bluegene
addikt
válasz
#19617792 #320 üzenetére
hát a 4ghz nem akaródzik, de még kitapasztalom
megérte? felemás érzéseim vannak
egyrészt 7500Ft volt a beszámítással(E2160) az ára, de nem hinném h a 4 ghz-et lehet tolni 24/7inkább 3,8-3,9 a realitás, persze ez is jó csak a E2160 3,2-t tudott stabilan, szal nemtudom, még ismerkednem kell
MÁS: miért van az h mióta az új procc van a gépben a vinyó teker mint állat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman N4 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest