Új hozzászólás Aktív témák
-
dobobazsy
őstag
válasz dobobazsy #10748 üzenetére
érdekes. feltettem a VTT feszültségét 1.20625 V-ra, még mielőtt teljesen felált volna a rendszer kékhalálozott. levittem kerek 1.2-re, akkor meg LinX alatt fingott ki.. holott 1.2 V alatt valahol meg 2 perc után hibázott, de akkor még kékhalál sem volt. ilyenkor mivan?
röviden minél többet adok a VTT-nek annál rosszabb a helyzet.
ti jobban értitek ezt hátha meg tudjátok mondani -
Madn!ght
addikt
válasz dobobazsy #10773 üzenetére
Ki kell tesztelni először a legmagasabb, egyben még nem káros feszen. Ha stabil, akkor szépen lassan lehet csökkenteni a VCORE/VTT (IMC) feszt.
Ahogy írták a srácok a E1st, C1e, Turbo Boost funkciókat érdemes kikapcsolni, mivel csak bezavarhatnak.
Természetesen mindehhez elengedhetetlen, hogy a lap megfelelő bordákkal legyen ellátva, valamint a proci se menjen tartósan 80 fok fölé. (többen tapasztaltunk belassulást, ill. akadozásokat 80 fok fölött)
(de ha beirod a topik keresőjébe, hogy 20x200, vagy hogy 4GHz, elég sok korábbi tapasztalatot, ill. beállítást megismerhetsz)
-
dobobazsy
őstag
válasz dobobazsy #10775 üzenetére
srácok a Prime small FFT az mennyire mérvadó teszt? tegnap LinX-el másabb beállítások mellett 1-2 perc alatt elhasaltam, most újra nekileselkedtem de prime-al tesztelek, és 10 percet ment hiba nélkül. (i5 760)
20x200
1.3V proci (cpu-z szerint droppol 1.288-ra)
1.25V imc
hőmérsékletek: 3 mag 81-82, 1 db pedig 76 celsius.
ha jó a prime tesztelésre, akkor megpróbálok csökkenteni a feszültségeken..[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz dobobazsy #10790 üzenetére
Ez a széria nem túl erős, szóval nem csodálom. Árban mesés, de félek teljesítményben ez azért több mint gyenge. Ráadásul vízet nem szívesen látok elektronika közelében, főleg, ha egy komolyabb léghűtés le is veri. Gondolj bele, egy rossz tömítés és oda az egész gépem.
-
lizRRR
őstag
válasz dobobazsy #10842 üzenetére
Hát elvileg Megegyezik a H50-el, csak a matrica más.
De látod te is mondod zörgött, tehát akkor valahol még se olyan mint a corsair, szvsz ez egy után gyártott kínai alkatrészekből , ami nincs légtelenítve.(#10844) dobobazsy : Ha ugyan abban a pozícióba van akkor nem fog zörögni persze, gondolom fel van csavarozva a radi, zörgés akkor van ha a radit mozgatja az ember vagy a csőhöz hozzá ér.
(#10845) euzsolt : A vízzel nincs próbléma, csak azzal, hogy már mindent copy-znak és ennek meg is van az eredménye.
Komplett vízezésről csak annyit, hogy jó meg halk meg minden, de ezt csak akkor érdemes szvsz csinálni, ha már az ember le rakja a voksát egy bizonyos gépnél legalább 2-3 évig.[ Szerkesztve ]
Az én kedvencem ugyanis a hagymásbab... :)
-
Formaster
addikt
válasz dobobazsy #10842 üzenetére
háát... ismerjük ezeket a szép meséket. ez meg az gyártja neki, mégsem hiszem, hogy egy corsairbe 3 kanál lötty lenne. Ettől függetlenül totál eltántorodtam a víztől.
Egyébként pedig ilyen nincs, ha a corsair gyártat magának, akkor kizárólagosra levédeti és csak neki gyárthat a gyártó. Ha valami közös megegyezéssel mégis gyárthat másnak, akkor sem adhatja 8-ad annyiért. Gondold át. 5Ft egy szett, ebből lejön a posta, a vám, az ÁFA (gondolom én ...) A gyártás költség és akkor még ott az gyártó és az eladó haszna. És akkor még anyagköltségről nem beszéltem.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
-
-
peetmaster
senior tag
válasz dobobazsy #10870 üzenetére
Nem mondtál hülyeséget, csak az i5 és i7 szorzók eltérőek ugyanabban a lapban.
Archon: ha hardverről beszélünk, nincs olyan, hogy befektetés. Tervezem én is, hogy majd váltok SB-re, de ahogy euzsolt is írta, egy tuninglap 30k-nál kezdődik (ha CF-et vagy SLI-t akarsz, akkor 40), plusz egy 2600K-s proci, ami szintén 50 fölött van (ha kitesztelt, tuningos példány, akkor közelít a 60-hoz). Így lassacskán 100k-nál tartunk, míg egy i7 860 és egy felsőkategóriás 1156 lap megvan bő 70k-ból.
Egy percig sem vitattam/vitatom, hogy az SB rosszabb mint a 1156-os platform, csak azért a havi 1-200Ft-os megtakarításért, ami kijön a fogyasztásban, nem feltétlenül az SB oldalára billen a mérleg nyelve ebben az esetben. Az meg hogy keresztben lenyeli a 1156-os i7-et a Szendi biccs, az erős túlzás.
A bika procihűtő meg mindkét platformhoz kell, ha komolyabban tuningol az ember...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest