- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen egeret válasszak?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dav<3
tag
válasz
mpierre #5269 üzenetére
Meglett a probléma, semmi köze a Windows frissítésnek, sem az energiagazdálkodásnak, vagy az utóbbinak kicsit igen, de nem úgy mint gondolná az ember.
Lényeg az, hogy nekem USB-n keresztül vannak LED csíkok kötve a gépre, és mikor kikapcsoltam a gépet mindig úgy maradtak, tehát világítottak tovább, ami engem nagyon zavart nyilván, mert mindig ki kellett húznom őket, ezért kerestem egy beállítást arra vonatkozóan amely az USB hubok áramellátására vonatkozik kikapcsolt állapotban, meg is találtam, ami pedig nem volt más, mint az Advanced settingsben a APM résznél az ErP Ready cucc, ami S4+S5-re kellett állítani ahhoz, hogy mikor leállítottam a gépet kikapcsoljanak a LED-ek. Működött is a dolog, szépen kikapcsolt minden miután leállítottam a gépet, viszont ez okozta a problémát, most az ki van kapcsolva és az órajelek szépen mennek, viszont így meg nem kapcsolja le azt a szaros LED-et...
Valakinek valami ötlet ezzel kapcsolatban esetleg?
Üdv.
-
dav<3
tag
-
dav<3
tag
Sziasztok!
Egy 5960X-et hajtok egy ASUS RAMPAGE V EXTREME lapban, nagyon jól megvannak együtt, 4,5 GHz-en fut stabilan, 1,25 V mellett amivel teljesen elégedett is vagyok. Minden rendben is volt ezekkel a beállításokkal, működött minden szuperül, BOOT-olt minden. Aztán a minap kapcsolom be a gépem, indítom a játékom és látom, hogy nagyon nagyon kevés az FPS-em, gyorsan utána néztem, hogy mi mennyin meg mi lehet a baj, és a procit lockolta magát 1,17 GHz-re minden magon, valamint maximális terhelés alatt, pl. Cinebench R15 is csak 40%-ig megy fel a teljes kihasználtsága a procinak. Ezután resetet nyomtam, gyári default optimal settings a lapnak, reset, vissza állítottam az overclockot két lépésben ahogy szoktam, indult a gép, minden szuper megint ment 4,5 GHz-en, FPS, hőmérsékletek megint tökéletesek voltak. Majd gép ki, alvás, másnap kapcsolom a gépet megint ugyan az lockolta magát 1,17 GHz-re. Megint újra konfigoltam a BIOS beállításokat megint jó. Majd ha kikapcsolom a gépet és újra indítom akkor megint minden kezdődik elölről.
Keresgéltem neten a jelenséget, és igaz találtam róla pár fórumot, szóval nem csak nálam jelentkezett ez a jelenség, viszont megoldást ott sem kapott senki, hátha itt valaki találkozott már ilyennel és meg is oldotta az ügyet.
Köszönöm a segítségeteket előre is, elég idegesítő, hogy minden egyes bekapcsolásnál szarakodnom kell, hogy BIOS reset és mindent megint vissza állítani.
Üdv.
Dávid
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- Motoros topic
- Kuponkunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest