Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proof88

addikt

válasz MPowerPH #29951 üzenetére

CPUz & CoreTemp & RealTemp

Szóval 8x500-on elvileg stabil, de biztos ami biztos 7x500 a kiindulási alap: kép1, kép2, kép3... nos elvileg itt is stabil kis tesztelgetéssel nézve, de 7x533-nál a Prime95 5 perc után meghal, az egyik magnál rounding error lesz... a 7x533-as beállításom ugyanaz, mint a 7x500-as...
    és ekkor jöttem rá, hogy ha a CPU GTL Voltage Reference (0/2)-t is 0.670-re állítom, meg a CPU PLL-t 1.6V-ra, akkor már 5 helyett 25 percig bírja a Prime, de tovább nem jutottam... ha kicsit nagyobb feszt adok 1.3V-nál, akkor is előbb hibázik...
    ezeket már leírtam, csak megint összegeztem, bocsi... :B
    és ami fontos, hogy Clock Skew-kat ott alul meg az NB GTL Reference-t szintén nem tudom mire állítani, mert instabil lesz a rendszer. CPU Margin Enhancement-tel sem tudok variálni. Pedig külföldi fórumokon olvasgattam jó dolgokat ezekről, nálam nem jön be... :U

breiner: üdv, szerintem a lapod topicjában jobban meg tudják mondani, bár most látom kimi02 eredményét, az elég szép! :D
    A C0 meg E0, amiről beszélgetünk az az, hogy azonos típusú prociknál (pl. E8400) létezik többféle revízió, az előbbi a C0 volt, később jött az E0, ami elvileg jobban húzható, viszont vannak olyan C0-k, amik az E0-kat megszégyenítően tuningolhatóak, tehát van kivétel. Egyébként az E8200-ból csak egyféle revízió van. Itt tudsz nézelődni. :) Kiválasztod a listából, hogy Core2 Duo vagy Quad, és kilistázza őket. Van ott stepping oszlop, amiből többféle stepping van, az több sorban jelenik meg, ilyenkor a sSpec azonosító is más, és ha rákattintasz, láthatsz 1-2 különbséget steppingek között, pl. max. biztonságos üzemi hőmérséklet, egyéb fícsörök, stb...

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák