- Bluetooth hangszórók
- Eddigi legerősebb csatamágusát dobta piacra az Intel
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- Derekas áremelést jelentett be az ASUS
- Beszállna az árnövelő versenybe az AMD
- KINEK KELL EZ? 🤨 — MacBook Ultra leak
- Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stealth
őstag
Ezt a SeaTools-t használta valaki? Ott hol lehet megnézni a szükséges adatokat?
-
Neurotoxin
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
+1. A cégnek rendeltem 2 éve egy BarraCudát. Már telepítés után gyanúsan üveggolyó hangja volt, a SMART-ban minden 0-án, semmi hiba. Második napon már nem ismerte fel a Windows. Felhívtam a webáruházat, ahonnan évek óta rendelek, közölték, hogy semmi baj, nem én vagyok az első, küldjem vissza, cserélik.
-
Stealth
őstag
Szép történet...
-
Skyline15
tag
Szintén én is jártam már így nemrég.
NAS-hoz vettem két új bontatlan HDD-t, mindkettő belement, és az egyiket instant kidobta NAS, nem értettem mi van, megnéztem 673 hibás szektor, 5 nap működési idő?
Természetesen egyből cserélte a cég. -
Gyártó is szokott refurbot eladni bár azt talán jelzik.
Illetve itthon meg az oem gépekből kiszedett a divat csökkent garival. -
"Pár, egyébként érintett kereskedő már jelezte, hogy nem tudtak arról, hogy a HDD-k nem újak"
Aha, persze! Megvették Kókány Józsitól fillérekért, eladják újként, de ők nem tudtak róla. Nem hát. Ők is csak áldozatok. -
Elk_hound
tag
Ha egy Ali keresés valami "márkásból" sokat dob fel, óvtosnak kell lenni az adott termékkel, a kíniak beszáltak az okosba.
Jegyzem meg, így hogy bebuktak a Seaget-el, már inkább WD-ben utaznak.
[link] -
SMART-nak rég nem hiszek, nem egy esetben láttam saját magam is kinullázott HDD-t. Meg olyat is hogy nem is működött semelyik smart számláló kamerarendszerben, gyakoratilag 0-ásként vettem ki a sok évet futott vincsit az eszközből.
-
ToXeN
tag
Akik Windowsosak elvileg a Hard Disk Sentinel új verziója is ki tudja olvasni ezt az adatot.
-
ricsip
addikt
Közben megtaláltam:
Releases · smartmontools/smartmontoolssmartctl
-l farm: Prints Seagate's vendor-specific Field Access
Reliability Metrics (FARM) log for ATA and SCSI drives. -
ricsip
addikt
Ugye a cikkből megint csak a lényeg maradt ki, forrás pedig megint nem lett megjelölve ahonnan átvették a hír szenzációhajhász részét. Így itt vannak a mindenkit érdeklő részletek:
MI az a FARM? Válasz: Field-Accessible Reliability Metrics. Mert az átlagember kb. eddig a pillanatig nem is hallott ilyenről. Akkor sem, ha a SMART-tal meg 20 éve tisztában lenne. Mert ez az elnevezés kb. esélyesen valami seagate-kreálmány.
Hogy kell a FARM-ot lekérdezni?
Válasz:Buyers concerned about their purchases can verify the true HDD usage history. SMART parameters are sometimes unreliable, but the true operational time can be checked using FARM values. To do this, one has to use the Smartmontools application version 7.4 or higher (via command: smartctl -l farm /dev/sda) or Seagate's Seatools software.
-
Pikari
veterán
Csak most írt róla cikket valami német firkász? Ez már 10+ éve megy. Főleg keleteurópába az end usereknek. Van, hogy kibontod a "vadonat" új vinyót, és eleve doa...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Eddigi legerősebb csatamágusát dobta piacra az Intel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Gyúrósok ide!
- Crimson Desert
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- WD Red 3TB NAS HDD (WD30EFRX, CMR) 98% kondíció
- Western Digital WD Purple 6TB - WD63PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Renegade PCIe 4.0 m.2 SSD (7300mb/s) ÚJ! BONTATLAN! 3 ÉV GARANCIA!
- Seagate Exos X24 24TB HDD
- Gyári DELL, HP, LENOVO,Asus,Fujitsu laptop töltők, 27% ÁFA
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- 27% - ASUS ROG Swift PG27AQDM OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms /
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)