Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Erős törpe: ASUS NUC 15 Pro+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- MILC felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
hardzsi2
aktív tag
Szerintem nem érdemes Celeront nagyon tuningolni, nekem 1,7Cel@2,0 van (játékra, sajna...), de már 6 hónappal ezelőtt is kimutatták a tesztek, hogy egy 2,4-es valódi P4 többnyire lenyom egy (akár) 3,2-re húzott celeront. Szóval celeronnál a MHz-ek emelésével komoly teljesítménytöbbletet nem tudunk kisajtolni, mert a cache és egyéb helyen vannak a valódi korlátai - viszont a tuninggal jelentkező hátrányok (esetleges fesz.emeléses terhelés és erős hűtésigény) ugyanúgy jelentkeznek. Analógia: az 1,3-as motorral rendelkező kocsimmal (kb. celeron) nyomom a sztrádán 180-al -> majd szétesik, fogyasztás 10 liter (7 helyett), motor végeltekig leterhelve bömböl. Ugyanez a sebesség egy 1,6-os motorú kocsival (kb. P4) -> motor közepesen terhelt, fogyasztás alig emelkedik, szinte normál üzemi állapot (persze 220 fölött hasonlóan határra lehet állítani, mint P4-et 3,4-en). Szóval értitek...
Szerintem tuning helyett inkább használt P4 2,0-2,4-et lenne célszerű venni - márha találunk olyan elvetemültet, aki ilyet elad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Mint az új! PS5 Dualsense Edge Kontroller! Gari: 2027.07
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest