Új hozzászólás Aktív témák

• hardzsi2

aktív tag

Szerintem nem érdemes Celeront nagyon tuningolni, nekem 1,7Cel@2,0 van (játékra, sajna...), de már 6 hónappal ezelőtt is kimutatták a tesztek, hogy egy 2,4-es valódi P4 többnyire lenyom egy (akár) 3,2-re húzott celeront. Szóval celeronnál a MHz-ek emelésével komoly teljesítménytöbbletet nem tudunk kisajtolni, mert a cache és egyéb helyen vannak a valódi korlátai - viszont a tuninggal jelentkező hátrányok (esetleges fesz.emeléses terhelés és erős hűtésigény) ugyanúgy jelentkeznek. Analógia: az 1,3-as motorral rendelkező kocsimmal (kb. celeron) nyomom a sztrádán 180-al -> majd szétesik, fogyasztás 10 liter (7 helyett), motor végeltekig leterhelve bömböl. Ugyanez a sebesség egy 1,6-os motorú kocsival (kb. P4) -> motor közepesen terhelt, fogyasztás alig emelkedik, szinte normál üzemi állapot (persze 220 fölött hasonlóan határra lehet állítani, mint P4-et 3,4-en). Szóval értitek...

Szerintem tuning helyett inkább használt P4 2,0-2,4-et lenne célszerű venni - márha találunk olyan elvetemültet, aki ilyet elad.

Új hozzászólás Aktív témák