Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• aelod

veterán

válasz ovika #1171 üzenetére

Én meg arra gondoltam, hogy a legjobb egy réz mosfet hűtő borda lenne a legjobb megoldás. Persze méretre szabni és ráhelyezni a procira.[link]

• tlala

addikt

válasz ovika #1171 üzenetére

Már lepattintottam az árnyékoló lemezt a prociról, ott is kb. 0,5 mm-es, kék ragacsból van kivágva egy-egy kis négyzet a két chipre, talán az egyik még vastagabb is, amelyik az alacsonyabb chipen van. Ez a kék kis ragacs.négyzet köti össze a chipet a sík takarólemezkével.
    A gond a doboztetőnél van, ott nehéz ráfektetni a doboztető síkjára, a beragasztott tartó miatt (lásd hűtőborda szerelős képeimen).

Amúgy a legegyszerűbb megoldás egy 15x40 vagy 45 mm-es külső méretű alumínium zártszelvény alkalmazása lenne, ami teljes hosszban végigfutna a dobozban hosszirányba, és az lenne a procin a "hűtőborda".
    Fent és lent ki kéne köszörülni belőle részeket, hogy a doboztetőre is ráfeküdjön ragaccsal vagy hűtőpasztával (kiköszörülve azokat a részeket, ahol a műanyag beragasztott távtartó alap van), a másik oldalán, a chipek felől pedig kiköszörülve azokat a részeket, ahol a panel alkatrészek magasabbak, mint a hűtendő chipek. (Ott, ahol az a fekete kerek ferrit vagy mi van, meg a sárga kerek aksi, stb.)
    Miután ez a zártszelvény hosszban "oldalfaltól-oldalfalig" futna, egyfajta csőként ki is vezetné az oldalsó perforált nyílásokon a hőt. Ezt úgy lehetne még forszírozni, hogy az ember felállítja az oldalára a Pipot, hogy egy "kéményhatás" is létrejöjjön a zártszelvényben.
    Filléres anyag, meg egy kis szakmunka.

Új hozzászólás Aktív témák