- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
HULK25
tag
Sziasztok, ma kikerült a vga-m a gépből és szeretném az integráltat használni( i5 6600) be is kapcsolta magát miután kivettem a kártyát, minden oké lenne, de a kép apró pontokban világoszöldesen vibrál, nem mindenhol, csak inkább a kontrasztosabb helyeken, mi lehet a baj, már a drivert is letöltöttem van esetleg valami beálítás még bios-ban vagy valamit nem csináltam megfelelően? válaszokat előre is köszönöm
-
törölt tag
Sziasztok
Hogy tudnám aktiválni a hd 4000 grafikus kártyát, ha nem látom, a bios-t, mert meghalt a vga-m .
És most hirtelen ezt szeretném használni, amig veszek ujjat .
dvi-re rá van csatlakozva, de nincs kép, próbálkoztam már a bios resettel, elem kivétel, de semmi reakcio .
Köszönöm a válaszokat előre is . -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
AlexFelfoldi #19 üzenetére
De olyan driverrel upgradeled, amiben benne van a switch támogatás? Mert ha olyannal, amiben nincs, akkor semmit sem ér az upgrade. Törölj le minden grafikus drivert, majd a HP-ét rakd fel. Utána azt esetleg megpróbálhatod frissíteni Catalysttel, de ha az AMD új switch rutint vezetett be, akkor arra az Intelnek is reagálnia kell.
Régóta azt javaslom mindenkinek, hogy aki dedikált GPU-val vesz notit, az ne keverjék a gyártókat, vagy ha muszáj, akkor olyan noti kell, amelyben van egy multiplexer a belső kijelzőcsatlakozás előtt, így az IGP letiltható, ha az Intel már nem kínál több támogatást hozzá. Ellenkező esetben egy idő után nem használhatod többet a dedikált GPU-t. Erre figyelni kell vásárlás előtt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
AlexFelfoldi #17 üzenetére
Ilyen driverre van szükséges az Inteltől, ami megengedi, hogy átkapcsold a működést a dedikált GPU-ra.
A legjobb, ha a HP-tól letöltöd a teljes drivercsomagot a géphez, mert azt tartalmazza ezt, bár ezek általában nagyon régi driverek.
Mindenképp az Intel drivere a kulcs, mert az engedélyezi ezt a funkciót. -
AlexFelfoldi
újonc
Sziasztok!
Lehet felmerült már ez a probléma, de én kb. 100 fórumot átolvastam és még senki sem tudott nekem értelmes választ adni.
Hp Probook 4730s notebook, i3 proci, 8giga ram, win7/64bit, és két videókártya van benne. Egy integrált intel HD graphics fos és egy AMD 7400M 1Gb rammal, szóval csillagászatilag jobb.
Na most az a probléma, hogy bármit is teszek, mindenképpen a fos intel HD integráltat használja a játékoknál és sehogy sem tudom átállítani. Ha valaki tudna valami működő megoldást hálám örökre üldözné.
Eddigi próbálkozások és eredményeik:
1. Intel kártya letiltása - kiírja, hogy nincs grafikus kártya egyáltalán (nem is látja innentől az AMD-t.)
2. Driverek, bios updatelése - semmi változás
3. Driverek, bios visszaállítása régire - semmi változás
4. Ati CCC-ben switchable graphic átállítása - nem lehet átállítani, az összes videót átnéztem, de nekem nincsenek olyan menüpontjaim, amiket mások használnak, holott a legutolsó verzióm van CCC-ből.
5. Bios-ban switchable letiltása - automatikusan leblokkolta az AMD-t, innentől nem is látta. Valamint nekem a Biosban nem létezik switch/fix átváltás, csak le tudom tiltani a kártyák közötti switchet.Fórum komment a témában:
1. Csak az intelen keresztül működik az AMD is, tehát a játék használja azt, csak nem írja ki. (Ezt erősen kétlem, hiszen pld médium graphicon a Skyrim akadozik rendesen, amit a régi asztali gépem jóval gagyibb videókártyájával és procijával sem csinált.)
2. HP hivatalos oldala szerint ez nem igaz, mert win7 pro már támogatja a váltást a két kártya között. Igen, a menüpontom meg is van, csak a menüben nem az van, aminek kellene lennie.Végül, mivel elég frusztrált vagyok, nagyra értékelném, ha valaki olyat mondana, ami működik is és nem csak azt, hogy próbáld meg a fenti 5 pont valamelyikét újból.
Ja az utolsó gondolatom: Ha nem tudom használni az AMD-t, amúgy akkor minek van benne? Ezt most meg is írom a HP-nek, az AMD-nek és az Intelnek is.
Köszönöm,
Alex
-
törölt tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne ha az van kiírva egy laptopnál hogy ati radeon vga akkor az normális hogy egy intel hd4400 van benne? Ugyanis vettem egy gépet amihez az volt írva hogy ati radeon vga hazavittem és utánna derült ki hogy csak egy integrált intel hd4400 videókártya van benne. Én úgy tudtam hogy ati radeon=amd
-
Spiggy
csendes tag
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem. Intel HD4600 (integrált valami) fut a gépemben. a gép hátulján ott figyel a HDMI kimenet, meg a TV-m hátulján is. Hiába vettem azonban HDMI kábelt, konkrétan semmi nem történik, nem észleli a TV-t. Valakinek van ötlete, mi lehet a baj? A régi gépem valami ezer éves kártyájára rátoltam a HDMI- DVI kábelt, és frankón tudtam a TV-n filmet nézni, amit a gép játszott le, ezzel meg semmi.,..
Köszi előre is, ha valaki segít kicsit, kezd idegelni a dolog :-P
Spiggy
-
closedown
csendes tag
Hallott valaki arról, hogy Intel HD integrált videókártya esetén csak eredeti Win 7 telepíthető? Vagyis nem működik nem jogtiszta Win 7-tel? 64 bit?
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Az előttem kettővel szólóval hasonló a problémám, de nekem azért valamivel (konkrétan 2Gb DDR3 1600MHz rammal) nagyobb. Akár mit csinálok, a BIOS 2GB-ot lefoglal az integrált sz*rjának...
Alaplap: Asrock A75M-HVS
CPU: AMD A4-3300
Memória1: Patriot Memory PC3 12800 2Gb 1600MHz DDR3
Memória2: OCZ PC3 12800 2Gb 1600MHz DDR3
VGA: Gigabyte AMD Radeon HD6670 2Gb GDDR3 PCI-ExpessÉs most jön a poén a dologban. A BIOS-ban letiltani ugyan nem, de korlátozni a memória használatot lehet. Adtam is neki max. 32Mb-ot és mégis...az eredmény ugyan az!!!
-
Writz
tag
válasz
painkillerx #6 üzenetére
Helló!
A BIOSban az északi híd beállításainál állítsd be a megosztott memóriát.
A külömbözö mem. mérteket pedig azzal tudom magyarázni, hogy a biosban autora van állítva a mem méretének szabályzása.
Mert ugye különbözõ igényei vannak a gépeknek, és aszerint adagolja a RAM-ot.
Egyébként ha erre a HD4000-re támaszkodik a rendszer, akkor érdemes 1600-as ramot venni a masinába. -
painkillerx
tag
Hello, valaki megudna magyarázni nekem egy rejtélyt?
Intel HD Graphics 4000 grafikus vezérlőről lenne szó.
Acer laptopomban i5 3210M (ivy bridge) processzor van, amiben ugye ez a grafikus chip működik.
Ha megnézem a windowsban az adaptertípusnál a dedikált memória 128MB.Barátnőm gépe Lenovo, ugyanezzel a processzorral + grafikus chippel 64MB-t ír csak.
Olvasgattam fórumokat és van akinél ugyanez a típus 32MB-ot ír csak ki.
Gondolkodtam hátha az össz.RAM-tol függ az egész de az se passzol. Nekem 6GB, barátnő 4GB, fórumos 8GB.
Még az is eszembe jutott hogy talán a windows 7 miatt van, mert nekem 64bites, barátnőmnek 32bites rendszere van. Plusz még nekem van benne egy 640M 2GB, baratnőnek 635M 2GB.
-
Writz
tag
Sziasztok, nem tudom hogy nézik-e a topicot, de szeretném a segítségeteket kérni mert nagyon idegesít.
Az a problémám, hogy nem működik rendesen az iGPU.
A Control Panel se nyílik meg, és megnyitni se tudom...
-
gabor901113
tag
Adott egy: amd a8 3870k with hd6550d
Szeretném húzni a gpu-t egy egészséges határon belül pesze!!
Valahol hallottam hogy ez a cpu húzásával együtt tehető meg. Mégis mi lenne az a beállítás (érték) amit még bírna is a kombó?
Előre is köszi ha jön válasz :-) -
matepalfi
aktív tag
integrált vga-rol mindent
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest