Hirdetés
Aktív témák
-
didyman
őstag
Egy éves topik lassan
Zárom, van az ilyen gondoknak kiemelt témájuk. -
DonElvis
aktív tag
Üdvözletem.
No megoldódot a gondom, darabokraszedtem a gépemet, kiszedtem mindent a házból felkészülvén a kölcsön deszka foagadására. A hecc kedvéért öszeraktam a cuccot az asztalon, és mitadisten...pöc röf beindult. Volt ám vigasság, nyaralás előtt nemkell deszkára költenem.
Node...bepakolom a házikóba örömködve a dolgokat, inditanám...semmi. Fogcsikorgatás uvvaanyázás. Ahogy szedem szét a cuccot megbirizgálom a csatikat, egyszer csak beröffen....kiderült ám, hogy a táp molexének egyik érintkezője kissé deformált volt, és cska véletlenszerűen érintkezett. Fogóval visanyomorgattam az általam tippelt formára, és láss csodát, azóta semmilyen gondom sincs. Elképzelhetőnek tartom, hogy a bizonytalan kontaktus kissé megzavarta a tápot. Javallom mindenkinek azért a molex csatik átvizsgálását, ha valaki Y elosztót használ, azt 2X is nézze végig.
Mégvalami..... akinek Aerocool aeroengine jr háza van, az jobban teszi ha alaposan betáraz sűrített levegőböl, vagy por eltávolitásra alkalmas eszközből, mert azon kivül hogy a házikóba berakni karit annak pontatlansága miatt felér egy kisebb moddingal, ugy szivja a port, hogy megszégyenit pár régebbi rákéttá típusú porszívót. Ha valakinek van javaslata ill. ötlete a porszűrést megoldására, az pls szóljon.
[Szerkesztve] -
Vallon
tag
Hali! Segítség! nekem az a bajom, hogy gombnyomásra nem indul a gépem, de hál'istennek a szerver-alaplapnak köszönhetően, ha kihúzom a konektorból, majd ujjra bedugom, akkor működik, de napról napra egyre rosszabbul, ma pl. 9-szer kelett kíhúznom a falból. Ezzel egyidőben a gépem hol 512, hol 768, hol 1014 mb memóriát érzékel. Mi a fasz lehet a baja? Köszi minden segítséget.
-
DonElvis
aktív tag
Bocsi a késedelmes válaszért.
Nos azóta többször előfordult ez a nem-indulás. Egyre inkább affelé hajlok hogy kontakt hiba. Ha nem-indulás után kikapcsolom, és F erővel hatok rája oldalrólakkor beröffen.
Node most komolyabb gond van. Tuning próbálkozás utána lehalt teljesen. Végkép nem bútol fel. Felpörög, aztán leáll. Próbáltuk resetleni a jumperral, de cska még rroszabb let az eredmény...mondjuk lehet nem kellet volna aza pwer on reset alatt.... Szel most teljesen totálkár, meg vagyok lőve. Most nyomatom a kétikönyvét a deszkámak (abit bh7-e) hátha anna ksegitségével sikerül életet lehelni bele. Nics valami gomb, amit ha bekapcsoláskor nyomva tartok, életet lehel a masinába? -
ahan
csendes tag
Hali!
Nekem az lenne a gond hogy most vettem uj tapot a gepbe (Gembird 400w dualfan) 1hetig siman ment semmi gond vele...Aztan mostanaban azt csinalja hogyha 1napig nemkapcsolom be es utana probalom semmi...alaplapon vilagit a led..fogom kihuzom hatulrol a tapkabelt, varok meg elalszik a led..visszadugom es megy. De ha csak siman kikapcsolom es par oran belul kapcsolom be (nem probaltam pontosan mennyit bir de kb igy vettem eszre hogy estenkent mar nemakar indulni) akkor semmi probalema nincs.
Tudnatok segiteni mi lehet vele? -
tibike8
őstag
Neked van valami fejlemény? Én próbálgattam a memtes86- ot és van, hogy talál hibát van hogy 2 óra folyamatos tesztelés után sem talál semmit. Külön-külön is tesztelgettem a RAM- okat és akkor is eleinte talált egy-egy hibát aztán meg órákig semmit. De ami talán jelent valamit az az, hogy a hiba (mármint, hogy nem akar indulni a gép, csak felpörög...) akkor is előjött amikor csak az egyik modul volt benne - függetlenül, hogy melyik volt benne.
A másik problémám, hogy nem igazán tudom értelmezni a memtest eredményét -lévén, hogy nem csináltam még ilyet. Az miből látszik, hogy két RAM nem fér össze? Bocs, ha bagatelt kérdezek.
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''2. Megtaláltam: speedfan software, nem hivatalos, nem pontos, biztos téved 1,23334 %-ot ami a magadfajtának (arrogáns, öntelt) már halálos, megengedhetetlen eltérés, de ha másnak bevállt arra hogy a +12 volt +- 6 % helyett mondjuk 10 %-ot tér el, arra jó.''
A feszültségekre +/- 5% eltérés van megengedve. Ezt nem lehet olyan ''műszerrel'' mérni, ami önmagában 10%-ot téved.
Már volt dolgom olyan alaplappal, ami a biosában 12,99V-nak írta a valójában 12,54V-ot. (A táp tehát jól működött, viszont ha az alaplapnak hiszek, akkor mentem volna tápot cseréltetni. És magamat jól leégetni...)
A speedfan az alaplap által mért értékeket jeleníti meg a Win alatt, és már nem kevesen cseréltek szükségtelenül tápot azok közül, akik rá ''hallgattak''. (Ebben nem a speedfan a hibás egyébként, hanem az alaplapok.) -
DonElvis
aktív tag
Szépjóreggelt.
Pénteken szétkatuk a gépet, és öszeraktuk tisztitás után, ugy tűnik inmáron helyesen. Nagyon ugy néz ki, hogy az IDE címzések (primary secundary master slave) körül volt valami gebasz. Mostmár indul a gép gyönyörűen. Viszon a ''bedadogás'' (tényelg nem tudom máshogy fogalmazni) megmaradt...RAM időzítésre gyanaxom, vagy alaplapra. Ez a deszka (ABIT BH7-E) elvileg nem tud kezelni 400-as RAM-okat duálban...szal csere. úgyis itt az ideje fejlesztgetnem kicsit. -
Csaba_20_
őstag
Legutóbb mikor a mérőműszerről volt szó, akkor azt vágták a fejemhez, hogy nem minden embernek olyan egyértelmű, hogy van otthon belőle. Most, mikor azt feltételezem, hogy lehet, hogy nincs a közeledben oszcilloszkóp, mert esetleg programozó vagy, vagy tudom is én mi, akkor meg azt kapom, hogy megszabom kinek mihez lehet lehetősége. Szerintem ellenséges vagy velem szemben és már csak azért is belelátod a hozzászólásomba az agressziót, holott egyáltalán nincs benne. Arról pedig tényleg nem tehetek, hogy néhányan személyes sérelemnek veszik, amikor pontosítom, helyreigazítom szakmai dolgokban a hozzászólásaikat. Te 10 napig nem kínzol én meg egy percig nem szándékozlak kínozni. Megbeszélhetjünk felőlem azt is, hogy neked ezentúl nem próbálok meg segíteni és átsiklom a hozzászólásaid, hogy ne zavarjam a köreid, ha neked ez kell.
U.i.: Az a stílus kapós, amit te használtál a 16 és 17-es hozzászólásodban(személyeskedés)?
[Szerkesztve] -
Tenfoot
tag
válasz
Csaba_20_ #18 üzenetére
Nem az a baj hogy segítesz, tudod jol hogy mit értek ezen,csak ugy értelmezed ahogy szeretnéd, miért kell pl. tüskéket írni: ''...kéne venned..., nincs lehetőséged'' és mivel ismerlek már máshonnan, talán nem teljesen vagyok biztos hogy . De hidd el kell ilyen kis parázsvita. Amugy már írtam hogy segítettél a hozzászolásaiddal, csak a stílus nem kapos, és más is írta tudod jol. Legalább ezt ismerd el tényleg.
És amugy kellemes hétvégét kívánok, 10 napig nem kínozlak, de aztán... -
Csaba_20_
őstag
Tényleg egy csepp lenézés se volt abban, amit írtam. Hol látod, hogy megszabtam neked bármit is? Stol kolléga se fog nagyon más tanácsot adni szerintem, segíteni akartam.
Úristen, a mai világban már ez is baj? Lehet, hogy minden 20-ik nap után újra kéne regisztrálnom magam, hogy elhidd, hogy segítségnyújtáson kívül más célom nincs?
Már majdnem két hozzászólást írtam, de közben rájöttem, hogy akkor azzal is ranghajtónak vagy minek tűnnék. Komolyan néha ledöbbentenek az emberek.
[Szerkesztve] -
Tenfoot
tag
válasz
Csaba_20_ #13 üzenetére
1. Szakmailag vitatható vagyok, igy nincs ilyen műszerem, mint ezt kifejtetted egy másik topicban. És miért ne lenne lehetőségem? Ezt honnan látod, vazze, honnan a fenéből veszed a bátorságot, hogy megmond milyen lehetősége van egy embernek, és milyen nincs, pláne akit nem is láttál? Mennyi ez az izé? A legolcsobb? 100-150 ezer?
2. Megtaláltam: speedfan software, nem hivatalos, nem pontos, biztos téved 1,23334 %-ot ami a magadfajtának (arrogáns, öntelt) már halálos, megengedhetetlen eltérés, de ha másnak bevállt arra hogy a +12 volt +- 6 % helyett mondjuk 10 %-ot tér el, arra jó.
3. Nem neked címeztem a kérdést
4. Ha jol olvastam utólag, vitatták stílusodat, illetve a topic lényegéről felvilágosítottak mások is, szoval nem csak neked van igazad.
Igy nem kell utolag koslatnod utánam.
5. Nem kell villognod! Köszönöm a segítséget, de ha lenézően válaszolsz nem kell. -
sube
aktív tag
Ha sok ertelmetlen hsz t irna akkor meg elfogadhato lenne amit irtal, de en ismerem annyira Csaba t, hogy tudjam, hogy nem ien okokbol ir... Utana olvasol sok tapos topicba rendkivul sokat segit masoknak es ez szerintem semmikep sem nevezheto 'rang hajtas' nak.
Van aki 8 hsz t ir naponta, es vagy Te aki 3 naponta 1hsz t. Nemkell mindenkirol rosszat feltetelezni! -
Arpika22
csendes tag
válasz
Csaba_20_ #13 üzenetére
Sorry hogy csak így be zavarom a topic életet de te Csaba_20_ nem vagy te rang hajtó? mert a hsz-eidből ezt vettem ki 20 nap alatt 242 hozzászólásd van
ez asszem rang hajtászat lesz! cska azé szólok mer ha valmelyik moderátornak is feltünik és értelmetlenek látják akó banolnak . na még 1× szorry a HSZ-ért
-
Csaba_20_
őstag
A legjobb az lenne ha korrekt mérőműszerekkel mérnéd műterheléssel. Például oszcilloszkóppal különböző helyeken. De erre nem hiszem, hogy van lehetőséget. De minimum egy multimétert be kéne azért szerezned. Már a kínai piacon kapható 1000 Ft-os mérőműszer is korrektebbül mér, mint a szoftveres mérőművek. Terhelésnek meg az egyes tesztprogramokat tudod felhasználni és a számítógéped.
-
Tenfoot
tag
Szervusz, Hogy tudom jol megnézni hogy mennyire tartja a feszkókat a különböző ágakon a táp, mennyire stabilan adja le a feszeket?
Pl: elinditok egy kisablakos játékot, minden merevlemezzel, optikai meghajtóval másolok, és közben everestel nézem a feszkókat, ez jo, vagy van jobb ötleted?
Normál körülmények között a tápom 2%-3% al ad nagyobb feszeket a névlegesnél, ez a +-5% alatt van. vagy ez is sok?
[Szerkesztve] -
yogee
tag
Sziasztok!
Na csatlakozok én is a sorba, egy ASUS alaplap+2db uolyan (asszem hynix DDR ram modul) generál ilyen problémát, szóval nekem 2 azonos memóval csinálja ezt. nem lehet, hogy csak másik slotba kéne átteni, vagy télleg időzítést állítani? (nemtom kipróbálni, mert bent van a cégnél a gép...)
Szóval, valaki?
[Szerkesztve] -
DonElvis
aktív tag
Üdv...szóról szóra ugyanez a gondom. Cska 2. 3. inditásra bútol fel a gép. Néha az inditgatás után kiirja, hogy ficcenjek be a bioszba, mert a CPU cserélve lett...pedig hozzá sem nyúltam.
Akkor ez valszeg RAM hiba? Az időzités állitgatásával nem lehet megszüntetni?
Nekem is nemrég lett bővítve 2X512-reMert ha ram hiba, akkor valszeg ezért ''dodog'' be néha a gép mozozás/játék közben...
-
tibike8
őstag
válasz
badbrother #4 üzenetére
vagy elcserélem az egyiket egy olyanra mint a másik
De az is lehet, hogy valami más kezdett el halódni. Az egyik ilyen eset után miután végre be tudtam kapcsolni, a bootolás után video kártya errort írt ki. Bár problémát nem vettem észre és egy újabb reboot után már semmi probléma nem volt. Na majd meglátjuk mit hoz a jövő (táp, alaplap, memória, videó kártya, rebellis beragadt power gomb - bármi lehet) -
tibike8
őstag
Na nekem szóról szóra ez a bajom mint az előttem szólónak. És azóta amióta felbővítettem a memóriát 512- ről 2x512- re. És ha nekem is meória összeférhetetlenségem van akkor az elég gáz, hogy potyára vettem a másodikat.
-
gesa
tag
Megoldottam a dolgot, leírom hátha valakinek még jól jön.
A memtest86 korábbi verzióját használtam és az valahogy nem fér össze ezzel a chipsettel, procival, memóriával. Ezért indult újra a gép a teszt indulásakor.
A memtest86 3.2-es verziója már jó.
Teszteltem a memóriát és a 2 modul nem működik össze. Egyenként jók. -
gesa
tag
Sziasztok!
Átnéztem a fórumot, de az enyémhez hasonló problémát nem veséztetek ki.
Nemrég cseréltem gépet, az új konfig:
ABIT IS7-E2, P4 3 GHz (Prescott) 2x512 DDR 400 duálban, MSI GeForce 6600 GT, DVDROM, DVDRAM, 120 GB-os Samsung vinyó, Audigy player hangkari, egy házventi.
A tápot meghagytam a régi gépből: Coolink AP350X.
Időnként bekapcsoláskor felpörögnek a ventik, de nem indul a gép csak 2.-3. próbálkozásra. Újraindításnál előfordul, hogy leáll.
Ha beindul, akkor megy akár 10 órát is, nem dobja el magát. Játék közben nem hal meg.
Gyanakodtam a memóriákra, de nem tudom futtatni a memtest-et. Boot után, mikor indulna a teszt, megint csak újraindul a masina.
Szerintetek kevés a tápban a kakaó egy ilyen konfighoz?
Csere tápot nem tudok kérni, de tudnék venni egy Chieftek HPC360-at.
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rák
- A világ legrosszabbul örzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- Most már a Razernek is van vertikális egere
- Ukrajnai háború
- Futás, futópályák
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest