- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Senki sem töröl ennél jobban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen processzort vegyek?
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
mystes
üzenetére
Arch Linuxot használok rajta, de akármelyik disztró szépen elmegy rajta, mivel a Thinkpadekben olyan hardverek vannak, amit a kernel alapból visz, nem kell hozzá varázsolni (én is emiatt vettem eleve Thinkpadet), meg firmware-ekkel, meg külön driverekkel szívni, és a Linux disztrók frissebbek és mindig támogatottak, driverek is frissülnek bennük, és a hardverigénye is kisebb a Linuxnak, gyorsabban fut rajta. Egyedül a CPU-ba integrált Intel GPU igényel külön drivert (a 3D-s gyorsításhoz, a 2D megy a kerneldriverrel), de szépen megy a minden disztróban megtalálható nyílt Mesa driverrel, és nem az Intelre kell várni. A ThinkVantage-gombra Linux alatt azt állítasz be, amit akarsz, nem tudom Windows alatt mit kéne csinálnia, de Linux alatt is bármi megoldható, speciális aksitöltési szabályoktól elkezdve a több kijelző támogatásán át bármi. Én nem használnék X220-on Windowst. Az X220 eleve nem játékgép, így ha csak nem kell munkaszinten valami Windows only programot használnod (ami Wine alatt sem megy), akkor érdemesebb rá Linuxot tenni.
-
Tim82
félisten
válasz
mystes
üzenetére
Szívesen elhiszem, de akkor a TP speciális driverei elvesznek (pl ThinkVantage, stb)
Nem tudom, pontosan mire gondolsz, de ha ilyenekre, hogy billentyűkombinációk vagy akkutöltés küszöbértékek beállítása pl., ezek vagy működnek alapból, vagy van rájuk program (az akkuval kapcsolatos dolgokra elégszer emlegettük a TLP-t a topikban, csak rá kell keresni).
Nekem Fedora 26 alatt egy dolog nem megy az R61-emen: nem jön vissza sleep-ből - de azt két, nem igazán Thinkpad-specifikus dolog is okozhatja: részben az, hogy volt egy kijelzőcsere a gépen, részben pedig a Fedora "kissé" kísérleti jellegű disztró, lehet, hogy az eléggé új kernele nem játszik egészen szépen együtt a régi, 10 éves hardverrel.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Senki sem töröl ennél jobban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Sorozatok
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Battlefield 6
- PlayStation 3
- Üzleti vita és megbeszélés
- További aktív témák...
- Hibátlan HP 250 G4 notebook (laptop) eladó
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai -Intel Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070Ti 12GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- DELL latitude 5410 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16Gb 500GB SSD FHD IPS LTE
- DELL latitude 5410 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16Gb 500GB SSD FHD IPS LTE
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625, 100% Akkumulátor
- Ha mindkettőt viszed, 170ért tied! - Apple Thunderbolt Display
- HP ProBook 650 G8 Intel i5-1145G7 32GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest