Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz HSM #75551 üzenetére

Ami kell, ha értékelni szeretnél jobb hangcuccokat:
    -kellő minőségű forrás (preferált a veszteségmentes FLAC egy igényesen elkészített CD forrásról, maximalistáknak DTS-HD MA [link])

Zenét lehetőleg flac-ben vagy legalábbis 320kbps mp3-ban hallgatok - igazság szerint ezek között én nem érzek már minőségbeli különbséget. Efölött kénytelen vagyok már abban hinni, hogy - ha csak nem olyan, jó pár havi-évi nettó fizetésembe belekerülő rendszerről van szó - nem fogom meghallani a minőségbeli ugrást. (Amúgy nem tudom, zenehallgatáshoz mennyire vág ide a DTS-HD MA, nem a DSD-vel kevered inkább?)

-megfelelő szoftver-réteg, egyfelől a lejátszó (pl. Foobar2000), másfelől kivinni a hangot a gépből (preferált kikerülni a windóz mixert, pl. ASIO-val, és megfelelő frekvenciára tenni a kimenetet)

Mivel az X201-et használom Linuxszal, mint daily drivert, nem érintenek a Windows-os audioproblémák (persze fognak, mihelyt megjön az akkum az X220-hoz és rendesen belakom, de akkor sem fogok visszaállni kizárólagosan Windows-ra).

-jóminőségű fejhallgató, ami értékeli a meghajtást (külső erősítő+hangfalnál nagyon mélyen zsebbenyúlós a kellő szint)

A Retro DJ egy árkategóriájához képest kimagaslóan jól szóló fejes (nem véletlenül ajánlják a vonatkozó topikban), persze nem ér fel pl. egy Beyerdynamic DT770-nel, de annyit nem fogok rászánni egy fejhallgatóra. Egy Beyerdynamic DTX 710 lesz még valamikor, esetleg egy Takstar Pro 80, de afölé nem mennék.

Köszönöm azért az oktatást :) , de félreértettél: arra céloztam, hogy annyira nem vagyok "audiofil" alkat, hogy ár/érték arányban nem feltétlenül arányos minőségnövekedésre költsek számomra feleslegesen. Röviden: nem tekintem annyira fontosnak az "audiofil élményt", még mindig zenét hallgatok, nem rendszert. Persze, törekszem a jobb minőségre, de csak egy bizonyos pontig és kis lépésekben...

Hozzáteszem, én eleve csak a jó öreg Wolfson DAC-os SGS-en tudtam értékelni valamennyire a zenehallgatást mobilról, amúgy nem nagyon szoktam, ilyen célra van a Cowon D2.

• FoxiestFox

félisten

válasz HSM #75551 üzenetére

Ezeket már mind tudjuk, szerintem nem azért vettünk korrekt kártyát, hogy 128-as empéhármat hallgassunk tescós fejhallgatón. :D
    És ja, USB hubot. Bár most még elég a laptopéival együtt.

Franci: de azzal nem tudsz wifit törni. ;] Volt amúgy két N8 a családban, a kamerája tetszett, amúgy nem jött be. Viszont az 5800-nál jobban megoldották benne a rendszer vezérlését.

Új hozzászólás Aktív témák