-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #62104 üzenetére
Mindig is tudtam, hogy a ThinkPad egy nyitott könyv, na de ennyire?
Vécsey Úr megolvassa rendesen. Balra meg ott figyel az alma
-
Gondwana
addikt
válasz
Tikakukac #62080 üzenetére
Màrpedig mindenigaz, mert amikor megmurdélt az X201-em affs-e alatt az inverter, asszonypajtàs X200-àbòl vettem ki cserealkatrészt, de idővel a csalàdi béke érdekében megkapta az X201 eredeti LED LG kijelzőjét szalagkàbelestől.
(Apropò, hùsvét utàn lesz egy eladò AFFS moddolt működő wacom ceruzàs X201-em) -
CharlieDrop
veterán
válasz
Tikakukac #61931 üzenetére
A T410-em tök jó DTR, 4GB RAM-mal, 120-as SSD-vel elég volt eddig mindenre.
Viszont elég lenne egy 8-10"-os Tablet, ha lenne rajta rendes böngésző, meg billentyűzet, de akkor már notebooknak hívjuk, egy ilyen 1 kg alatt ultrabookra meg lecserélni a T410-et meg túl drága.
Szóval akkor inkább legyen egy nehezebb gép így marad a T410 :S -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #61934 üzenetére
Hát igen. Én a 4"-os telómon szoktam nagyon ritkán netezni, de kb csak annyit, megnézem, írt-e valaki e-mailt, vagy PH-t, esetleg ha úton vagyok és eszembe jut valami és annyi.
Amúgy meg asztali, esetleg noti. Tabletnek nem tudnám hasznát venni. Mondjuk a notihoz van egy jó lézeres, speckó görgős Logi BT egerem is, azzal szoktam használni, az nagyon sokat dob az ergonómián.
Szöveges vagy sima netes tartalomra pedig kitűnő az amúgy pocsék Samsung nagyfelbontású panel.
(#61935) Grafirka: Köszönöm szépen!
Akkor a valóságnak megfelelő volt az a kép a T9900-al és 7300 ponttal.
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #61931 üzenetére
Nekem eddig mindenhez jól szolgált egy noti. Áldás és szerencse, hogy egy ilyen hurcolható gépem van, viszonylag kis fogyasztással. Szívesen elnyúlnék egy szép nagy kijelző előtt is, habár nem ismerem a mai hiper-szuper cuccokat, csak a CRT-dzsunkákat (anno a kijelző elé akasztottam egy szűrőt) és a nagyon alap LCD-TFT moncsikat. No meg a maradéktalan "multimédiás érzéshez" saját kégli is kellene, az meg a cigányélet és a sorstalanság miatt kilőve.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #61929 üzenetére
Oké, ez szép és jó. De itt most mobil kütyükről van szó. itt ugyanúgy nem mindegy, hogy valamit X idő alatt végez el a gép, vagy a kétharmada is elég neki....
(#61930) soldi3r: A tesztjeik korrektek, és a leírásaik is általában, de a teszteredményeik (ezek a benchmark-összehasonlítások) hemzsegnek a hibákban. Én lefutattam a sajátomon, ha valaki lefuttatja a T9000-eseén, nekem az lesz hiteles referencia.
(#61931) Tikakukac: Én úgy gondolom, mobil felhasználású gépbe kell elég ram (minimum 4GB szerintem) kell neki hordozható méret, jó perifériák, és egy erős CPU. Ezzel a speciális GPU igényű feladatoka leszámítva már mindent meg lehet oldani. Ez nekem már bőven elég, hogyha kell, mobil legyek, ne csak otthon tudjak dolgozni. Abban egyetértünk, a noti egy kompromisszumos PC a mobilitásért. Szerintem se érdemes izom-csúcs-notit venni, ezer sebből vérzik általában és pokoli drága.
Én is inkább a nagygépen dolgozom, amibe ott figyel a rendes négymagos i5 4670K, a 16GB ram, és a néma de igencsak fürge AMD R9 280X videókártya, nomeg a halálpontos egér, a szuper klaviatúra és a 24" IPS monitor.
Ugyanakkor sokszor mégis inkább a notit veszem elő, mert néha jobb mégis a másik asztalnál ülni, vagy a szabadban, szóval azért egy, univerzális, nem túl nagy, nem túl erős, de nem is gyenge noti jó ha van. Nekem nagyon bevált a T410 allroundernek. Picivel lehetne könnyebb és töltőről halkabb, +1-2 óra akkus üzemidő se jönne rosszul (nem mintha nem lehetne a durván 3 órás WIFI-s üzemidővel gazdálkodni, de így néha nem úszom meg a töltőt hurcolni, amit nem szeretek) de meg vagyok vele elégedve 90k-ért.
Ha rászántam volna azt a még legalább 30K-t egy T420-ra, akkor még ennyi gondom se lenne, de annyit nem ért ez nekem. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #61861 üzenetére
Egyetértünk.
Nekem sem véletlen van asztali gépem.
Amúgy egy mezeibb core2-re köröket ver ez az i5-540M.... Sokat dolgoztam egy T7100-al, ami azért nem egy olcsó jószág volt anno, és hát az 540-eshez képest ég és föld....
De szerinem még jópár ilyen lehet, azért a core2 éra viszonylag kis részét teszik ki a késői, gyorsabb P/T 8000-9000-ek. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #61846 üzenetére
Ennél nagyobbak a difik, főleg ha turbózik az i5, nálam simán 3Ghz-re felrántja olyankor. Nem fair a leggyorsabb régihez hasonlítani, de egy "átlagosabb" T9000-hez képest ez azért legalább 20-40% sebességelőny. Én főleg olyankor veszem észre, mikor egy rondább, agyonflash-elt weblapot kell megnyitni, vagy programozásnál fordítom a projektet.
Itt is komolyabb diffiket mértek: [link]
Természetesen senkit sem bátorítanék arra, hogy egy T400-at a jobb sebesség reményében T410-re cseréljen, mert akkor már vegyen T420-at, azt észre fogja venni. Ugyanakkor ha valaki most vesz notebookot, megéri elgondolkodni a 410-esen.(#61847) soldi3r: Rajta volt a turbo? Az egy finnyás jószág, ha nem tekersz fel mindent teljesítményorientáltra, akkor szereti kikapcsolni, anélkül tényleg nem sokkal veri az i5 az i3-at.
A HT-ból se profitál minden alkalmazás, viszont amelyik igen, az igen sokat. Én kikapcsoltam az enyémen, mert én nem használok olyasmiket, amiknek segít, így meg jobb kilőve.
Amúgy egy gyors 7200-as HDD-vel is sok helyen tettenérhető az erősebb proci, ha jól van belőve a rendszer. Én pozitívat csalódtam a T410-em gyári, 320GB-os, 7200RPM-es, asszem Hitachi winyójában, egészen vállalható. -
scarbantia
aktív tag
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Tikakukac #61725 üzenetére
állítólag a Windows alatt lett valamilyen program alatt valami megnyomva és azóta ilyen.. egy,, a gépekhez kevésbé hozzáértő hölgy így magyarázta
eszközkezelőben nem láttam tiltást, az összes gombra apró "klikkegést" ad ki a speaker míg BIOS-ban amennyire tudtam, kipróbálni a bill-t ott ment, legalábbis ak urzorok, tehát én a hardveres hibát kizárnám -
bnorci71
addikt
-
SpeedR
őstag
válasz
Tikakukac #61679 üzenetére
Ez oké. Az valóban előfordul, hogy kevesebb ciklust bírnak, de ezt már tisztáztuk az elején.
Itt most konkrétan a pukkról és a tűzről volt szó és ezek előfordulásáról ugy. és gyári akksik esetén. Erre van valami számod vagy csak úgy érzésre állítod amit állítasz?(#61680) Tim82
Visszakerestem, és valóban nem konkrétan ez az eladó volt. Csak a kép és a leírás egyezik. Szerintem egyébként nem saját készletről dolgoznak, hanem ugyan abból a "nagykerből" hozzák az akksikat, tehát jó eséllyel ugyan azt is árulják. Persze a matricázás eltérhet...(#61682) HSM
Te tudsz valami konkrét számot ezzel a robbanós dologgal kapcsolatban? De abban igazad van, hogy nem lehet jó élmény. Meggyőzhető vagyok... -
VegyesTamás
senior tag
válasz
Tikakukac #61523 üzenetére
Hát fene se tudja mit kapott ez a szegény gép anno.Amikor meghalt, szétszedtem és a kijelzőcsati alól egy zihereis tűt halásztam ki. Hogy az hogy került oda jóég sem tudja, csak ott volt. Legalább 2-3 hónapja mióta nálam van, ficegett a nyákon. Most ami pénzt idáig megkerestem vele azt nagyjából rá is költöttem. Meglátjuk. Bízom benne, hogy elmegy egy 3-4 hónapig, aztán lecserélem T500ra, vagy valami hasonlóra.
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
Tikakukac #61518 üzenetére
De nem ezek az nvidiak vackok csak benne? Ilyet produkál. Csak miért mondták, hogy ez egy megbízható gép
-
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
Tikakukac #60441 üzenetére
Tikakukac, solid3r: igazatok lehet, olvasgattam nézelődtem és igazán tuti megoldásnak egy x220 tűnik... az egy 9 cellással már elég ba**ós lehet és az nekem elég. Nagyon szeretemezeket a thinkpad-eket, és ez a 12-12.5-es méret nekem tökéletes, szóval lehet, hogy beáldozok egyre. Csak alig van. Ha van, akkor ha aznap rakják fel és aznap írok akkor is "jegelve", meg "ménemtegnapszótá" és barátai jönnek vissza.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #60394 üzenetére
Nekem semmi gondom a nagyítással. Egyszer ilyen, egyszer olyan alatt nem tudom mit értesz. 8.1 meg már ha nem is Mac szintű, de azt mondják korrekt ezen a téren is. Majd ki is próbálom.
Most hdd-s T500-on vagyok, fórum+youtube ugyanúgy megakasztja a youtubeot
tehát tényleg a chromeot sz@rták el, vagy a flash egyre gyászabb
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #60270 üzenetére
Valamit félreértettél
Colonel993: Egész pontosan az EC alá. Nálam alul egy műanyag lemez van, létezik EC+picimacis verzió is, de nekem alap van és picimaci nem is kell. Ahogy elnézem kívülről, helye lenne, max egy picit kellene reszelni a burkolaton. Következő gépet majd jobban megnézem ha atomjaira kell szedni
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #60267 üzenetére
Elég lenne azt megmondani nekik, ha desktopban k_vad itt is az legyen. Emlékszem első gen-nél még desktopban is volt k_vad meg ál-k_vad..hihetetlen mit leművelnek. Nem csoda hogy aki nem ért hozzá belehülyül, mert igaz ha azt mondják k_vad, az is ha ellenkezőjét mondják...mert kb mindenkiben csak annyi marad meg i5 oszt' csókolom. Jók a marketingesek arrafelé...de gonoszak
Azon gondolkodám, az audio csatit T500-ból megpróbálom áttenni bal oldalra az EC foglalat alá. Kb csak ez zavar benne, hogy elöl van. Valaki gondolkodott hasonlóban? Most elbontottam egyet, de már csak akkor jutott eszembe a dolog mikor eladtam az alsó házat
Nem tudom mennyire lenne kivitelezhető.
-
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #60231 üzenetére
Most mi a f@szt akarsz, legalább olcsó volt újkorában (600eFt)
Nekem egyébként tetszik, jobban tetszik mint egy picit szebb színekkel operáló, de alacsony felbontású panel. Twist-ben elég jó IPS van, de amikor most beröffentettem az X301-et, megdobbant a szívem. Nekem a felbontás fontosabb, mint a szép színek. Betekintési szöget általában csípőből szarom le, szemből szoktam nézni a kijelzőt, nem mandínerből.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #60122 üzenetére
Gyere el aztán ámulj
Egy valami gebaszos, ha megy a youtube és fórumozok, ha itt kattintok valamire beakad a youtube egy pillanatra. Ez volt hdd-vel meg most ssd-vel is. Azt hittem a samsung sw-e, azt kilőttem utána jó is volt 1 napig kb, de azóta megint csinálja. Fogalmam nincs mi lehet. Előző gépnél nem volt ilyesmi. Ha csak ez a két oldal van megnyitva akkor is csinálja, ha 10 másik de nincs ph akkor nem csinálja. -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #60094 üzenetére
Nekem P8600-nál sincs gond 10 lappal, de többel sem igazán. SSD, 6GB RAM. Azért egy T9400-et kap ha megy benne az ES verzió
szerk: fgordon DC-ben mennek.
szerk2: szerk. gombot használhatod, azért van
5 percen belül ne kezdj feltétlen új hsz-eket, orrodra fognak koppintani
-
fgordon
senior tag
-
Arlekim
aktív tag
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #60034 üzenetére
Valóban szeretek barkácsolni, de olyanba nem megyek bele amit nem biztos, hogy 100%-osan lehet kivitelezni. Sajnos ez a venti olyan, amit roncsolás nélkül nem lehet szétszedni. Igaz, hogy 2-es fokozaton már van némi hangja, de elviselhető. Max. TPFC-al kicsit szabályzom, hogy mikor kapcsoljon fel a venti magasabb fokozatra. Egyszer majd kap egy másik hűtőt a gép...
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #60027 üzenetére
Azért megpróbálnám megmenteni. Nem vészes a sípoló hang, de azért csendes szobában hallani. Kíváncsi vagyok, hogy másnál is jellemő ez a hang, vagy egyedi eset.
A képeken látszik amit likeltem, hogy beolvaszott műanyagok vannak a ventin. Ezeket lekapva lehet hozzáférni a belsejéhez. Ott a kenés már nem nagy cucc, csak hogy teszem vissza?
Szerk: Amúgy patent állapotban van a kislapos. Nagyon állat gép. Ez az egy dolog "zavaró" csak kicsit.
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #60015 üzenetére
Írtam, hogy mim volt, és akkor sem nagyon értettem a köpködést ami körülvette. Illesztésen halál pontosak voltak, nem recsegett, nem nyikorgott, anyagra is kellemes volt. Simán megütötte az normál/átlag szintet, konzumer Asus netbook kategóriába a picsába elmehet hozzá képest.
Egyébként nekem csak 11-es Edge-eim voltak, efelett nem tudok nyilatkozni. Olvastam rosszakat és el is hiszem (bill szétesés pl.), de az enyémmel semmi baj nem volt és elég masszív gép benyomását keltette. Lehet, hogy 1-2év használat után, amikor kezd atomjaira hullani, megváltozott volna a véleményem, de amíg nálam volt, kutya bajom se volt vele.
Szerk.: Core i procis 11-es Edge-ek árazás tényleg elég perverzre sikeredett ha jól emlékszem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Jó állapotú!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- Megkímélt!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- Új Dell XPS 15 9530, 15.6" FHD+ IPS, i7-13700H, RTX 4060, 16GB, 1TB NVMe, ujjlolv, IR kam, gar
- Acer Predator GAMING 17" Laptop! i7-11800H / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Új áru!!! 09.23. Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-13. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest