Új hozzászólás Aktív témák
-
-
oceanearth
őstag
válasz
Achill3uS #46 üzenetére
sajnos vízre nincs pénzem, meg az nekem még bonyolult is ez lesz életem 1. tuningja. meg most fogom először kivenni a házból az alaplapot. kicsit félek is tőle. ügye ha kikapcsolom a táápot kihúzom az össze csatlakozót, utána fel a hűtőt vissza midnen dugaszt akkor nem kell semmit állítani a BIOS-ban??
-
Achill3uS
nagyúr
akár -70C-on is lazán hűt.. Az a baj vele h tönkreteheti a gépet, és macerás megcsinálni, amúgy meg hosszútávra se jó mer töltögetni kell ...
csak fanatikusoknak ajánlható
ja és a gépet is el kell fektetni, kivenni a házból... extrém tuning miatt meg az élettartam is drasztikusan csökken..
[Szerkesztve] -
SzlobiG
félisten
Egy ilyen száraz jeges hűtésnek milyen ''ereje'' van, vagy is milyen jól hűt?
Jah és hány percenként kell pótolni?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
oceanearth #45 üzenetére
jaja, sztem is aza baj vele, túl macerás nehéz beszerezni és nm ismerünk minden részletet.. sztem is HT101 vagy ha van egy kis zséd akkor víz! nagyon jó azis
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
oceanearth #42 üzenetére
jó kérdés nmtom..
De az a legszarabb h az LN2-t újra kell töltögetni mer elpárolog vagy mi -
oceanearth
őstag
válasz
Achill3uS #41 üzenetére
igazándiból az a kérdés ötlött fel bennem, namost ha tuningolnak akkor ügye úgy fűt a processzor, hogy nem biztos hogy lefagy körülötte minden és tényleg hűt az LN2 nem pedig fagyaaszt. de mivan ha kikapcsolják a konfigot a proci már nem fűt viszont akkor már lefagyaszt mindent az a szar LN2. ergo mikor töltik be az LN2-t mert ha sztem beletöltik a tartályba akkor azonnal lefagyaszt mindent és be sem indul a gép. viszont ha meg csak a rendszer felállás után töltik be addig meg nem hűti semmi, addig nem forr fel??
remélem érthető a problémám mert ma egész nap tanultam és nagyon fáradt az agyam.
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
oceanearth #40 üzenetére
jaja, áhh, sztem én is meghagyom a németeknek, csak érdekel ennyi..
a szárazjég igen, darabos de az is kicsapódik, és sztem meg tuning nélkül is szltcseszi a rendszert mert szarrá fagynak a kondik meg minden
cpu-nál lehet más, ott csak a mag fagy le -
oceanearth
őstag
válasz
Achill3uS #39 üzenetére
akkor szárazjég. azért gondoltam hogy LN2 mert az folyékony és úgy ki tudna csapódni a jég, de úgy látszik a darabos szárazjégnél is így kicspódik mindenesetre sztem ez ha nincs húzva a rendszer akkor ez túlhűti és elcseszi a procit/videokarit. alapból ezt a hűtési megoldást csak brutális tuningnál szokták alakalmazni nem?
ja és így van megasztár
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
oceanearth #37 üzenetére
az szárazjég! tuti! aki feltesz msn-re átküldöm a videót ha nm találjátok
de most Megasztár!!!
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
_Volkovy_ #36 üzenetére
cpu-ra akkor van megoldás köcce
bár még a vízhűtésem sincs teljesen kész, de akkor lehet körbenézek mit lehet alkotni az LN2 piaconamúgy ahogy elnézem nm egy drága mulatság nm kell hozzá sokminden, vagy tévedek?
LN2 és szárazjég hűtésről vannak képek!! nézzetek szét! videót is találtam!
Bővebben: link -
oceanearth
őstag
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Papa-Georgo #31 üzenetére
köcce fent már találtam
de sztem ezt kihagyom, túl extrém, amúgy nemhinném hogy -70C-ra meg jég lecsapódásra tervezték a cpu-kat szvsz hosszútávon úgyse bírná a nagy overclockokat a gép, elég neki a wasser -
Papa-Georgo
senior tag
Ezek vannak:
Gázok: Bővebben: link
Értékesítés Bővebben: link
Sztem érdemes felhívni, és adnak tájékoztatást, hogy merre tudsz venni -
Achill3uS
nagyúr
Tessék vga-t is lehet szárazjéggel hűteni!
Itt egy 6800 SLI rendszert hűtenek szárazjéggel!
Bővebben: link -
oceanearth
őstag
Bővebben: link
ez kifejezetten szárazjég tárolására van illetve folyékony nitrgoénére. gondolom ebből nem párolog
[Szerkesztve] -
gergo84
aktív tag
de nem iagán tervezem ezt a megoldást hosszú távra.
csak kisérlet jeleggel ügyködök most egy hétig vagy kettö, oszt felhagyok vele.
szoval a családtagok nincsenek veszélyben, ne jelentsen fel senki! -
Bumbi
tag
Remélem azt tudjátok, hogy a szárazjég, ha elolvad, akkor szén--dioxid keletkezik, és ez zárt térben tud ám kellemetlen meglepetéseket okozni, pl lentről felfelé szépen kiszorítja a levegőt a kéróból, szóval csak ovatosan...
-
gergo84
aktív tag
még azon gondolkozom, hogy a vga hütöbordát, hogyan lehetne hüteni, mert az ugyebár lefelé van. a proci ok, mert rá rakok egy pici edényt, de ez.
kellene vmilyen anyag, amit rárakhatok a vga karira és arra raknám az edényt teli jéggel...
a minusz 80 fok (vagy mennyi) az kicsit hüs lenne...
á, meg is van. szlikon alapu gumi
[Szerkesztve] -
gergo84
aktív tag
maradjunk annyiban, mert látom hülyeségnek tartjátok, hogy hétfön hozok haza egy halom száraz jeget, aztán addigra remélem megszáll az ihlet.
azt belátom, hogy ezt csak akkor érdemes eröltetni, meg annak, aki napi szinten szárazjéghez tud jutni -
harry
veterán
nekem igazából a füst miatt tetszik
egyéb infó Bővebben: link
És itt a linde honlapja: Bővebben: link -
gaboooka
aktív tag
-
gergo84
aktív tag
szerintem ha egy akkora edénybe rakok jeget, amit rá tudok rakni a proci hutö tetejére (a venti marad) az böven elég és még könnyen megoldható is.
de öszintén megmondom, én valami légtér hütést akarok eszközölni, mert nagyon be van zsufolva a gép egy sarokba, sajna nincs több helyem neki, és szegény ugyan azt a levegöt keverteti mint amit kifuj. -
a foglalatközeli ic-k jégtelenítését hogy fogod megoldani?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Papa-Georgo #13 üzenetére
na 1 jóhír
(de az a Linde milyen bolt?
)
-
Papa-Georgo
senior tag
Folyékony nitrogént lehet kapni a Lindé-nél, csak kell hozzá egy termosz, ajánlott duplafalú, és azt bármikor megtöltik neked vele.
-
gergo84
aktív tag
Igen ez nekem csak olyan hobby féleség, hogy minnél jobb hütést produkáljak a gépnek, nem igazán van tényleg a pc-nek erre szüksége.
szárazjeget a munkahelyemröl tudok szerezni. a husiparban dolgozok. én a technikai részhez tartozok, de a ''husosok'' amikor bekeverik a hust, vákum meg hütés, akkor ezzel hütik. Én meg bár mikor tudok jeget elöállítani a géppel kedvem szerint.
a tartályos ötlet jónak tűnik, mert azt már tapasztaltam, hogy csak azt tudja lehüteni, amihez hozzá ér...
ha érdekel kép, emailra tudok küldeni, sajna nincs tárhelyem. -
oceanearth
őstag
Bővebben: link itt tucc rendelni
-
harry
veterán
válasz
oceanearth #5 üzenetére
na de honnan/hogyan tudok ilyet szerezni?
-
gerg0
aktív tag
Ezt így szokták csinálni
:
Bővebben: link
Szárazjég+alkohol. -
fasyrt
őstag
Fektesd az oldalára a géped, oldalát vedd le, ventik maradnak, és öntsd tele szárazjéggel a gépházat.
-
-
gergo84
aktív tag
Probáltatok már szárazjéggel pc-t hűteni?
én igen. A venti, a gépház oldalában, szépen szivta be a a jég által elpárologtatott hideg gázt. De sajna nem az igazi. A jég felülete valóban k*va hideg, de az elpárologtatott végtermék közel 1-2fokkal tudja jobban lehüteni a pc belsejében található dolgokat.
Ha valakinek van esetleg valami ötlete ezzel kapcsolatban, az bátran irja ide.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest