- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell asztali gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
250-ért megveszed iLO modullal együtt a G10 plus-t, bika Xeon procival, 16 giga rammal, újonnan, garival, egy csomó előnnyel a G8-hoz képest. Egy Xeon + 16 GB ram kombóval felpimpelt G8 is van 100K, használtan, lassan nulla támogatással (egy nyavajás újabb Xpenology-t sem lehet lassan rá felgányolni, új Windows sem fog vele menni stb.).
Persze nyilván jobb lenne féláron a normális utód, de sajnos a G8 után már nem akciózta félárra a HP (no meg azóta eltelt 5-6 év, infláció, sz*r forint stb.). -
kgymac
őstag
Van TC plugin a vmdk file-okhoz és elvileg az ESXI alól is megosztható könyvtár smb-n.
[Itt] és [itt] olvastam tegnap (az első hozzászólás második része).
Ha smb/nfs nem megoldható, akkor SSH-n másolható usb-re. Még nem próbáltam ki, elég kezdő vagyok esxi alatt.@deci:
Én is néztem, de elég drága jószág a 1260/1265, hasonlóan a 1220Lv2-höz.
szerk2: Virtuális gépen futó xpeno-val max kettő plex klienset bírhat el transzkódolva, az említett lehetséges kliens szám miatt én inkább lejátszóval próbálkoznék. -
Kobak77
aktív tag
Na, az a 6,27% volt nálam is a standard. Egy időben azt is hittem, hogy rossz a kijelzés, mert annyira fixen mutatta, el nem mozdult onnan. Ez a kiszerelés előtti 7-8% szerintem a 36 fokos kinti hőmérsékletnek is köszönhető lehetett.
Az a vicc, hogy a terhelés azóta sem nőtt, csak procicsere volt, ugyanaz megy mint korábban. Még az jutott eszembe, hogy lehet, hogy nem jól sikerült a pasztázás.ui: az opteront még majdnem a kis Xeon is befogja (na jó, azt azért nem). 1220L v2 4427 pontot kapott a passmarkon. Ez ugyan csak 86%-a a legerősebb opteron teljesítményének, viszont 15W-ból hozza ki, nem 35-ből...
-
Galopp
tag
Leginkább nem tudom mia gond, ezért csak a jelenséget tudom leírni.
Konzolt nem tudok indítani, mert licensz kell hozzá, ahogy látom. de nem is kell, mert itt van mellettem a gép, van rjata bill+egér és monitor. F2 után kéri a felhsználónevet és jelszót, majd visszalép az előző képre, de már nem reagál az F2-re.
SSH meg látszólag engedélyezés utáni újraindításkor mintha újra letiltásra kerüle, így most az sincs.Előző alkalommal megoldottam újratelepítéssel. Most is ezt szándékozom immáron tenni, és tesztelni a lehetőségeket.
Nem feltétlenül azért írtam a hibáról, mert az előbb említett megoldás nekem nem pálya (hiszen tesztrendszer csak, bármit tehetek még vele), hanem mert jelezni próbáltam, hogy nem igazán 100%-os ez a megoldási mód. Legalábbis nálam...A gép alap processzorral van szerelve, +8GB-nyi memóriát már tettem bele, az ODD helyén figyel egy 120-as ssd, az van adattárnak megadva, azon figyelnek a virtuális gépek konténerei. az esxi ebből települt fel memóriakártyára: VMware-ESXi-6.5.0-OS-Release-5146846-HPE-650.9.6.5.27-May2017.iso Már ha relevánsak az ügy szempontjából ezek az infók...
-
Galopp
tag
Gondoltam, hogy felmerül ez a kérdés.. :-)
Azt értem homokórázás alatt, hogy ha a netes felületen jelentkezem be, akkor a frissítést jelző kék csík ott trónol a kijelző közepén.
Itt hagyom a gépet, pihenjen, hátha beugrik valami. Erre egy idő után kidob, és utána már a megfelelő felhasználónév-jelszó párossal sem lép be, a folyamatjelző kétszínű sáv csak pörög-pörög...A vSphere Client az elején csak nem vált ablakot, ha újraindítrom az alkalmazást és be kívánok jelentkezni, csak a "Connecting" felirat melletti kis karika pörög, majd dob egy hibát, hogy látszólag a szervernek túl sokáig tart válaszolni, így cumi van.
Ez most azért gáz, mert a maintenance módból ki sem tudom venni a szervert, hogy bármit elindíthassak rajta, mert el sem jurok már odáig.
-
Krix
őstag
Én azért vettem mert ez találtam éppen amikor kellett. Persze elég lett volna egy lassabb is, de nem volt. Amikor beraktam futtattam rajta tesztet és kb. fél óra kellett neki a thermal throttlinghoz. Nekem ez bőven elég. Ha elkezdene throttlingolni akkor nagyobb házban gondolkodnék.
-
Coyot
őstag
Na tegnap volt időm kicsit bíbelődni vele, gyorsan kiderült hogy másik datastore-on létrehozott virtuális gép meghajtóját hozzzá tudom ugyan adni, de a mérete nem konfigurálható - így ezt azonnal dobtam is, elvileg csatolta a meghajtót a mérete pedig az aktuálisan foglalt mérete látszott.
Viszont:
Mivel minden how-to régebbi ESXi-vel készültek így készítettem az SSD-re egy 6.0ESXi VM-et és láss csodát Vsphere Client-et használve már engedte a másik datastore-ból csatolást. Tehát a megoldás gyorsba a 6.0 ESXi VM volt.Ahogy nézem a vSpeher Client az 6.0-t támogat és elvileg a vCenter Server-ben 6.5-el együtt működő kliens, de ezt csak mosz így félmondattal olvastam a vmware oldalán így semmit nem tudok róla jobban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Honda topik
- sziku69: Szólánc.
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Yettel topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Jól megépített, erős irdodai vagy "kezdő játékos" PC eladó
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- I3 4330 + Gigabyte GA-B85M-HD3+ 8Gb Hyperx Memória. + Deepcool Gammax 300
- ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 alaplap AMD Phenom II X4 955 CPU és 2x4GB Kingmax DDR3 RAM eladó
- ITX mini pc (i3 8100T, 2x4GB DDR4, 128GB nvme SSD)
- Eladó félkonfig ( Gigabyte B450 Aorus M, Ryzen 5 2600, Patriot Viper 16GB )
- ASUS H81M-A + Intel i3-4130 + hűtő + 4GB RAM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest