Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dchard

veterán

válasz Mykroft #4402 üzenetére

Megnéztem egy gen9-es DL360-at amiben pont ugyanez az ILO chip van, és az is pont ugyanígy süt. A különbség annyi, hogy a normál szerverben működés közben jóval nagyobb a körülötte áramló levegő sebessége. Megmértem a chipeket hőmérővel, és a két broadcom a legmelegebb 71 °C, de az ILO sem sokkal hidegebb: 68 °C. Ami érdekes, hogy például a VRM hőmérslkletét jól megközelíti a mért érték, az ILO-nál viszont több mint 30 fok a különbség (bár igaz, hogy "ILO Zone"-t mér, ami nem feltétlenül a chip, hanem lehet a környezete).A többi IC kéz-meleg, azokkal nincs mit csinálni. Azt én sem hiszem, hogy megsülne, de a masina 5 éves, és még jó ideig szeretném használni, inkább megelőző jellege van a beavatkozásnak. Találtam egy csávót, aki a broadcom chipekre már rakott hűtőt [link]

Szóval továbbra is keresek megbízható felragasztós memória és chipset hűtőbordát. Tegnap végigtúrtam azismert forrásokat, de nagy meglepetésemre teljesen eltűntek ezek a termékek... Vagy csak én nem találom őket :)

Új hozzászólás Aktív témák