Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zizi123

senior tag

válasz itanczos #3339 üzenetére

ESXi Custom HP 6.5u1
    16GB RAM
    Xeon E3-1280 v2
    Samsung 850 PRO 128GB SSD
    4x WD 1TB Red

W10: 4 CPU, fix 8GB RAM, SCSI Controller: vmware paravirtual
    OMV: 2 CPU, 4GB RAM, SCSI Controller: vmware paravirtual, de volt LSI paralell is.

Eloszor a B120i adta a Raid 10-et (4db WD 1Tb NAS HDD) ezen OMV, a W10 szinten a B120i-n csucsult Raid 0-ban SSD-n. Ekkor iszonyat lassu volt a kommunikacio az SSD, es a raid 10 HDD-k kozott. Sooot a W10 is iszonyat vontatott volt, nem olyan pattogos, mintha SSD-n futna.

Ezutan B120i raid kikapcsol, W10 SSD-re, az OMV pedig szoft raid 10-el OMV alol megcsinalva.
    A W10 felgyorsult, ugy ahogy illik, a sebessege sokkal jobb lett, nyilvan mivel a +1 sata port csak sata2, igy nem tudta az SSD-t kihajtani, de teljesen hasznalhato. Kivulrol egesz jo sebessegeket produkalt mind 2 oprendszer de a 2 egymas kozott lassu, mint a dog.

Ezutan tesztkent nativ W10 SSD-re HDD-k kulon raid nelkul minden rohadt gyors...

Mivel hetekota kuzdok tesztelgetek, iszonyat sokat olvasgattam kulfoldi forumakat, igy a tokom kezd kilenni, hogy nem tudom, hogy mitol van ez, hogy kivulrol tud gyors lenni a rendszer, de "hazon belul" ugyanazon raidvezerlon keresztul iszonyatosan tetu.

Ui: Volt meg 1 olyan verzio is, hogy meg ekkor nem volt SSD, es a B120i raid 10-re raktam W10-et. Ez is olyan tetu lassu volt, hogy a W10 bootolasa volt vagy 1-1.5 perc. Ertem en, hogy SSD-hez vagyok szokva, de a raid 10 elvileg 4x olvasasi, es 2x irasi sebesseget tud. Na ez szerintem lassabb volt, mintha 1 HDD-t hasznaltam volna csak.

Új hozzászólás Aktív témák