Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
spieler
csendes tag
válasz
csilla145
üzenetére
15k-ért nem javítani, hanem szétbarmolni lehet ezeket a gépeket. Gondolom hőlégfúvóval lesz melegítve a gpu, ami a gányolás kategória. Erre a "munkára" garancia is jár? Mert igen ritka eset lesz, hogy egy ilyen gép túlél 3 hónapot. Még akkor is, ha nem melegítve, hanem kiforrasztva, sablonnal újragolyózva, majd visszaültetve lesz a csip, és mindez bga forrasztógéppel. Egyébként a legtöbben még azzal sincsenek tisztában, hogy miért döglenek az nVidia csipszetes laptopok. Hibás elképzelés, hogy ezek a gépek (mégcsak nem is korrekt) bga rework-kel javíthatók. A kontakthiba ugyanis nem az alaplap, és a tok, hanem a mag, és a szubsztrát között van, ami az nVidia által hibásan megválasztott, magas ólomtartalmú forraszanyagnak köszönhető. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan szerviz van, akik korrekt módon javítják az ilyen gépeket, tehát vadonatújra cserélik a gpu-t, illetve nVidia csipkészlet esetén az északi híd ic-t is, huszonpárezer forintért, számlával, és 6 hónap garanciával. Az ilyen módon javított gépeknél ugyanez a hiba várhatóan legalább 1,5 évig nem áll elő, és akár ennél tovább is működhetnek, ha dátumkód szerint a beültetett ic-k már nem a hibás szériából valók.
-
albi31
aktív tag
válasz
csilla145
üzenetére
..kicsit drágábban dolgozik..azért az túlzás,hogy "javítja"...persze bejöhet az a módszer is,de még kísérleti stádiumba van az a dolog..én is úgy csinálom jelenleg(bár nem bagóért,mert szerintem ez kicsit többet ér,főleg ha hozzáveszem a noti árát,vagy egy új alaplapot),de le fogom váltani a normális megoldásra,de persze az kicsit tovább tart,de valszeg időtállóbb lesz...csak még kell egy keveset spórolni hozzá...

Új hozzászólás Aktív témák
- PayPal
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OTP Bank topic
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest