Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dewil666
őstag
válasz
nemethchek19 #945 üzenetére
Szia!
Szerintem a gyári hűtőt nem kell pasztázni arra a kis időre míg megjön a Deepcool Gammax hűtő addig megteszi.
Viszont ha megérkezik akkor ezek ajánlottak:
ARCTIC MX-2
ARCTIC MX-4
THERMAL GRIZZLY HYDRONAUT
THERMAL GRIZZLY AERONAUT
Phobya NanoGrease Extreme -
nemethchek19
aktív tag
Úgy egy hónapja vettem, egy Deepcool Gammax 300-at. Sajnos hibás. Mechanikus mellékzaja van, zörög. Úgy döntöttem visszaküldöm garanciában. Amíg folyik a garanciális ügyintézés, addig azt a hűtőt fogom használni amit a CPU mellé adtak.
Mindkét cooleren gyárilag van/volt paszta (szürke paszta), ezért mikor beraktam a Gammax 300-at nem pasztáztam. Az Intelesen is van 3 kis csík, de inkább újra pasztáznám az egészet és úgy raknám bele. Meg majd pasztára akkor is szükségem lesz, ha megjön a szerviből a Gammax.
Cpu: i5-4590
Milyen hővezető pasztát vegyek erre a célra?
-
dewil666
őstag
Gondolom húzva van a proci?! Mennyire?
Sajnos tehetsz bármilyen pasztát is ha nincs a kupak levéve a prociról és nincs folyékony fém hővezetőre cserélve, mert ami a kupak alatt van paszta nem teljesen megfelelő.
Nekem sima 4690 van Brocken hűtővel. Én levettem a kupakot tettem alá elsőnek MX4-et de rosszbb lett 2-3fokkal mint a gyárival volt. Vettem folyékony fém pasztát és 5-6-fokkal jobb a gyáritól, pedig az én procim szorzózáras. -
dewil666
őstag
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Hővezetési_tényező
Telórol nem tudok linkelni.
Ezt ha megnézed akkor az a 2-3 különbség szinte elhanyagolható.
Nézz teszteket a paszákrol. Sok függ a paszta vastagságán is.
Amelyik szinpatikusabb azt vedd. Nem ezen fog múlni, hogy tulmelegszik e vagy nem.
Milyen proci, milyen hűtő? -
ViSAS
senior tag
CPU-hoz jelenleg melyik a tesztek szerint legjobban teljesítő hővezető paszta a piacon?
-
NÉMÓ510
tag
Üdv!
CPU delidhez milyen pasztát ajánlotok ami Pesten is elérhető?
Liquid Pro és Ultra sajna nincs.Vagy csak én nem találtam hiába kugliztam.
Előre is köszi! -
gerely89
csendes tag
Sziasztok Dell D630-asom van, NVS 135 videokártyával, T7500processzorral.
Az érdekelne,hogy gyárilag milyen vastagásgú gap pad kell alá, illetve ha senki nem tudja, ilyesminek hol tudnék utána nézni?Arra gondoltam, hogy rézlappal helyettesíteném a jelenlegi relatív vastag gap padot, az alábbi módon: vga-paszta-rézlap-(paszta, ha szükséges)-gap-heatsink. Ami még gondot okoz, a megfelelelő vastagságú rézlap kiválasztása. Kicsit mérnökibben szeretnék nekiállni a problémának, mint hogy kipróbálgatom a különböző vastagságú rézlapokat 0,5mm-ként lépkedve.
Gap padra kell tenni pasztát?
Bármiféle konstruktív hozzászólást előre is köszönök. -
ljs
tag
válasz
#16676096 #924 üzenetére
Szervusztok!
Kicsi vagyok, felvilágosításra szorulok!
A gyártó honlapján űrtartalom/tömeg szerint: 1,5ml / 5,55 g 3ml / 11,1g a Kryonaut különböző kiszerelése.
Itt (és a többi kereskedőnél) a 11g-os hővezető paszta kódja: TG-K-015-R.
Itt az 5g -os hővezető paszta kódja: TG-K-030-R.
Ráadásul a kisebb kiszerelés a drágább.
Mi a kettő között a különbség?
(Mennyiségen és fogy.áron kívül.)
A felvilágosítást köszöni: ljs -
MIFtIli
aktív tag
Erre kíváncsi vagyok, hogy milyen eredményt tudsz elérni, illetve, hogy pár hónap után maradnak-e azok a hőfokok. Nekik van azt hiszem ilyen hűtő padjuk is amit össze kell olvasztani az első használatkor. Azon gondolkozok, hogy kipróbálom..
Én nem merem bevállalni ezt a folyékony fém pasztát, félek, hogy olyan helyre is kerül, ahova nem kéne.
Eddig próbáltam mx4-et és gelid extreme-et és egy hét után mintha kifolyna a paszta, vagy nem tudom, mert egyre melegebb a gép.(terhelés alatt simán felmegy 95fokra, közvetlenül pasztázás után pedig max 80-85) A venti amúgy tiszta marad. Ez egy 8560w, i72820qm, quadro 2000m.
A cpu alulfeszelésre melyik progit használod? -
törölt tag
Thermal Grizzly Kryonaut TG-K-030-R 12,5 hővezető képesség ez több mint az mx4nek van akkor a grizzly jobb gondolom.... ?
-
default.
őstag
Sziasztok!
Múlt héten újrapasztáztam a procimat, és azóta többször előfordult, hogy kicsit megfagyott a gép (feladatkezelőt kellett behozni, majd ESC és onnantól megint jó volt), nem tudom, hogy a nagy meleg az oka, vagy esetleg rosszul illesztettem vissza a proci hűtőt és emiatt vacakol..
Ti mire tippeltek?
köszönöm előre is
üdv! -
bab1987
tag
-
edari
őstag
Sziasztok.
Laptopot akarok ujra kenni, terhelés alatt 90 fokon megy a proci, szoval a lenyeg hogy minel jobb eredményt érjek el. Penz most nem szamit.
Amik eddig szoba jottek:
Thermal grizzly hydronaut
Artic Mx4
Gelid Gc extremeSzerintetek?
Ui: Gpu-ra is kene majd valami.
-
Devilhun_HUN
aktív tag
Ezek közül melyiket érdemes választani?
CoolerMaster IC Essential E1 - Grease hűtőpaszta ezüst
CoolerMaster IC Essential E2 - Grease hűtőpaszta arany
CoolerMaster IC Value V1 - Grease hűtőpaszta fehér
-
deadmaau5
tag
Igen biztos paszta volt, ma szedtem le szépen ahogyan azt illik alkohollal stb.
Hát.. ilyet se láttam még hogy egy paszta oly szinten rálegyen valamire száradva hogy lepattogjon darabokba.
Újrakentem MX-4 - el ( igen végül megfogadtam az itteni tanácsokat és jól tettem )
20-30°C -al kevesebb értékeket kaptamEgy ilyen kérdés lenne még hátha tud valaki választ:
Miért van hogy AIDA64 programban ahogy írja a hőfokoknál hogy:
GPU dióda (DispIO) 43°C
GPU dióda (MemIO) 47°C
GPU dióda (árnyaló) 49°CA második két érték magasabb az elsőnél. Most terhelés alatt 5-10°C - al több a másik 2 az elsőnél, de pasztázás előtt terhelés alatt az első normál hőn ment (70°C) de a másik 2 +30-40°C - ba volt.
Pasztazasnak köszönhetően most csak +5-10°C - ba van terhelés alatt is. ( 70°C 75°C 79°C valahogy így, előtte 100°C felé kúszott a 2. és 3. adat )Lehet kicsit zavarosan írtam le de hátha megérti valaki
-
dewil666
őstag
Nem lehet általánosítani
Nem egy laptopot pasztáztam már újra és nem is egy asztali gépben levő vga-t és paszta van alkalmazva(nagyon kevés notinál láttam GAPpadot BGA-n, ezeknek általában nem olyan nagy a teljesítményük). A memória és a hűtő közötti rész van GAPpaddal hővezetve, BGA-t még soha nem láttam csak pasztával aszali vga-ban. A GAPpadnak nincs olyan jó hővezető képessége és nem is tölti ki úgy a hézagot mint egy folyékony paszta! A vastagságáról nem is beszélve, hiába a legvékonyabbat használod nem lesz olyan vékony mint mikor a paszta szétnyomódik a cpu, bga és a hűtő között.+1 szavazat az MX2-nek!
-
deadmaau5
tag
Az enyémen eddig is paszta volt ( szétszedtem már néztem meg )
Meg ezen a videón is pasztázza. -
deadmaau5
tag
Hali!
Elég hülye vagyok ezekhez a pasztákhoz, eddig csak CPU-t pasztáztam újra sima ezüstszínű pasztával amit még anno vettem és azt használtam.
Na most egy VGA-t akarok újrapasztázni.
Nem tudom milyen pasztát vegyek meg milyen mennyiség kell rá ( elég - e a 1.5ml ) és hogy a színek között van e érdemi különbség? ( fehér - arany - ezüst - kék etc. )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Telekom mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- War Thunder - MMO Combat Game
- Óvodások homokozója
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- RAID
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly Plus 1 relével
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- AKCIÓ! Samsung Z Fold5 12GB/1TB, Újszerű, Független, 1 év garanciával!
- MSI Sword 16 HX - 16" WUXGA 144Hz - i7-13700HX - 32GB - 1,5TB SSD - RTX 4060 - Win10 - 2,5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest