Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS frissítés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Powerbank topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pardise
senior tag
Sziasztok!
i7 2600K 4,4GHZ-es a procim. Milyen jó minőségű hővezető ajánlotok?
Nekem sima fehér van, valami 400fto-s, évek óta ilyet használok, eddig semmi gond nem volt!
-
R̲e̲m̲
senior tag
laacika!
Wärmeleitpaste P12 egy ipari hővezetőanyag, elsősorban fetek, hőelemek, fűtőelemek alá használják, többek között mi is a cégnél, csak 500g-os kiszerelésben, ergo otthon a gépben is ezt használom.
a technikai adatait tekintve nem tűnik a legjobbnak, hivatalosan asszem 0,8W/mK a hővezetése, egy MX-4-nek a reklám szerint 8 körül van, bár ezt erősen megkérdőjelezném. (állítólag a higanyéval vetekszik, annak van 8,3)
használtam korábban mindenféle pasztákat, de érezhető különbség nemnagyon van közte.
Bacsis tesztje: [link]
tehát ha lekvárt kensz bele, akkor sem lesz rosszabb 2-3 foknál.e6850et használok alapon egy matterhorn alatt
nálam az mx-4hez képest talán 1 fok romlást hozott, de ez ingyen van az mx4-nek meg legalább 2k 3grammja
remélem segített! -
kalozhun100
őstag
válasz
Goldberg03 #797 üzenetére
Vagy DeepCool Z5, amelyik olcsóbb nem sok eltérés van a 2 között.
-
Goldberg03
tag
válasz
kalozhun100 #796 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
kalozhun100
őstag
válasz
Goldberg03 #795 üzenetére
Arctic MX2
-
Goldberg03
tag
Sziasztok!
Egy i3 4130 procim van gyári hűtővel. Őt szeretném újra pasztázni.
Szerintetek melyik lenne jó választás? Esetleg valaki ismeri valamelyiket?COOLER MASTER IC ESSENTIAL E1
DeepCool Z5
Arctic Cooler MX-2 -
Üdv mindenkinek! Próbálta már valaki a Gelid Solutions GC-Extreme-pasztát? Ezekszerint a legjobb (a higanyszerű lapalapkinyíró trutyi után).
-
laacika
tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem,annó kaptam egy ilyenhővezető pasztát,esetleg valaki ismeri?Jó minőségű lehet?Azt tudom hogy több év után sem szárad meg.
-
redwhite78
aktív tag
válasz
HunLogin01 #791 üzenetére
Szerintem teljesen rendben van. Épp ma kentem meg vele 3 lapost. Javított a hőviszonyokon és elég jó a viszkozitása, könnyű dolgozni vele. Beszáradási idejéről még nincs tapasztalatom.
-
HunLogin01
csendes tag
Sziasztok!
Az mx-4 a legjobb paszta nem? -
ghodyl
tag
válasz
bolhalovas #781 üzenetére
köszi
-
redwhite78
aktív tag
Üdv!
Egy lati e6520-at kellene pasztáznom és kellene egy kis segítség:
1) mivel érdemes eltávolítani a procira rákeményedett régi pasztát? Van 70%-os patikai alkoholom, ez jó lesz? vagy óvatosan kapargálni is kell majd (lehet)?
2) az integrált vga-n (HD3000) egy hővezető lapka van. Muszáj ilyet tenni helyette, vagy oda is mehetne az MX-4 paszta? (esetleg hagyjam a helyén a lapkát és nyomjak rá kicsi pasztát?)Köszi előre is!
-
emre
veterán
Urak elképzelhető hogy egy hővezető paszta az idő során "megromlik"?
Valami noname-ról van szó.
-
ghodyl
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy a processzorról a pasztát mivel érdemes letakarítani ? ( hűtő csere ) , itthon van hígítóm hozzá az megfelelő vagy inkább szerezzek be valami mást erre a célra ?
-
Caldera
senior tag
válasz
vittorio7 #767 üzenetére
Én korábban egy ilyen pasztát használtam. Sokat kísérleteztem a pasztázási technikával kb.8-10x kentem újra a procit (Athlon II X2) és még a fele megmaradt. Egy procira kb. egy fél borsószemnyi elég a közepére, én is a "középre egy pötty" technikánál maradtam, jó viszkozitású terülős pasztánál a legjobb itt van hogy miért. A Chillaramic-hoz szerintem nem lesz szerencséd, korábban én is hívtam őket, de már nemtudták beszerezni (már sehol nincs az országba forglomba, egy fórumtárs már kb.1 hete keresi itt az aprón).
-
tornas
őstag
válasz
vittorio7 #773 üzenetére
"És ezt is úgy használod, hogy egy pöttyöt nyomsz középre, és szépen elterül a hűtő ráhelyezésétől?"
Igen, és ezt így is kell csinálni! Ilyenkor légmentesen szétkenődik az anyag a borda és a CPU magja / tokja között. A pötty mérete függ a CPU tokja / magja méretétől is. Amennyire lehet, egyenletesen fedje be a magot / tokot, de ne folyjon le róla!
Van aki a hűtőpasztát az ujjával viszi fel és keni szét a procin és a bordán is. Ilyenkor légbuborékok lesznek a proci és a borda között, ami rontja a hűtés hatékonyságát.
-
tornas
őstag
válasz
vittorio7 #771 üzenetére
Én nem használtam még az MX-2 és az MX-4-et. De ezeket a Coolink-okat a 3 GHz-es Prescott és Pentium D rezsókon is használtam és elég jól hűtötte őket. Terhelés alatt nem mentek fel 50-fok fölé gyári hűtőkkel.
Hogy mennyire lehet jó egy hűtőzsír azt leginkább hővezető képessége adja meg. Amit W/(mK)-ban adnak meg. Minél magasabb az érték, annál jobb.
-
vittorio7
őstag
Köszi a választ.
Ezek vannak még alternatívának: [link]
Arctic MX-4 4g Ez kb. hány procihoz elég?
Mert most négy géphez kell majd paszta az elkövetkező napokban/hetekben, és még a laptopra is ráférne egy újrapasztázás. Azért néztem a nagyobb kiszerelést, hogy legyen mindig itthon tartalékban, vagy ha kell egy havernak SOS-ben.
Most ilyen paszta van itthon, de ezt tuningos géphez nem kenném fel.
-
vittorio7
őstag
Sziasztok!
Ezt a pasztát tervezem megrendelni: Arctic Cooling MX-2 8g
Asztali PC-hez, és laptophoz is használnám. Van ár/érték arányban jobb választás ennél?
És felbontás után hány évig használható még a cucc?Előre is kösz a válaszokat.
-
Caldera
senior tag
válasz
kalozhun100 #762 üzenetére
Jó hír, újra forgalmazzák [link]
-
Sephiroth83
csendes tag
Hali!
Érdekelne olyan ember véleménye aki már hosszú ideje használ MX-4-es pasztát, hogy valójában mennyire hajlamos a kiszáradásra. Egyébként szilikon alapú? Azt olvastam azok nem száradnak ki. Eddig Coolink Chillaramic-ot használtam, az két év után is olyan állagú volt mint amikor felkentem.
-
Caldera
senior tag
válasz
kalozhun100 #760 üzenetére
Én se a cégre értettem, hogy megszűnt, hanem a termékre. Úgy lett 690,-, hogy 1690,- volt lista ára (amit utána 1990,-re emeltek) és volt egy ajándék, bármire beváltható 1000,-os kuponom
- -
Caldera
senior tag
válasz
kalozhun100 #758 üzenetére
Én az Edigitalban vettem kb. 3 hete 690,-ért
, igaz Miskolcon, de egy cég, azóta megszűnt volna?
-
csirkepí
csendes tag
válasz
kalozhun100 #756 üzenetére
Hol sikerült venned itt Győrben? Én is most rakom össze a konfigomat...
-
kalozhun100
őstag
válasz
Sephiroth83 #755 üzenetére
Én épp tegnap vettem 4g MX4-est 2040Ft-ért, a hétvégén ha összejön akkor felkenem.
-
Sephiroth83
csendes tag
Hali!
Az MX-4 hajlamos a kiszáradásra? Egyébként szilikon alapú? Eddig Coolink Chillaramic-ot használtam, az két év után is olyan állagú volt mint amikor felkentem.
-
edari
őstag
válasz
kalozhun100 #752 üzenetére
Mx4?
-
kalozhun100
őstag
Milyen pasztát vegyek? Noctua nh-d14 hűtőm van egy i5 4670k-n, eddig noctua nt-h1-et használtam, de elfogyott. Meg olyan kéne, amit tudok laptopba is kenni. Valamint legalább olyan jó legyen, mint ez a noctua.
-
Velocity
aktív tag
Nos én most készülök újrapasztázni meg kitakarítani a notimat, mert eléggé brutál módon melegszik... proci 80-85 fokot produkál... rápróbálok erre CM E1-re, kiváncsi leszek mennyit javít
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejtörők, rejtvények, feladványok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Óra topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest