Új hozzászólás Aktív témák
-
Taposo
aktív tag
sziasztok olyan kérdésem lenne hogy ha a procimra thermal padot rakok [link] akkor oda már nem kell paszta ? azt hallottam hogy jobb megoldás mint a paszta, és esetleg mennyiben számit annak a vastagsága 0,5-1.0 mm ?
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok melyik most a legjobb hőelvető paszta? Már használtam egy párat, de különböző gépeken így összehasonlítási alapom szinte semmi.
Ár nem érdekel a legjobbat keresem, felőlem lehet 4 ezer forintos is. Amúgy az ilyen pár száz forintos, illetve a minőségi drága paszták között mennyi az érezhető különbség?
Még annyit kihagytam hogy GPU/CPU-ra lenne használva, és leginkább notikhoz...
-
Valed
tag
A laptopomat újra akartam pasztázni. A processzorral nem is volt semmi gond, azonban a videó kártya csipen egy pár miniméter vastag puha matrica van. Hol tudok ilyen matricát venni? Neten rákeresve nem találtam semmit használhatót.
-
Hequila
őstag
Az összegyűjtöm és újra felrakom dologgal az a gond, hogy az összegyűjtött pasztában lehetnek kisebb idegen testek (főleg por), ami miatt esetleg nem fog rendesen felfeküdni a két felület egymásra. Sokkal inkább javasolható a pasztamaradványok letakarítása, és új adag paszta felkenése. 100 Ft körül kapsz néhány alkalomra elegendő pasztát bármelyik számtech. üzletben.
-
Vitocska
tag
sziasztok van egy 295 gtx em ilyen 100 fokon vagy a felet mozog játékok kőzt szerintem mgé sose volt ujra pasztázva egy kérdés érdemes ezt ujra pasztázni segitene rajta vagy adjam visza a tulajnak ugyis 3 nap csere garanciát vállallt?
-
Lacza_26
aktív tag
Arctic MX-2 -öt mivel lehetne kicsit hígítani, kicsit beszáradt a tubusban?
Nem teljesen száradt meg, de elég sűrű lett és nehezen kenhető. -
talmam
tag
Helo nem vagyok nagy szakértő de lepucolod a régi pasztát hűtőről csipről is, amikor az újat felteszed akkor a csip közepére nyomsz egy kis pasztát nem kell túl sok aztán szétteríted valamivel lehet szikével vagy láttam már hogy szim kártyával csinálták . Ha túl sok pasztát nyomsz rá akkor sem lesz semmi baj ahogy ráhúzod a hűtőt kitolja maga alól a felesleget remélem tudtam segíteni valamit.
-
flash-
veterán
vga kártyára milyen hővezető pasztát tudtok ajánlani?
(nem fontos az ár,lényeg a minőség)
Meg valaki elárulhatná hogy kell egy ilyen kártyát(gigabyte gtx 460 1gb oc)pasztázni.
Sokan említést tesznek arról hogy nincs jól pasztázva.Nos hogy kell JÓL pasztázni?
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #380 üzenetére
MX-4-et vettem meg végül és szerintem jobb, mint az MX-2. Sokkal könnyebb egyenletesen szétkenni a procin. És valamivel hűvösebb is a proci, mint az MX-2-vel.
MX-3-at pedig nem ajánlották, mert azt mondják, hogy azt a legnehezebb rákenni a procira és túl is van árazva. -
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Milyen hővezető ragasztót ajánlanátok kis hűtőbordák felragasztására? Valami olyan kéne, ami a fetek közti kisebb egyenletlenségeket is kitölti.
-
rayoliviero
veterán
Pasztából melyik a jobb AC MX-2, 3 vagy 4? Gondolom a 4, de azért megkérdezem.
-
talmam
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy van e számottevő különbség az
ARCTIC MX-4 és ARCTIC MX-2 között , ha igen melyik jobb és miért?HD6850 et szeretnék újra pasztázni venti és hűtőborda takarításnál szedtem szét de csak ilyen sima fehér szilikonos pasztám volt azzal pasztáztam újra,
előtte 38 39 fok volt idle ben most 40 41 az is lehet hogy én bénáztam el valamit..
köszi a segítséget -
lacam71
tag
Hi,
Szerintetek paszta helyett, jó a szilikon zsír? Az a fajta ami opálos és gél állapotú, régen(1000 éve) még a teljesítmény tranzisztorok alá tettük.
Esetleg próbálta vki? Gondolom van olyan jó mint amit most használok noname 300 Ft-os.Köszi
Laci
-
-
ollari76
csendes tag
Sziasztok! VGA-ra szeretnék hűtőbordákat felragasztani és találtamezt a thermopox hővezető ragsztót . Valaki használt már ilyet?http://www.tme.eu/html/HU/ketkomponensu-hovezeto-ragaszto/ramka_3531_HU_pelny.html
-
El_Gringo
csendes tag
Hy
Melyik a legjobb paszta itt? Thermal-compound -
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok!
Van egy jó régi videokártyám, mégpedig egy ugyan ilyen: [link]
Már elöljáróban elmondanám, hogy nem szeretném kidobni, vagy cserélni. Ez a PC csak netezésre van már fenntartva, nem akarok és nem is igazán lehet bele erősebb VGA-t tenni.
Nos, akkor a gond:
Nemrég észrevettem, hogy 65-70 fok között kezd alapjáraton dolgozni a kártya. Hát én bátor gyerek (..vagy kellőképpen hülye..) fogtam és az amúgy könnyen levehető bordát leszedtem. Persze nem csalódtam: szikla keményre száradt a paszta az évek alatt. Könnyen lejött, ezzel nem volt gond. Fogtam az ezüst, CPU-ra is használt pasztám, felkentem azzal. A gondok itt kezdődnek: azóta jobban melegszik, mint előtte. Tűzforró a borda, szóval leadja a hőt a GPU, de 80 fok alapjáraton. A venti megy rendesen, pedig azt hittem elfelejtettem bekötni először...
Kérdés:
Elég egyértelmű addig a hiba, hogy ez a paszta ide nem oké.. csak éppen azt nem tudom, hogy akkor mi kéne rá, ugyanis nem sikerült a maradékból kitalálni. Kicsit olyasmi volt, mint a fogkrém, de nem a sima fehér szilikonos paszta, azt ismerem, mert ez szürkébb. (Vagy lehet ennyire kiszáradt volna?)
Légyszi segítsetek! Nem szeretném, ha a kukában kötne ki és alaplapot és procit is kéne vennem másikat, mert nincs szükségem rá!
-
joker.com
csendes tag
Hello, a jobb oldalon lévő kék habszerű anyag, egy vastagabb kivitelű hővezető fólia, ne szedd le semmi esetre sem, ha oda van rakva akkor célja van, a réz lapkával ugyanez a helyzet, bár annak a funkciója valószínűleg hézagolás lehetett, vagy ha jól látom akkor az alatt is van egy hővezető fólia, ami egy elektromosan jól szigetelő viszont termikusan jól vezető anyag. Ha jó minőségű hővezető pasztát keresel nézz szét a hoeller.hu-n, vagy a fischerelektronik.de-n. Remélem segítettem.
üdv P -
Ovegitaa
csendes tag
Üdvözlet!
Tudnátok segíteni? RAM-ra szeretnék passzív réz hűtőbordát feltenni, de az a hővezető ragasztószalag amit adtak hozzá simán szétmállott felragasztáskor, egyszerűen feltehetetlen volt feltenni.
Tudja valaki, hogy hol lehet ilyet külön venni? Egy PC boltban sem tudták...
Illetve, mi van, ha egyáltalán nem teszek ilyen ragacsot a RAM és a hűtőborda közé?Köszi!
-
Cufter
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
D630-as pici laptopom vga-ja besült. Aztán utánaolvastam hőlégfúvóval megfújtuk és láss csodát most megy. Ami azonban gond hogy rettentően melegszik ezért egy jó pasztázás kellene neki.
Sima ezüst színű pasztám van itthon, azonban a képen a jobb oldali nyíllal jelölt kék habszerű anyag nem tudom micsoda.
A bal oldali nyílnál meg nem tudom mi az a réz lapka és hogy hova tegyem.
Tudnátok segíteni?
Köszi előre is! -
smiti
veterán
Sziasztok!
Egy Scythe Ninja 3 hűtőhöz melyik pasztát ajánlanátok inkább. Amit adnak vele vagy az AC MX2-t?
-
szab.tam
nagyúr
hi!
nagyobb kiszerelésű pasztát keresek. 100*100 mm-es felületeket kellene rendesen összepasztáznom, közötte hőcsőjáratok.
ide kéne...
2 kis tubust úgy belenyomtam, hgy fel sem tűnt. és a mutatvány többször meg lesz ismételve.
silányabb minőség is bőven jó, csak olcsó legyen, és ne vezessen áramot...múltkor még volt az apróban hatalmas tubusos, (80gr-os talán?), fehér. de eltűnt....
vagy ha van valami bacsis féle szederlekvárhoz hasonló, olcsó ötelt, az is jöhet!
-
mr_ricsi
veterán
"ha a kettő sík akkor a vezetés jó pasztával nem lesz jobb, miért lenne?"
Még a tükrös felületeknek is van érdessége. Ha akkora az egyenetlenség, hogy oda a levegőmolekulák beférnek, akkor a hővezetőpasztákban lévő szilikonolaj és az oxidpor is jobb hőátadást biztosít, mert az álló levegő "hőszigetelő" anyagnak minősül.
A tükrös felületnek 10-160 nm az érdessége, míg az oxigénmolekulának 0,25nm a hosszabbik mérete, így kényelmesen elfér még több molekula is a felületek között. -
aAron_
őstag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy abból lehet-e probléma ha túl sok pasztát kentem fel?
A felesleg legnagyobb része oldalt kinyomódott. Konkrétan egy CM 212+ -ról van szó.
-
ledgeri
nagyúr
Minden esetben kell a paszta? (régen kaptam gépet, és most venném az újat, így a témában nem vagyok otthon...) Egy ismerősöm 4 magos amd-hez nem használ...
Én i5-öt tervezek... -
zozz12
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy milyen tapasztalatok, információk vannak a Revoltec Thermal Grease (RZ032) -el! Kb. 800Ft, tehát elég olcsó és kapható abban a boltban (www.vasarolj.hu), ahol most vásárolni akarok más is, nem akarok sokat költeni rá, ezért gondolkozom rajta. Mert láttam még ugyanott (meg persze máshol is) dupla vagy tripla áron márkásabb darabokat, de 1-2°C -ért nem fizetek annyit. -
kircipeti
senior tag
válasz
kircipeti #350 üzenetére
Vegul megvettem az ArctiCleant. Nagyon jo kis lotyi! A rasult gyari rozsaszin trutyit pikk-pakk lekapta a chiprol.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest