Hirdetés
-
PROHARDVER!
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
A garanciát nem tudom, de fel kell keresni a Honda Magyarországot és rákérdezni. Alapfeltétele a garanciának egy Honda (márka) szerviz által vezetett szervizkönyv. Ha ez nincs, akkor biztosan nem lesz az autóra + 5 év garancia. Magára a hibrid rendszerre alapból jár 5 év gari, de ha nincs vezetett szervizkönyv, akkor a hibrid rendszerre járó garancia ugrik, szinte biztosan. Hibrid akkuk elvileg hosszú ideig problémamantesek, de nyilván itt is akadhatnak kivételek. Arra figyelj, hogy az autó üzemmeleg motornál kb. 1 km-t képes megtenni sík úton városban, finoman adagolva a gázt. Ha párszáz méter után beindul a benzinmotor, akkor gyanús, hogy a hibrid aksi nincs a helyzet magaslatán. Hangsúlyozom, sík út és lavirozás, semmi hirtelen gázadás, vagy még inkább padlógáz, mert arra azonnal beindul a benzinmotor. De a fogyasztás is komolyan megnőhet, ha a hibrid akku betegeskedik, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi időjárási viszonyok melletti, 4-5 liter helyett 6-8 litert jelez a bc. Nekem most 4.3l a városi fogyi úgy, hogy fűtök is, nem csak ülésfűtéssel próbálom túlélni a reggeli 0-2 fokokat.
A 2021-es modelleken még előfordulhat az első ülőlapok külső-oldalsó szélének kirepedése (kivéve Crosstar). Tükrök néha nem csukódnak, de ezen olajozás/kenés segíthet. Ezen kívül nincs igazán tipushibája, bár ugye minden elromolhat.
Sajátom is 2021-es és azon kívül, amit leírtam, nincs semmi bajom az autóval. Kopp kopp. -
szabonagyur
félisten
-
j.bravo
addikt
footy: Neeem, arra "this sticker adds 20HP" matrica kell
Qru: ha nem gáz kérni majd a képcserét, ha lövök jobbat (pláne ha majd jobban néz ki a gép) akkor akár mehet ezzel is. De ha sikerült ma még úgy hazaindulnom, hogy még világosban le tudjam mosni, akkor egy mosás után kép készül majd.
-
Én nem az 5w30 miatt aggódnék, inkább a Castrol miatt. Évek óta olvasom, hogy a Castrol olajokat pancsolják a legtöbbször. Úgy hamisítják őket, mintha nem lenne holnap. Csak egyszer nyúlsz bele egy ilyen sz@rba és a motor megszenvedi majd. Én Castrolt egyáltalán nem tennék bele és nem a minőség miatt, hanem mert jó esélyed van a hamis olajra.
-
buherka
addikt
Van egy Piotr nevű lengyel srác aki teszteli az olajokat terhelés alatt, hidegen és forrásponton is.
Ez a Castrol Magnatec Stop-Start olaj szana-meg széjjel veri az összes olajat. Erősen gondolkodom hogy legközelebb ez fog bele kerülni a Hondába.
Nézegessétek a videóit...elég tanulságos.
Persze mindenki azt rak a verdába amit akar. -
Valószínűleg nagyobb is a kopás azokban... persze jó olajjal rendesen szervizelve, amire tervezték nyilván ígyis kihúzza... aztán a sokadik tulaj majd eldönti megéri e neki felújítani vagy milyen problémával szembesül majd (ha addig nem rohad amúgyis szét a kocsi).
Egyébként ilyen szempontból már egy sima start-stop rendszer is érdekes télen.
(fetéve hogy hiszünk a hideg indítás/járatás "károkozásaiban")Nyilván nem véletlen a 0W20 meg 0W16 olajak előretörése itt sem.
-
-
>>>W!nman*
tag
Biztos, h nyest? Én macskára tippelnék... De lehet egyik nap kidugom a kamerát...
(#33607) tboy93 : és milyet ajánlottak helyette? Vagy van jobb?
Játszottam már -más autón- rugóval, veszélyes, adrenalin teljes munka, de már nem akarok több tízezreket kicsengetni szerelésekre, amikor én is meg tudom oldani ezeket -szerintem. Csak egy stabil rugóösszehúzó kéne...(#33608) Winner_hun : hát igen, lehet az kéne...:S
-
jozefgucci1
addikt
Szia ! Nekem a CR-v ben van ez a motor szóval nem ugyan az a kasztni ,de hát ugye honda
.
Valamit vagy én írtam félre vagy te olvastad el ,de csak tavaj július óta van meg a gép és azóta ment bele kicsit több mint 10K km .Eredeti a kettős tömegű . Nem kopog majd most olajcserénél csapágyat kell szerintem cserélni a vízpumpánál , mert ciripel ,de semmi . Jah ,de a fényszóró magasság állításom szált el ,de szerencsére bontóból tudtam egyet szerezni így 20 ezerből megúsztam . Sajnos előző tulaj 18"-os felniket vett rá így azzal járok és igen kemény a futóműve . Sajnos mosta télen sokat ment városban és külvárosban a gép ,de nem volt gond a DPF-el . Mikor voltam Hondánál a fényszórók miatt akkor rákérdeztem és mondta a főnök , hogy ezekkel ha ki van kormolva legalább minden tankolásnál akkor nem lesz gond . -
!Overdose!
őstag
Nem tudom, hogy lehetséges-e a DMF felújítása. Ahogy olvasgattam más típusokkal kapcsolatban nagyon vegyesek a tapasztalatok a felújítással kapcsolatban. DPF hibáról még nem hallottam ennél a típusnál, így erre nem tudok mit mondani. A 3/5 ajtós változatot kevésbé ismerem. Nekünk 4 ajtós van a családban. A civinfo.hu-n talán többet tudnak segíteni.
-
!Overdose!
őstag
A DMF sajnos nem túl strapabíró 150-200k km körüli az élettartama, viszont kintről egész olcsón beszerezhető. [link] Cserébe az üzemanyag-rendszere a Bosch akkoriban elérhető legjobbja. Nagyon stabil és felújítható elemekből épül fel. 300-400k km alatt sem jellemző probléma az injektorokkal vagy a nagynyomású szivattyúval. A DPF sem szokott problémázni, ha alkalomadtán kiszabadul az autó a városból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- 4db GYÁRI Peugeot 16 -os használt lemezfelnik ajándék dísztárcsákkal Nexen N'blue nyári gumikkal
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Moccamaster Cup-one - fekete
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 500GB SSD RX 580 4GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest