Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
RR-13
őstag
válasz
chungee #39799 üzenetére
Nem lesz havidíja egy ideig.
"Az MNB és a Bankszövetség megállapodása alapján az alapszámlának mindaddig elengedik a havi díját, amíg az infláció nem csökken három egymást követő hónapban 4% alá.
Ez a lépés jelenleg havi 1334 forint megtakarítást eredményezne - számolt be a Bankmonitor."
Forrás. -
pictigjis
őstag
válasz
Cs.Tibor #39789 üzenetére
nem, aprilisra gondoltam
iden eddig honap 7. vagy 8. napjan jott, ezert "aggodtam" a keses miatt. na meg azert, mert az elozo ev folyamatos panaszokkal ert veget (eddig ez plusz 30 ezrebe kerult az mbh-nak)
ez a postai kolteses/icsekken befizetett postai csekkes "husegprogram jovairas" egyebkent mindig az elozo honapban vegzett tranzakciokert jar, a honap vegen jovairt "vasarlasi kedvezmeny" pedig a targyhonapra vonatkozik. feleslegesen tulbonyolitott amugy
-
chungee
addikt
Sziasztok!
Külföldön dolgozok, Revolutra kapom a béremet. De szeretnék itthon is egy számlá+kártya fenntartani. Természetesen a legolcsóbb számla érdekel. Tudnátok ajánlani olyan bankot és csomagot ahová Pécsen tudnék bemenni személyesen -
Cs.Tibor
kezdő
válasz
fery02 #39790 üzenetére
1. Ha Google/ApplePay-be bevonva használod a hitelkártyádat, az ilyen fizetéseket úgy tudom "nem látja", és nem is számítja be.
2. iCsekkel való fizetésnél, ha jól tudom a Díjnetből érkező számlákat nem számolja Postai költésnek.
3. Most visszanéztem pár hónapot, én minden hónapban kapok sima és hűségprogramos jóváírást is. (Érzésre kevesebbet, mint kellene, de ezt elengedtem. Ajándék lónak ne nézd a fogát.)..😁
-
válasz
Cs.Tibor #39789 üzenetére
Ezek szerint valóban nem normális, hogy énpostám hitelkártyára nem szoktam kapni hűségprogram jóváírásokat, idén még eggyel se találkoztam, tavaly is csak pár alkalommal, akkor is az egyik olyan volt, hogy egyszerre kaptam meg egymás után 3db ilyenféle jóváírást (minden hónapban lenne miután kapnom).
Lehet tőlem is kapnak egy panaszt. -
Cs.Tibor
kezdő
válasz
pictigjis #39780 üzenetére
Nekem jött, ha "ebben a hónapban" alatt márciust érted.
Fura, mert 03.07. a könyvelési dátum.
Lehet, hogy ez még a februári?
A sima visszatérítés 03.31.-el van könyvelve.
Módosítom, az app szerint tegnap is jött, "hűségproram" jóváíràs
Valószínűleg ez a márciusi. ( Posta még lassabb, mint az MBH.) -
RR-13
őstag
válasz
Csedit #39787 üzenetére
Alapesetben a számlanyitástól számított 6 hónapon belül fizetni kell a felmondásért kb. 9 ezret. A másik eset, hogy 6 hónapon belül valóban a számlakivonat alapján fel lehet díjmentesen mondani, megszüntetni a keretszerződést (számlát, kártyát), de ahhoz kell, hogy erről aktuális tájékoztatás legyen a kivonatban.
-
Csedit
aktív tag
Sziasztok!
MBH Banknál van egy nagyon régi, de mostanra már alvó bankszámlám, ha bankváltással nyitnék egy promóciós K&H számlát, ami ugye, ha teljesítem a feltételeket, 60.000 forintot ír jóvá, meddig kell megtartanom a számlát?
A kiírásban erről semmit sem találok, itt írjatok többen, hogy a black friday akcióiban nyitottat 6 hónap után lehet megszüntetni, vagy ha nem fogadom el 3 hónap után, ha éppen lesz olyan, a megváltozott feltételeket. -
Huroq
senior tag
Sziasztok!
Az Erste Privilégium 2.0 Partner számlanyitással kapcsolatban olvastam, hogy a nyitás hónapjához mérten 3 hónappal megelőzően nem rendelkeztem számlával. Idén január 2 -án szüntettem meg náluk szokásos 30 napos felmondással a számlát. Természetesen értem a feltételeket, de esetleg próbálta már bárki, hogy ellenőrzik -e ezt a feltételt? Vagy mindenképp várnom kéne május 2 -ig?
Köszi, ha van infő erről.
-
confuser
senior tag
válasz
confuser #39408 üzenetére
Ma megjött K&H válasza a Black Friday-es promóció + ügyfélajánlási pénz nem jóváírása miatt, "sajnálatos adminisztratív hiba" történt, 5 munkanapon belül jóváírják.
Még a csomagdíj 50%-os panaszomat rendezhetnék, jövő hónap végén meg egyébként is letelik a 6 hónap, úgyhogy legkésőbb akkor elköszönünk egymástól... -
RR-13
őstag
Igen, lényegében így van.
Más kérdés, hogy mit kezdenek majd benn a bankfiókban ezzel a kivonatról "idézett" felmondási lehetőséggel.Gondolom azonnali hatállyal szeretnéd felmondani.
Ha nem, akkor meg egyébként is felmondhatod 30 napossal, ha nincs "kötelező" folyószámla kötöttséged más termék miatt. -
Lui04
aktív tag
MBH Banknál a januári számlakivonaton szerepel, hogy április 17-ig, illetve május 1-ig jelezhetem, ha nem fogadom el a szerződés egyoldalú módosítását. Erre hivatkozva díjtalanul felmondhatom a szerződést szerintetek?
-
pictigjis
őstag
ha valakinek van még énpostám hitelkártyája: ebben a hónapban megérkezett a postai költések 2500 forintos jóváírása? idén az első három hónapban nem volt gondom a tavalyi panaszcunami után, de most megint nincs (még?) meg a pénz...
-
RR-13
őstag
Akinek még van a K&H-nál számlája, pl. prémium számla vagy olyan, akinek "kötelező" megtartani bármilyen lakossági számlát (forintban vezetett K&H lakossági bankszámlát vagy K&H Privát Banki Forintszámlát) minimum idén, az kérem írjon már rám privátban. Köszi.
-
pictigjis
őstag
en is pont mondtam este a felesegemnek, hogy elegans lenne, ha a panasz utan nem visszateritenenek fel evi kartyadijat, hanem beterhelnek, ami valoban jar nekik
ilyen amugy egyelore nem tortent, es nem is tudom, megtehetnek-e egyaltalan. eleg szurke zonasnak tunik a dolog, a valaszukban sem irtak ilyesmit. ket sorban lerendeztek, hogy augusztus 12-en (igy a pontos napot is megjelolve) a kartyadij terhelese nem tortent meg, ezert nincs visszaterites sem. az biztos, hogy ilyen hibam se volt meg, de mostantol ezt is figyelni fogom. azert tenyleg kinos olyan dologra visszateritest reklamalni, amit le se vontak, de tenyleg soha nem gondoltam volna, hogy ez megtortenhet
-
RR-13
őstag
válasz
pictigjis #39775 üzenetére
Ja, akkor értem, hogy miért arra válaszoltál, bár annak pont nem a zárójeles részét néztem, mert a Hsz. nagy része nem arról szólt.
Egyébként tényleg egyedi ez a kártyadíj nem terhelés a bank részéről... És nem is azért írtam azt, amit, mert magyarázatra szorult volna, csak azért, mert kicsit vicces, hogy olyanra "vártunk", ami meg sem kellett, hogy történjen.
Most viszont, hogy jelezted nekik a nem "jogos" igényt, nem terhelik be maguktól utólag a jogos időarányos összeget? (ha van ilyen) -
pictigjis
őstag
a vegen volt zarojelben, hogy a panaszra meg nem valaszoltak, azert valasztottam ezt. oszinten szolva tenyleg fogalmam sem volt arrol, hogy le se vontak, mert ezek a dolgok jellemzoen mindig mukodnek. egy tablazatomban ezek a dijak mindig vezetve vannak, de nem pipalom ki, hogy tenyleg tette-e a dolgat egy bank, mert magatol ertetodonek tunik, hogy igen. tavaly augusztusban nyaralni is voltunk, akkor aztan vegleg nem ellenorzom az egyenleget naponta, de most visszanezve tenyleg nem vontak le. ez eleg egyedi eset azert, es tovabbra is alapertelmezettnek azt fogom
tekinteni, hogy a kartyakra irt lejarati honap kornyeken le is vonjak az ertuk jaro dijat -
Benhill
senior tag
Válaszolt a KH a 10ezer Ft ajánlós elmaradásra, kellett nekik 1 hét. Tőlem az ajánló személy számlaszámát kérték. Másnak is?
Ami a gond hogy kérték hogy válasz levélben írjam meg, de a KH appban üzenetnel megnyitva a válasz gombot nyomva megírtam, de új üzenetben küldte el... tehát nem lett 3 üzenet.
Ez másnál is ilyen vagy máshogy kell válaszolni?
-
pictigjis
őstag
válasz
pictigjis #39738 üzenetére
na, ma megjott a valasz. kinyomoztak, en is visszaneztem azota
szoval... nem jott visszaterites, mert... tavaly augusztusban (valami hiba miatt) eleve elmaradt a dij terhelese... en ezt nem kovettem ennyire, de ellenorizve tenyleg nem terheltek. 2023-ban megvolt rendben, tavaly nem. kh...
-
RR-13
őstag
Köszi, de a store regisztrációs e-mail címmel, és jelszóval (egyelőre) nem tudnunk belépni a George appba, bár a számlát még nem kezdtük el megnyitni.
Szerintem is majd jön egy jelszó sms-ben a George belépéshez.
Sajnos a store-os fiók jelszó nem azonos a George app jelszóval, egyelőre biztos nem. -
tobias40
veterán
Csak a pénz nem jött még meg,nem kapkodják el mert még a 15 nap nem járt le de tuti hogy ha megjön akkor bontom a szerződést és soha nem foglalkozok velük.
Ha ennyire egyszerű dolog nem megy nekik flottul akkor nálam nincs több dobásuk.okt.28 a szerződés kötés ideje,már 2 havi díjat fizettem be "feleslegesen" mert nem használom a szolgáltatásukat.
Mindegy,most már kivárom... -
Lui04
aktív tag
Én a videó azonosítást csináltam, ott először regisztrálni kellett egy fiókot, megadtam a saját jelszavamat. Utána videóazonositas után smsben kaptam egy új kezdeti jelszót a korábban regisztrált fiókhoz, azzal tudtam bejelentkezni. A szelfisnél is gondolom mikor a fiókot készíted, akkor tudsz jelszót állítani.
-
Csedit
aktív tag
BM. Erste Privilégium 2.0 Partner számla, február 5-i nyitás, ma megjött a 40.000 forint számlanyitási bónusz.
-
RR-13
őstag
Azt tudom, hogy a számlanyitáskor megadott e-mail cím lesz a George "csatorna" belépési azonosító, de a jelszó hogyan választható ki, hol kell megadni hozzá, vagy kiválasztani egy jelszót? Küldenek majd egy e-mailt erről, vagy egy kezdetleges jelszót?
És az appabn történt szelfis (NFC chipes) nyitás után mennyi idő volt míg aktív lett az Erste Partner számla? Köszi. -
RR-13
őstag
Valaki esetleg leírná, hogy a BM. Erste Privilégium 2.0 Partner szelfis nyitást követően, hogyan adható majd meg a George belépéshez a jelszó? Köszi.
-
Elérhető K&H-nál az áprilisi számlakivonat, aminek szintén a legelején megint van egy hosszabb bekezdés, aminek a vége a lényeg megintcsak:
”Kedves Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a jelen számlakivonaton a számlakivonat időszakának kezdődátumaként 2024.06.24-e szerepel a számlakivonaton, az
helyesen 2024.06.22, amennyiben a kezdődátumként 2024.10.07-e szerepel a számlakivonaton, az helyesen 2024.10.05., ahol 2024.11.18-a szerepel, az
helyesen 2024.11.16, és ahol 2025.02.17-e szerepel, az helyesen 2025.02.15. A kivonat megfelelő sorszámmal és teljeskörű adattartalommal került kiállításra.
Tájékoztatjuk, hogy módosul a
Természetes személyek bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire, valamint pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetmény és a Prémium banki ügyfelek
bankszámláira, betéteire, pénztári tranzakcióira, bankkártyáira és befektetéseire vonatkozó Hirdetmény
2025. május 24-i hatálybalépéssel, 2025. március 24-i közzététellel, változás az Informatikai rendszerek fejlesztésével érintett számlatulajdonosok körére
vonatkozóan; a 2025. május 26-tól hatályos Széfszolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési feltételek alapján a Bank az új széfszolgáltatást a Prémium
banki, a Privát banki és Kiemelt privát banki ügyfelei részére teszi elérhetővé. Emiatt a Hirdetmény 2.1 Széfszolgáltatás pontja már csak a 2021. augusztus
18-át megelőzően kötött, időközbe megszüntetésre került széfbérleti szerződések esetén felmerülő egyéb díjakat tartalmazza.
Privát banki és a kiemelt privát banki ügyfelek bankszámláira, betéteire, pénztári tranzakcióira, bankkártyáira és befektetéseire vonatkozó hirdetmény
2025. április 7-i hatálybalépéssel, új, harmadik fél által kibocsátott warrant jegyzése indul.
2025. április 30-i hatálybalépéssel, 2025. február 28-i közzététellel, a Bank 2025. április 30-tól új széfszolgáltatási szerződést nem köt.
2025. május 24-i hatálybalépéssel, 2025. március 24-i közzététellel, a 2025. május 26-tól hatályos Széfszolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési feltételek
alapján a Bank elérhetővé teszi az új széfszolgáltatást a Privát banki és Kiemelt privát banki ügyfelei részére.
Prémium banki ügyfelek bankszámláira, betéteire, pénztári tranzakcióira, bankkártyáira és befektetéseire vonatkozó hirdetmény
2025. április 30-i hatálybalépéssel, 2025. február 28-i közzététellel, a Bank 2025. április 30-tól új széfszolgáltatási szerződést nem köt.
2025. május 24-i hatálybalépéssel, 2025. március 24-i közzététellel, változás az Informatikai rendszerek fejlesztésével érintett számlatulajdonosok körére
vonatkozóan; a 2025. május 26-tól hatályos Széfszolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési feltételek alapján a Bank elérhetővé teszi az új
széfszolgáltatást a Prémium banki ügyfele részére.
A változások kapcsán a Hirdetmény el nem fogadása esetén - annak hatályba lépése előtti napig - a szerződés bármelyik K&H bankfiókban írásban, azonnali
hatállyal és díjmentesen felmondható, ellenkező esetben a Bank a Hirdetmény módosítását az ügyfél részéről elfogadottnak tekinti.
A módosított hirdetmény a bank www.kh.hu honlapján és a személyes ügyfélpontokban tekinthető meg.” -
Flashcash
Közösségépítő
válasz
Találtgyerek #39752 üzenetére
Nem, automatánál csak Erste bankos ügyfél tud a saját számlájára befizetni az arra korábban feljogosított bankkártyájával. (a befizetés nem működik alapból még Erste ügyfeleknek sem, kérni kell mint szolgáltatást)
Szerintem KP-ban a bank pénztárában magánszemélynek talán be tudsz fizetni a számlára ingyen, de régen csináltam már ilyet.
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Erste-s számlára kellene pénzt befizetnem. Mi ennek a legegyszerűbb és legolcsóbb módja?
Olvastam a bank weboldalán, hogy van automata, ahol pénzt lehet számlára feltölteni. Itt csak Erste-sek tudnak saját számlára vagy én is bemehetek és rakhatok fel pénzt más Erste-s számlájára? -
axioma
veterán
válasz
-Skylake- #39747 üzenetére
Ha 1M-nal kisebb a kifele utalos forgalmad [rendszeresre +0.5M] akkor a Raiff premium banking [nem a plus!] is jo, ami elvileg korlatlan ideig ilyen kondicioju
[azert az 'elvileg' kitetel, mert bar 15+ eve letezett, egyesek az elmult 1-2 evben nyitottak az elodjet, amibol most kipateroltak mindenkit, az me'g korlatlanul volt ingyenesen utalo - nem varhato hasonlo de most nem szeretjuk]
mondjuk apple pay tapasztalat veluk nincs, azt ki kell keresni -
RR-13
őstag
válasz
-Skylake- #39747 üzenetére
Szia.
Az összefoglalóban vannak ingyenes számlák.
Olvastad esetleg? Ha nem, akkor javaslom.
Pl. Az Erste Privilégium 2.0 Partner számlát (kb. 3 évre), vagy a CIB ECO Plusz számla (5 évre) is jó lehet.
Mindkettő számlát a Bankmonitor oldalán érdemes igényelni, a linkek is ott vannak.
Az Erste számlanyitáshoz most 40 ezres jóváírás is jár a feltételek teljesítése esetén. -
-Skylake-
addikt
sziasztok!
nem tudom megfelelo topik e, ha nem akkor torolheto a kerdesem.
bankszamlat szeretnek ahol ez a 3 feltetel teljesul
- minden honapban van egy nagy egyosszegu tranzakciom (lakber) amit idealisan ingyen szeretnek elutalni (belfoldi utalas)
- nem szeretnek szamlavezetest fizetni
- apple paya szamlara 1M+ munkaber erkezne havonta.
ezekbol a lakber elutalasa a leglenyegesebb, ez jelenleg nekem 1500ft+ koltseg/h, ami eves szinten mar kozel 20ezer, csak es kizarolag azert mert elkuldom a penzt. ezt szeretnem elsosorban megsproloni.elore is koszi
-
válasz
zsola400 #39729 üzenetére
Megfogadom a tanácsod, nem mellékesen akkor ezzel bebizonyosodik, hogy valóban szükséges a mindennapi élethez (legalábbis nekem), hogy legyen továbbra is egy betéti kártya egy (vagy több) magyar banktól.
Nagyon köszi az infót!—————————————
RR-13: Tudom, hogy nem azért írtad, hogy váltsak számlat Gránitnál, csak szokásomhoz híven megint sikerült nem pontosan fogalmaznom.
-
-
pictigjis
őstag
nem tudták egyértelműen megmondani
írtam egy levelet ide a helyi fiókba is, ők tudják-e, de még nem válaszoltak, szóval a kh jelenlegi formájában megy az ügyféltájékoztatás is
szóval akkor nem kockáztatok, beutaltam a maradékot is. kicsit kellemetlen, hogy egy ilyen egyszerű kérdésre nem tudják a választ, de megint panaszt tenni nem lenne kedvem (még a kártyadíj visszatérítéses panaszra sem jött érdemi válasz, csak iktatószám)
-
RR-13
őstag
2024. január 19-től a számla, és/vagy a kártya is csak 24 hónap után szüntethető meg úgy, hogy ne terheljék vissza a promóciós jóváírásokat (amúgy a gyakorlatból egyelőre nem ismert, hogy valóban megtennék-e).
Fentebb nyilván nem a 2023-as számlanyitásokra értettem, hogy 2 éven belül meg kell tartani a kártyát, hanem a jelenleg (2024. januártól) érvényben lévő, új szabály szerint.
A 2023. BF. akcióban nyílt számlák esetén a kártya, és/vagy a számla is megszüntethető már, mivel letelt az 1 év.
-
fil
őstag
válasz
axioma #39732 üzenetére
Én is néztem a 2023-as Gránit Black Friday hirdetményt és abban a számla megtartására csak 12 hónapot ír ahhoz, hogy megmaradjon a bónusz. Nyilván ,ha a számla megszűnik a kártya is vele szűnik meg. Lehet, hogy a számla megtartása esetén a kártya csak 2 év után szüntethető meg? Furcsa...
-
axioma
veterán
2 ev? En valamelyik nap felmondtam az egeszet, pedig szerintem csak 1 ev plusz valamennyinel vagyok [1 ev euro lekotesem jart le es kb. azon kivul nem hasznaltam], egy szoval nem mondta h vissza kell barmit fizetni. Amugy siman megtartottam volna ha mondja. Most mar kivancsi leszek...
-
RR-13
őstag
válasz
fery02 #39723 üzenetére
Azért ne érzed kellemetlenül magad, ha mégis lemondanád a kártyát náluk.
Aki 2 éven belül van a számlanyitás óta, az meg kifejezetten ne mondja még le a kártyát, mert akkor elveszti a promóciós jóváírásokat (elvileg akkor beterhelik a számlára a szelfis számlanyitási+ajánlási bónuszt is, azoknak akik ezeket igénybe vették).
Ha lenne még kártyám a Gránitnál, akkor én is csak a Rev. felöltésre használnám. -
“Viszont a Gránitnál kötelező új szerződésnél kártyát is igényelni, aztán majd lemondható valamikor.”
Én ezt azért nem “merem” megtenni, mert Gránitnál ez az éves kártyadíjam az egyetlen díjam és majdnem kellemetlenül érezném magam, ha ezt a költséget is kilőném, gyakorlatilag úgy tényleg maximálisan csak ők fizetnének nekem, amiért náluk bankolok.
Technikailag gondolom amúgy a mindennapokban élhető lenne a helyzet, mert amúgy is eleve hitelkártyát használok mindenhol és vész kártyaként meg ott lenne a Revolut, amire Gránitból utalással is tudok bizonyára pénzt tölteni (eddig csak bankkártyás vásárlással toltam rá pénzt Gránitból). -
bigdady
nagyúr
Erste Wizzair-es hitelkártyás államkincstár vásárlás gyűjti a Wizzair pontokat? Viki tudja?
-
bigdady
nagyúr
Fura hogy Erste diàk számlához mastercard érkezett holott elvileg Visa-ra cserélnek
-
pictigjis
őstag
hm, ugyanabból, amiből te is, de úgy tűnik, ezt a részt valahogy átfutottam... akkor tényleg érdemes rákérdezni, és ha holnaputánig nem jön válasz, legfeljebb túl lesz töltve a számla... köszi!
-
RR-13
őstag
válasz
pictigjis #39715 üzenetére
Máskor érdemes a vonatkozó ÁSZF-et, vagy hirdetményt belinkelned, hogy tudjuk, hogy miből idéztél.
A beérkező jóváírásokat valóban a feltöltésre fordítják, de az alábbi ÁSZF pontja értelmében a refund, akkor sem számít törlesztésnek.Az alábbi főszabály szerint a vásárlásból visszatérített (refund) nem számít a tartozás törlesztésének, mert "csak" az alábbiakban felsorolt jóváírások számítanak annak:
K&H Bankkártya és Hitelkártya ÁSZF. VII.13. :
A lakossági hitelkártya szerződések vonatkozásban a Hitelkártyaszámlán keletkezett tartozásait a Számlatulajdonos – többek között - az alább felsorolt módon forintban egyenlítheti ki részben vagy egészben, azzal, hogy esetlegesen fentiektől eltérő módon, így különösen nem számlatulajdonostól érkező befizetések is elszámolásra kerülnek.
a) bankfiókban készpénz befizetésével,
b) a Banknál vezetett másik forint bankszámláról történő rendszeres vagy eseti átvezetéssel, átutalással,
c) más belföldi Banknál vezetett számláról történő rendszeres vagy eseti forint átutalással.
d) a Banknál vezetett forint bankszámláról történő csoportos beszedési megbízással a Hirdetményben meghatározott összeg erejéig
e) illetve a Hirdetményben megjelölt egyéb módon.Egyébként 2016-ban nekünk volt ebből PBT ügyünk, mert nem volt egyértelműen ez leírva, és kb. 5.300 Ft kamatot kértünk vissza, amit végül PBT ajánlására, egyezségben visszaadtak.
Egyébként, akkor biztosan nem számított törlesztésnek a refund.
A fenti "– többek között -" részhez én nem találtam egyéb törlesztési módot.
Azért a fenti ÁSZF.-re hivatkozva én a helyedben megkérdezném a K&H telefonos ügyfsz., és akkor arra később lehet hivatkozni, ha azt mondják mondjuk, hogy beleszámít a refund is, de aztán mégsem, majd ez miatt terhelnek kamatot. -
válasz
Nakivagyok #39704 üzenetére
Ez inkább a hitelkártya topic-ba való, de a megoldás az, hogy töröld le a régi cetelem appot és tedd fel az új Cofidis appot. Nem kell hozzá netbank, viszont tudnod kell a cetelemes (most már Cofidis) ügyfél azonosítódat és jelszavadat. Az azonosító benne van a havi számlakivonatban.
Nekem így azonnal működött. Az új app annyit változott hogy nem zöld hanem piros színű.
-
pictigjis
őstag
technikai kérdés, hátha tudja valaki biztosra: a kh-nál a hitelkártya-törlesztésbe beleszámítanak a kártyás vásárlási visszatérítések is? megnéztem minden létező dokumentumot, de a bejövő összegek kapcsán "jóváírásra" hivatkozik a bank. mármost a visszatérítés is nyilván az, szóval szerintem ezek is törlesztésnek számítanak. sok ilyen érkezett most, feleslegesen nem utalnék még több pénzt a számlára
VII.5. A Bank a hitelkártyaszámlára érkező jóváírásokat a hitelkeret ismételt feltöltésére fordítja (hiteltörlesztés), ezek a Számlán történő elszámolásukat követően a hitelkártyával felhasználható összeget a jóváírt tőketörlesztés mértékében növelik, amennyiben azok meghaladják a tárgynapon teljesítendő fizetési rendelkezések összegét.
az ersténél is csak két éve fogadják el a visszatérítést törlesztésnek, ezért kérdezem
-
RR-13
őstag
válasz
Cpt.747 #39712 üzenetére
A korábbi válaszomban azt írtam le, hogy a CIB-nél nem kell, hogy jövedelem legyen az elvárt 450 ezres jóváírás:
"Szia. Nem csak alkalmazotti utalásos jóváírást fogadnak el pl. a CIB-nél, hanem bárhonnan érkező jóváírást, akár saját, másik banknál lévő számláról is."Az Erste számlánál "kell" hivatalosan, hogy jövedelem legyen az elvárt 225 ezer. (de már átírtam a tervezetben a
csakisjövedelemből származó jóváírást fogadnak el! helyett erre: "hivatalosan"' jövedelemből származó jóváírást fogadnak el!Tehát a CIB BM. akciós számlái megoldás lehet, ahogyan a Gránit számlái is, ahol nem kell, hogy jövedelem legyen a havi jóváírás.
"Ha beírja, hogy "munkabér", az nem jár valamilyen következménnyel pl. egy esetleges NAV ellenőrzésnél? Hiszen valójában nem munkabér érkezik."
Szerintem nem lehet probléma a NAV irányából, mivel "kérdés" esetén lehetne hivatkozni arra is, hogy az ügyintéző javasolta ezt.
Ráadásul a NAV inkább azzal foglalkozik, ha valaki eltitkolja a jövedelmét, és egy nem valós jövedelemmel nem nagyon foglalkoznának, csak azért, mert egy megjegyzésben ez lett beírva, hiszen igazolható lenne, hogy nem is jövedelem volt, hanem pl. meglévő saját megtakarítás. -
Cpt.747
újonc
válasz
Angie™ #39678 üzenetére
Kedves Angie és RR-13
Köszönöm a válaszokat!
Az összefoglalóban mintha azt ovastam volna, hogy kizárólag munkabér jellegű utalst fogadnak el és a saját számlák közötti átvezetés nem működik.
"(legalább nettó 450 000 Ft összegű jóváírás érkezik átutalással (saját számlák közötti átvezetés, készpénzes befizetés nem számít bele) + 225 000 forint jövedelem havonta beérkezik a számlára (csakis jövedelemből származó jóváírást fogadnak el!)"Még ha éves szinten kezelné a bank akkor nem lenne probléma, mert pl. a jogdíjakból éves szinten több folyik be neki mint a fenti követelmény 12 havi összege, de itt egy évben mindössze csak kétszer van nagyobb kifizetés egyben. Wise számlát tudna nyitni, de akkor gondolom az sem megoldás, mert onnan sem fogadja el a bank. Ha beírja, hogy "munkabér", az nem jár valamilyen következménnyel pl. egy esetleges NAV ellenőrzésnél? Hiszen valójában nem munkabér érkezik.
-
Unicredit Partner Aktív Zéró (BM) megszüntetés: 10 perc várakozás, 5 perc ügyintézés aminek a felét a fiókvezető aláírása vitte el. a bankkártya megszüntetés miatt 30 napos a felmondás, így a leürített számlára vissza kellett utalni még 1 havi díjat amit elviekben a levonás-jóváírás után még május elején ki tudom utalni magamnak másik számlára.
-
Lui04
aktív tag
Az erste 40 ezer forintos akciónál van egy kitétel, hogy marketing nyilatkozatot kell tenni. Mikor a számlát nyitottam, engedélyeztem minden ilyen irányú megkeresést, akkor ezzel ez ki is van pipálva?
-
ha jól olvasom, az a nagy terv, hogy nem hagyják a bankoknak a lakossági számlatermékek árazásábannérvényesíteni a 2024 évi inflációt, és vissza kell állniuk a 2024. decemberi árakra.
-
cocka
veterán
Köszönöm a tájékoztatást!
csak a gránitról tudok nyilatkozni
Nem baj, mert náluk is van számlám.
kedvezményezetteknek jelen kell lennie
Gondolom csak a Lechner Ödön fasor játszik ugye?
- bankszámlá(k)ra és az onnan lekötött betétekre vonatkozik, értekpapírokra (értékpapír számlára?) nem, utóbbi mindenképp hagyatéki vagyonba kerül
Igen, ezt a cikkekből kiderítettem. Meg tudtommal állampapírok is bekerülnek a hagyatéki vagyonba.
haláleset bekövetkeztekor, ha több kedvezményezett van, akkor azoknak együtt kell bejönni.
Ja, hogy lehet több kedvezményezett? Mert a cikkekből ez se derült ki. Nekem úgy jött le, mintha kizárólag egy ember lehetne a kedvezményezett.
ha mondjuk egy balesetben a számlatulajdonos és az egyik kedvezményezett is meghal.
Hát gondolom a szokásos haláleseti zárolás és a törvényes örökös következik vagy a végrendeletben foglaltak szerinti örökös.
de arra nem figyelmeztettek, hogy ennek díja van.
Én kinéztem a cibes díjszabásból: 3011 Ft Valahogy minden kondíciófrissítésnél mikor átolvasom hogy mi változott folyton szemet szúrt ez a tétel, hogy haláleseti rendelkező megadása, gondoltam akkor átnézem végig, hogy úgy mond mik a számlával kapcsolatban igénybe vehető egyéb szolgáltatások.
-
ja, én se találtam előzetesen semmit.
csak a gránitról tudok nyilatkozni, illetve azt tudom, hogy más banknál máshogy megy.
gránitnál:
- kedvezményezetteknek jelen kell lennie (ez tudom, hogy más banknál nem volt így)
- fényképes igazolvány+lakcímkártya kell mindenkitől
- hirdetmény szerint díja van (legtöbb csomagban 1000 Ft, van ahol 1500). devizaszámlára is külön díja van, de esetemben egy nyilatkozaton szerepelt a kettő és csak forintban terhelték (az az olcsóbb, ügyintéző szerint nem is fogják a devizaszámlára terhelni)
- bankszámlá(k)ra és az onnan lekötött betétekre vonatkozik, értekpapírokra (értékpapír számlára?) nem, utóbbi mindenképp hagyatéki vagyonba kerül
- kedvezményezett változtatásának újabb díja van
- haláleset bekövetkeztekor, ha több kedvezményezett van, akkor azoknak együtt kell bejönni.
- azt nem tudta megmondani az ügyintéző, hogy mi van abban a szerinte extrém) esetben, ha mondjuk egy balesetben a számlatulajdonos és az egyik kedvezményezett is meghal.Mi telefonáltunk előre, helyes tájékoztatást adtak, de arra nem figyelmeztettek, hogy ennek díja van.
-
Nakivagyok
tag
Sziasztok, Cetelem MyKeyt használtam, de frissült Cofidis MyKey-re. Belépni nem tudok, mert a belépéshez be kell újra lépni a Netbankba, amihez az alkalmazás adja/adná a két faktoros hitelesítést. Olyan opció nincs, hogy inkább sms kódot kérek.... Ilyenkor mit lehet tenni?
-
cocka
veterán
Ha már szóba került ez. A haláleseti rendelkezés hogy működik a gyakorlatban?
Gondolom csak személyesen lehet intézni. A kedvezményezettnek jelen kell lennie? Milyen adataira van szükség? Milyen dokumentumokra van szükség?
Mert az összes honlapon csak a rizsa van, hogy érdemes, meg hogy nem kerül bele hagyatéki vagyonba stb... de hogy HOGYAN kell, arról még a bankok honlapján se találtam semmit, csak hogy lehet rendelkezni. Mondjuk ha egy 700 oldalas ÁSZF-ben van, akkor tuti nem keresem meg, hogy utána 15 oldalt olvassak erről.
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Formula-1
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Last Epoch
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Újszerű Samsung HW-R470 - 4.1-es hangrendszer wireless hátsó hangfalakkal és mélynyomóval
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 260 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! Lenovo L380 Touch laptop (14FHD/i5-G8/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! HP Elite X2 laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- Kedvező ár! HP Elitebook 830 G5 laptop (13,3FHD/i5-G8/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- Keresünk dokkolókat
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest