- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos tablet topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- BIOS frissítés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
Geby
senior tag
csak tudom már mit láttam, meg milyen sorrendben, először leformázta a winyót (40G-s winyó full formázása eltart pár percig, volt időm jól megnézni) aztán meg kérte a lemezt, aztán röhögtünk rajta egy jót
[Szerkesztve] -
moonman
titán
vazeg mondtam, hogy óvatosan. ha átbetűzöd, ne csodálkozz, hogy nem találja a profilkönyvtárat... repair install meg nem formáz, csak újratelepít. namindegy.
-
X-COM
nagyúr
vah, elnéztem
[Szerkesztve] -
Geby
senior tag
kipróbáltam ezt a betűjel váltást egy másik gépen is, csak ott előtte csináltam biztonsági mentést a rendszerről (beépített windózos progi, gyakorlatilag lenyomta egy imagebe a winyót). utána megcsináltam az átnevezést, indítom újra, erre megint nem akar bejelentkezni (közben kikapcsoltam a gyors felhasználóváltást, meg az üdvözlőképernyőt, aztán láttam hogy elkezd bejelentkezni, majd egyből ki is jelentkezik...érdekes). mondom akkor itt az ideje kipróbálni a visszaállítást: winxp install cd be, helyreállítás megnyom, erre elkezdi formázni a winyót, majd felrakja az xp-t. mondom jó lesz, az imagenek lőttek, miután ezzel kész volt kérte a helyreállító lemezt :C imádom a májkroszoftot :))
-
Geby
senior tag
nem akarok a kérdésemnek új topicot nyitni mert ez is tökéletes lesz,
a probléma: van 15 gép előretelepített winxp-vel, csak akik rakták fel a rendszer valamiért az E meghajtóra tették a windowst és nem a C-re. azért lenne fontos hogy a C-n legyen mert van valami számlázóprogram ami (állítólag, bár ezt kétlem, habár elképzelhető amekkora vacak) megbolondul ha nem a C-n van a rendszer. namost nekem ugye semmi kedvem ujratolni 15 gépre a rendszert meg egyéb programokat. aki tud valami okos megoldást hogy hogyan lehetne a rendszerpartíciót átcímezni az írjon. ( az előző hozzászólásokban ismertetett módszer rendszerpartíció esetén nekem nem akart összejönni ) -
moonman
titán
jóvan skacok, nem veszekedni!
én sose értettem, minek pakolnak fel emberkék huszonnyolc féle gizgaz utilityt, mikor majdnem mindenre van natív megoldás is...
(a fórumon elhangzottak legalább felére pl ott a tweakui ami hivatalos microsoft kiegészítés) -
jakobkacsa
senior tag
nekem sem serti semmilyen faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai, egyéb hovatartozás-omat, bar (ne haragudjon erte az illeto) meglehetosen bugyuta nick
-
Mennyi?
aktív tag
Idézet az Alapelvekből :
amit tiltunk fórumunkban:
ha a hozzászólás/nick bármilyen módon sért faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai, egyéb hovatartozást -
GYEREKció
csendes tag
Frankón köszönöm a segítségeteket, de nem hinném, hogy türelmetlennek kellene lennetek bárkivel is, mert az nem keni-vágja a dolgokat úgy, mint TI.
Mellesleg a figyelmetlenségem volt azo oka, hogy a cd-meghajtókat nem tudtam megváltoztatni, mert nem figyeltem a gördetősávot, de már megoldottam mindent...
Akárhogy is legyen, köszönöm a segítségeteket, nélületek nem ment volna!!! -
moonman
titán
ez már kezd fájni
-
GYEREKció
csendes tag
A kérdés még mindig foglalkoztat, hogy hogyan lehet az OPTIKAI MEGHAJTÓK betűjelét megváltoztatni?
-
L3zl13
nagyúr
válasz
GYEREKció #16 üzenetére
Már ne vedd sértésnek, de lásd aláírásom.
Ennél többet asszem senki nem tud segíteni...
20-an leírtuk a legegszerűbb módszert, ehelyett te inkább előkapartál egy külön progit, feltelepítetted, és most szenvedsz, mert nem tudsz vele valami olyasmit megcsinálni amit az általunk javasolt módszerrel egyszerű volna.... -
GYEREKció
csendes tag
Sikerült!!!
Most már csak a cd-maghajtók nincsenek jó betűvel ellátva... Erre valami ötlet? Ezt nem sikerült megoldani a PM-el... Vagy csak nem voltam elég körültekintő? -
Flashy
veterán
partition magicnek mi koze van hozzá hogy az XP milyen betűjeleket ad a meghajtónak?
-
GYEREKció
csendes tag
Rajta vagyok az ügyön, mindjárt kiderül, mit is ér a számítástechnikai programozó képzettségem..
-
GYEREKció
csendes tag
És értek én ehhez a Partition Magic-hez?
Hallani hallottam róla, sőt meg is van valahonnan, de hogyan fogom tudni, mit kell vele csinálni? -
bLaCkDoGoNe
veterán
Ha Windows XP-t használsz, akkor a Felügyeleti Eszközök menüből (alapértelmezettként nem látszik a Start menüben, hanem be kell kapcsolni a megjelenítését a Start menü tulajdonságainál) válaszd a Számítógép kezelés menüpontot. Ha elindult, válaszd a Tárolás fának a Lemezkezelés ágát. Itt látod az összes maghajtódat az ablak jobb oldalának alsó részében. Kattints jobb egérgombbal a kívánt meghajtóra, majd válaszd a Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása menüpontot.
Szerk: Mire beírtam, páran már megelőztek... Namindegy, inkább többször, mint egyszer sem :)
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
felugyeleti eszkozok, szamitogep-kezeles, aztan lemezkezeles
itt lehet ilyesmit. -
GYEREKció
csendes tag
A kérdésem a következő lenne...
Két vinyó van a gépemben, ebből az egyik 2 részre volt particionálva C;D...
A két cd meghajtó E; és F néven működött...
És volt még a másik winchester G betűvel jelölve...
Formatálnom kellett a C- t,de sajnos miután ezt megtettem, a meghajtók betűjelei teljesen összekeveredtek...
A C ugyan maradt C, de a D-ből E lett, a G-ből pedig D....
A cd meghajtók pedig az F és G betűjelet kapták...
Mivel nekem ez nem nagyon tetszik, mert folyton bogarásznom kell, hogy mi hová is került, és a letöltéseim is meghülyültek, kérem segítségeteket...
Van valami mód arra, hogy vissza-, vagy átállítsam a MEREVLEMEZEK betűjeleit az eredeti betűkre...
Köszönöm az ötleteket...
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest