- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos fejegységek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ColemanV
csendes tag
Üdv mindenki!
.
Van nálam egy kb. két-három éves alaplappal szerelt gép, hozzá egy vadi zsír SATA2 HDD, amire fel kellene tolnom a win XP-t
.
Fogtam az eredeti WinXP-t, Nlite nevű csodával bele gyömöszöltem az állítólagos SATA vezérlőket, kiírtam egy bootolható CD-re.
WinXP install indít és közli velem, hogy az install nem végrehajtható, mert a gépben nincs vinyó.
Ilyenkor mi a kánya van? -
minek3
csendes tag
HP Compaq 6735s-ön próbálgattam ezt módszert, de 3 lemezt elbasztam már. Persze téged csak most találtalak meg, a neten lévő források alapján dolgoztam.
Azt mondod ha átkapcsolom IDE-re a rendszert akkor felmegy rá az XP, elvileg? Mert a gépen nincs oprendszer csak a HP Starup Manager.
Vagy ha hülyeségeket beszélek akkor legalább olyan tanácsot adjál hogy melyik driver(eket) kellene levadásznom ehhez a laptophoz szerinted, persze csak a merevlemezre vagyok kiváncsi, az zavarja csak az XP-t.
-
m_laj
csendes tag
hali.
az xp-t a Mania által a 3525-öshöz linkelt driverrel sikerült telepítenem az első hozzászólásban leírt módon készített xp-vel. a notimban pedig egy NVIDIA GeForce 9300M GS 256 MB vga van. a probléma az egyébként sztem h az xp integrált vga-nak látja, mert amikor a driverét próbálom telepíteni, azt írja ki h az illesztőprogram nem találja a megfelelő hardwert.. pedig szedtem le több helyről is ehhez a típushoz kiadott drivert és mindnél ez a hiba.. -
Jégkokó
veterán
Hát azért az xp energiagazdálkodási lehetőségei elég gyérek a vistáéhoz képest, mert ott még a monitor fényerejét se lehet csökkenteni. Amugy meg asztali gépemen vígan elfut a vista 1 giga rammal a notin meg egyenesen csak ugy hasít, pedig csak egy 2 ghz es dual core van benne.Pont azt tapasztalom, hogy a vista stabilabb gyorsabb is. Meg vagyok elégedve a home premiummal és a buisness verziókkal is, mind a kettő kitünően teszi a dolgát ahogy kell.
-
C@rbon
senior tag
-
C@rbon
senior tag
-
ABE
őstag
User error.
Szerintem ott lehet gond, hogy nem jelölik ki az összes drivert, vagy pedig nem a chipsetnek megfelelőt integrálják.
Talán annyit még bele kéne rakni az első hozzászólásba, hogy:
- a linkelt SATA driver csak Intel chipsetes gépekhez jó
- integrálásnál a ctrl+a kombinációval kell mindegyik felajánlott drivert kiválasztani
- ha valaki nem biztos a chipset típusában, akkor előtte érdeklődjön a márka saját topicjában -
Cadal
őstag
Bevallom őszintén, most hogy kicsit elgondolkodtam az nLite használatán, rájöttem, h sztem én szúrtam el valamit. Bár amíg az első hsz.-ben az 1.3.5-ös verzió van, perpill a neten lévő legfrissebb az 1.4.8-as verzió (de ez sovány vigasz/mentség). És a hiba amit ejtettem sztem az az, hogy amikor kéri "választd ki a hardware pontos típusát és az OP rendszert" nem esett le, hogy ki kell jelölni több drivert is a felsoroltak közül
ergo csak kb az első drivet integráltam és ráadásul "általános PNP drier" módot pipáltam ki.
Na mind1 a noti a nővéremé, pár hónap és úgyis összekuszálja, akkor meg majd nyúz hogy rakjam neki ujra a wint. Na majd akkor tudni fogom mit hogyan kell csinálni. -
Psytróger
tag
A leírás alapján tökéletesen sikerült telepítenem az xp-t a laposra, ezért nagy köszönettel tartozom!
Azt még megjegyezném, hogy DVD-RW-re írtam ki az "okosított" xp-met, és így is működött, szóval ha nem akar valaki erre CD-t pazarolni, ez a megoldás is él (persze ha már ennyit rumlizott vele az ember, jó eltenni későbbre, hátha még szükség lehet rá).
-
BluEyes
őstag
Inkább 101%
Ha megnézed a saját képeden, ott a 965-ös pakk van épp integrálás alatt. A listában a kijelölt driverek között ott vannak az ICH7 (945, a 82801GBM) kell nekünk), ICH8 (965) meghajtók egyaránt. Meg a korábbi (ICH6) vezérlőhöz is van ott egy példány.
Ja, és a gyakorlatban is megy, nekem a 965 van a telepítőbe pakolva a 945-ös gépemhez. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Carlosca rakta be ezt saját xp-jébe ezt a csomagot, ott nem rinyáltak sata dolgok miatt.
Integrálásra az nlitet javaslom, ellenben az oldal saját integráló progijával, az nálam minden esetben elrontotta a lemezt.
Vannak még más driver csomagok ott fent, de személy szerint max pár lan vezérlő beintegrálását (via, realtek) javaslom, mert ahogy néztem, előfordulhat egy-két driver hibája sp3-al.
-
tricsi01
csendes tag
Helló!
Én most olvasok erről először.
Egy 1.5 éves Lenovo N100-asom van (inteles).
vinyó: Travelstar 5K160 HTS541080G9SA00(Hitachi Travelstar 5K100 HTS541080G9SA00 (80GB/SATA/8MB): - 80Gb kapacitás- 5400rpm fordulatszám- 493 Mbps adatátvitel- 1.5 Gbps SATA adatátvitel- SATA csatlakozófelület- 12ms átlag elérési sebesség )
Xp telepítésnél nem emlékszem problémára.
Most akkor mi a szitu??????????
-
fero02
nagyúr
ImageShack
Ha kell, át is méretezi.Ja, és nem hal le 2 naponta a szerver és nem törlik le jódarabig...
Miért ne? Megcsinálják se perc alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Motoros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- HP 255 G7 AMD Ryzen 3 3200U 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD, Windows 11, 15.6 HD laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest