Hirdetés
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
Aktív témák
-
net84
őstag
nem szükséges már megnézni, mert megoldottuk! Télleg ott is fázis volt. Vill. szerelőnek nem szóltam, nem is fogok, aki utoljára hozzért a vezetékekhez, az egy idióta volt. Az elégett vezetéket sem volt hajlandó kicserélni! A konnektort sokáig nem használtuk, és eddig nem tönt fel, csak most, hogy gépet cseréltem és beüzemeléskor hozzáértem. Kimértük és kiderűlt, hogy a vezeték a helyén van, de egy felújítás után ki lett kötve és máshove lett visszakötve.
Probléma megoldva...
Csak azért írtam le az én hibámat, mert ez is egy lehetőség a témanyitó hibájára. Nekem is zúgott miatta a hangfal.... -
net84
őstag
válasz
kamikaze boci #31 üzenetére
Nem felcserélve vannak, hanem a földön is a fázis jön. Digitális fázisceruzával lett lemérve a házam, és a 230V-ot stabilan mérte azokon a pontokon, ahol a festék már lekopott a ház belső vázáról... Egy harmadik vezeték van bekötve a konektorba kifejezetten a földnek. (a biztosíték és a vezeték is mind megmaradt)
-
ftc
nagyúr
válasz
kamikaze boci #31 üzenetére
Szép is lenne föld helyett fázis.Valszeg ha arcát odarakta volna ne kis csípést érez...
-
eddie303
őstag
Próbálj meg a Spread Spectrum modulated értékkel eljátszani BIOS-ban, azért találták ki, hogy helyrehozza az ilyen eseteket....
-
net84
őstag
Hellosztok!
A saját tapasztalatom az, hogy egyszerűen így nézheted meg, hogy földelve van-e a géped...
Leszeded a burkolatot. Elindítod a gépet. Csupasz térddel letérdelsz a gép mellé és az arcodat hozzányomod a gépház fém részéhez. HA megcsíp, akkor nem földelt a konnektorod, vagy csak az idióta vill.szerelő fordítva kötötte be és a föld helyén is fázis jön. Ha viszont nem ráz meg, akkor az biza a hangkari lesz... -
Ger|
aktív tag
jé, csak nem integrált ac97 vagy hasonló jó kis hangcsipp? AZ AZ IGAZI!!!
Megmozdítod az egeret és szüttyög? Azajó :) -
C00L
csendes tag
Sziasztok. :))
A sz.gép háza csak akkor van földelve, ha az földelt konektorba van dugva!!!
A nullázott konektor pedig nem az!
A tápban a hálozati védöföldelés és a test (minusz, fekete vezezék) össze van kötve, ez nem add védőföldelést! Az a legbiztosabb, ha emeletes házban laksz akkor rákötöd a FÉMvizvezetékre, mert az tuti, hogy lemegy a földbe! Ez is egy megoldás.
A lakásban olyan fali konektort keress, aminek az oldalán van 2 kis fém lemezke, az a védőföldelés!
Meg az is ha a kerben elásol kb 2m méjjen egy horganyzott vascsövet vagy NAGYOBB vasdarabot és azt egy 2.5mm2 -es vezetékkel összekötöd a sz.gép házával. A vezeték a lehető legrövidebb legyen! Igy már igazi bombabiztos földelést kapsz. A nullázott földelés meg igen veszéjes, ha a házban nulla szakadás történik, mert akkor a nullára kötött (leföldelt) fémtárgyakra a 400V is kikerülhet!!!! Az pedig halálos áramütést okozhat!!!! -
Kriza
őstag
ELMÉLETILEG nem kellene meghalni a szomszádnak, mert ELMÉLETILEG az ilyen csőhálózatoknak földelve kell lennie (bár ebben nem vagyok biztos, mert már régen tanultam érintésvédelmet). Persze zseniális szakemberek vannak, akik nem törődnek az előírásokkal. Meg aztán ugye elméletileg nincs különbség az elmélet meg a gyokorlat között, gyakolratilag viszont... Tényleg nem túl tuti amit mondtam, belátom.
-
ftc
nagyúr
válasz
kamikaze boci #19 üzenetére
Már bocs régen ez egy alternativa volt.És sok helyen még ma is ez van bekötve.A 0 3 fázis kioltása-ezt is használhatod földnek.
-
redkill3r
tag
-
Tommmysun
aktív tag
-
GEIL
addikt
Ha lerakod a földre vagy lapátolsz rá földet akkor tuti hogy földelt lesz !!! :C
-
Notes
senior tag
Milyen hang van azon az Asus lapon? Mert nekem P4Pe-n az integrált SoundMax ugyanezt csinálta (megrázás nélkül persze :) )
-
ftc
nagyúr
Csavargasd a bemeneten,vagy a kábelt.Néha bejön
-
PapaMaci
őstag
Az egérrángatos hangkeltés a jo kis alaplapi hangeszközök ismérve... Nincs (valszleg) összefüggésben a földeléssel.
A földelést viszont ennek ellenére ellenörizd! -
Tommmysun
aktív tag
A radiátorra semmi képpen ne kösd, mert az tényleg áramütés veszélyes!!! Vannak olyan hármas ''T'' alakú elosztók amin niccsen földelés, abba csak a sima villásdugót szabad kötni, a tápnak olyan dugó kell amelyiknek van a két oldalán egy kis érintkező, ha van ilyen akkor 95% hogy földelt! De az is lehet hogy a tápod gyárilag szar, nekem is van egy ilyen, a ház folyamatosan ráz, egyszer véletlenül nekikönyököltem a radiátornak, miközben a másik kezemmel a gépet fogtam, akkorát húzott rajtam, hogy egy óráig zsibbadtam tőle!!! :O
-
redkill3r
tag
honnan tudhatom meg hogy az elosztóm földelt-e?
bedugom forditva is akár a gépet ha az használ :) -
BRAAJEN
tag
LAPÁTTAL?!
próbáltad fordítva begugni a konnektorba? néha ez is segíthet! volt már róla szó!
igaz hogy váltóáram de az eggyik a nulla a másik a fázis, ezért néha nem mindeggy!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Kriza
őstag
Nem biztos, hogy földelt a gép. Láttam már olyan kínai szar elosztót, amiben csak műanyag dísz volt a földelés (komolyan!). Ilyenkor akár a fél tápfesz (120V) is kiülhet a házra, és az már szépen ''csíp''.
Ha rendes megoldást akarsz, akkor cseréld ki az elosztót (ha elosztót használsz) vagy ellenőrizd, hogy helyesen van-e a földelés a dugaljban. Ha egyszerűbb megoldást akarsz, akkor valami fémes vezetőbel (egy egyszerű kábellel) kösd össze a radiátor fémes részét (nem ott, ahol festett) a ház fémes részével.
Eu után már nem fog ''csípni'', de egyáltalán nem biztos, hogy a hang recsegése meg fog ettől szünni. -
kikka80
tag
az a súgás amit hallasz az elektromos zaj miatt van. utoljára ilyennel egy 486- osban találkoztam. amikor a homokóra beindult akkor volt az igazi :DDD
integrált zajkeltő rulez! -
redkill3r
tag
megtettem de ha mindent kikapcsolok akkor is marad a zúgás.
(vinyóaktivitáskor és egérmozgatáskor erősödik fel a zúgás)
[Szerkesztve] -
redkill3r
tag
ha pl. e-mailklinsben rángatom az egeret akkor annak megfelelően zúg a füles hogy hozzáértem-e egy címsorhoz vagy nem. ehhez biztos nincs társítva hang :(
hogy lehet vajon ezt megszüntetni? -
kamikaze boci
őstag
A csípés nem biztos, hogy összefügg a földeléssel, egyszerű potenciál különbség is lehet.
A géped alapból földelt, a tápban a burkolathoz van rögzítve a kábel, így közvetlen kapcsolatban van a házzal. Ha a lakás földelése korrekt, és a tápodat sem alakítottad át, akkor máshol keresd a hibát. -
redkill3r
tag
most vettem egy uj asus aln8x-e alaplapot és a füllhalgató (akg k66) akkor is recseg ha lenémítok mindent. ilyenkor az a gond h nincs leföldelve a gép nem?
(ha hozzáérek a radiátorhoz és a gép hátuljához megcsíp az áram)
Aktív témák
Hirdetés
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest