Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuyarashi
őstag
válasz gerleimarci #61832 üzenetére
Kínai. Egy normálisabb külső HDD kerethez járt ezt, csak annyi a gond, hogy angol csatlakozója van. Persze előre jeleztem, úgyhogy a csomagba beraktak egy UK-EU átalakítót. Naná, hogy a profilja nem kör keresztmetszetű (így nem tudom bedugni a konnektorba). Viszont most, hogy már tudom, normális a táp, nyugodt szívvel fogom az átalakítóból kivett EU szabványos érintkezőket átforrasztani az adapter házába.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Sokimm
senior tag
válasz gerleimarci #61638 üzenetére
Egy PCB marónak próbát megér.
Ez az adatlapja, hátha neked többet mond, mint nekem.
DPP242-44V48 -
darvinya
titán
válasz gerleimarci #61152 üzenetére
Így már érthető, s ezáltal könnyen gépbe vihető méretek, s nem kell külön gépelni.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz gerleimarci #61145 üzenetére
Kösz, de sokat nem mond, azon kívül, hogy ez egy USB csatlakozás.
Példa linken épp egy Arduino-t hoztak vele össze.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
harlyngton
tag
válasz gerleimarci #61135 üzenetére
Köszi.
-
tag
válasz gerleimarci #60589 üzenetére
a választ.
Ma este ránézek, és még írok a fejleményekről.A próbagarancia a nálam vásárolt minden termékre automatikusan jár, mert szerintem így korrekt.
-
Kernel
nagyúr
válasz gerleimarci #60423 üzenetére
Amikor a kínai pure LED-et ír (ahogy ott is), az sajnos sok esetben hidegfehér lesz. Nem mondom, hogy mindig, de erre nem lehet adni. Többen szinte egy fogalomként kezelik a cold és pure szavakat, szerintem a trükkös eladás / átvágás céljából.
Amikor oda van írva, hogy warm, vagy lehet választani kettő közül, olyat érdemes nézni, ha valakinek konkrétan melegfehér kell.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
szabifotos
senior tag
válasz gerleimarci #60421 üzenetére
Eddig csak áramgenerátoros verziósat találtam soros és párhuzamos ledekkel. Én pedig a led szalagokhoz hasonló soros ellenállásos dolgot szerettem volna alkotni, így 12V dugasztápról is mehetne több párhuzamosan. Ráadásul olyan elrendezésben és sűrűségben tehetném a ledeket, ahogy én szeretném De akkor elvetem az ötletet, mert alumíniumra marni nem lenne olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
szabifotos
senior tag
válasz gerleimarci #60415 üzenetére
Nem valami olcsó... Ez az egyetlen megoldás, ledek alá? LINK
Nagyjából ugyan úgy kell maratni az alut mint a rezet? -
golyani
őstag
válasz gerleimarci #60338 üzenetére
Nem tervezek olyat. Akkor szerzek toroidot 100uH. ebay vállalható?például
-
Kernel
nagyúr
válasz gerleimarci #60335 üzenetére
Noha a légrésnek is lehet haszna, de ilyen DC-konverternél, kis áramon mindegy elvileg, csak 100 μH legyen:
Mindkettő 100 μH, de a kisebbik nem is csak légréses, hanem teljesen nyitott vasmagja van. Emiatt több menet szükséges ugyanannyi induktivitáshoz, amit vékonyabb huzalból lehet felvinni, nagyobb az ellenállás, kisebb terhelhetőség.
A nyitott vasmagnak nagyobb a szórása, zavarsugárzása, ami főleg nagyobb áramon lehet probléma, míg a toroid magába zárja a mágneskört.
Ennél látszik egy kis légrés, ahol műgyantával van kiöntve:
Ez meg toroid, de több áramot is bír:
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
rita7107
aktív tag
válasz gerleimarci #60309 üzenetére
-
csabyka666
veterán
válasz gerleimarci #60290 üzenetére
Be akartam tárazni, aztán akkor évekig elvagyok vele. Vagyis nem én, apámnak van egy lámpája a műhelyében, most LED van benne, ráadásul nem is kínai, mégsem jó, mert gyenge a fénye. De tényleg gyenge sajnos, apró alkatrészeket alig látni vele.
Én arra az egyre is vevő lennék igazából.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz gerleimarci #60288 üzenetére
Jajj de szuper, köszi!
Ezek szerint felismerhető volt a rajzom.Hát így se találom sajnos. Valaki ismer olyan helyet, ahonnan beszerezhető még? Jöhet privátban is, hátha ide tilos kitenni...
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Kernel
nagyúr
válasz gerleimarci #60284 üzenetére
Igen, töltő van olyan is, ami direktben is ráköthető.
Ha választani lehet, akkor már jobb a balanszeres PCB, vagy külön is kapható: [link]
Ugyanakkor sok laptopakkuban nincs ilyen balanszer áramkör, mégis működik, a cellák természetes egyensúlya miatt. Legalábbis, amíg valamelyik cella le nem gyengül.
Utána jönnek a problémák, elbillen az egyensúly, védelem lekapcsolgat töltés közben. Terhelésnél is a leggyengébb összeesik, akkor is lekapcsol az akku.
-
gyenesmartin
őstag
válasz gerleimarci #60233 üzenetére
Gondoltam rá. De labortápról megy, amin be volt állítva 150mA-es korlát. Ha egymásra is nyíltak nem kéne tönkremenniük. Na meg a driverek külön-külön breadboardban meg jók.
-
Teasüti
nagyúr
válasz gerleimarci #60217 üzenetére
Na, erről van szó. De honnan jött az 50 ohm? Hogy méretezted? Vagyis mire? Mert nem a max teljesítményre gondolom.
Vagy nézek még ennek a helyére egy 555 időzítőt pwm-hez, bár nem értem a működését, de a kapcsolás elég egyszerű.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AliExpress tapasztalatok
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Ausztria - élmények, tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest