Hirdetés
- 128 GB-os, kétcsatornás G.Skill memóriakészlet, 8000 MHz-cel
- Tárgyal az egyesülésről a GlobalFoundries és a UMC?
- Megemeli a DRAM és NAND flash lapkák árát a Samsung
- Több Copilot+ szolgáltatást kaptak AMD és az Intel AI platformjai
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
Üdv.!
Az ilyen csatlakozókból hátrafelé ki lehet húzni a fém csatlakozó betétet. Ehhez fagy a fém betéten kell visszanyomni azt a kis pöcköt, ami nem engedi hátracsúszni a betétet, vagy egy kis műanyag lapocskát kell felfeszíteni a kihúzás (jelen esetben kitolás) idejére.
Az új csatlakozónál is kellhet ilyen művelet a szereléshez (ha mér benne vannak a betétek), illetve az ép csatlakozókat csak át kellene dugni.
-
Dr. Szilikát
őstag
Szilikongumit szoktak használni, normális esetben annak savmentes változatát, elektronikai célokra. Bár az is elképzelhető, szokásos ecetsavas szilikongumit rányomták, ami korróziót okozott, talán a többi része is rohad már. Egyébként ugyanis elég furcsa, ezek a csatlakozók nem szoktak csak így elválni.
Ahogy említettem, mindenképpen kiszedném az érintkezőt, esetleg lehetne próbálkozni a megforrasztásával, ha nagyon sürgős és végképp nincs a lomtárban sem egy másik darab (sokféle készülékben, panelokon lehet találni ilyesmiket). De ha már korrodált, akkor nem érdemes. Lehet ilyeneket rendelni is, de linket nem tudok, nekem még nem kellett.
-
baly81
aktív tag
Én megpróbálnék a helyedben keresni ugyan ilyen csatlakozót. Végülis a műanyag apa csatlakozón kívül egy fém sarura van szükséged, feltéve, hogy a többit a ragacs eltávolítása után vissza tudod húzni a rossz fejből. Ezután csak az egy hiányzó sarut kell rákrimpelned a kábelre. És mehetne vissza az új fejbe.
Ha nem találnék ugyan ilyen műanyag házat, akkor pedig megmérném a villatávolságot. Szinte egytől egyig szabványosak. ... 1,75 / 2,0 / 2,54 ha ez a táv megvan, akkor meg egy olyan lábkiosztású csatlakozót keresnék ami ennek megfelel és bele lehet fabrikálni az aljzatba. Ilyen pl a JST és a Dupont. A nagyobaknál 3A a határ. Ha megvan a kompatibilis delikvens, összeszerelés után ragasztópisztollyal rögzíteném kicsúszás ellen.
Ha debreceni vagy szívesen segítek/adok neked! Nálam van itthon szinte mindegyik típusból. -
Szia!
Ami ott kilátszik a törött csatlakozóból az valami fémes kábeldarab? Ha igen, akkor én megpróbálnám valahogy összeforrasztani a kábellel, rövid melegítésekkel, ha lehet pillanatpákával, hogy nagyon ne olvadjon meg a csatlakozó. Ha ez sikerült, utána műanyag ragasztó pisztollyal rögzíteném a kábelt. Tákolás, de szerintem ez másképp nem fog menni.
-
Dr. Szilikát
őstag
Ahol piros nyíllal jelöltem, ott lehet kicsit felfeszíteni a műanyag fület, injekciós tűvel vagy hasonló eszközzel. Így a fémhüvely kihúzható lenne, ha a vezeték rajta lenne. Kihúzni így nem tudod, valahogy ki kell tolni / piszkálni. Ha nem akarod cserélni az egészet.
Vagy beforrasztani fixre a vezetéket, a panel aljára, de nem tudom, milyen ott a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gitáros topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- Több dologban is első lett a Motorola Edge 60 Fusion
- Futás, futópályák
- Motoros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Iphone 13 128GB fekete független
- ThinkPad L15 Gen2 27% 15.6" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GPU szerver bérlés - 2xRTX 4070, AMD Epyc 7252 8C, 512GB RAM
- MSI 5070 Ti 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Asus játékra is,core i7 ,Geforce GT920M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD,Új akku,szép állapot,W11
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5500 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest