-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Lompos48 #9794 üzenetére
Sajnos nem.
A kondi esetleg a vezérlő szálakra kellhet a kapcsolók pörgése ellen. Így megöli a hasznos jelet. C2, C3 és C8 még rosszul is van kötve. Az ellenállásokat én a GND felé tenném és akkor akár használhatsz a legegyszerűbb kapcsolókból kontroll bemenetről az 5V felé. Ha kapcs be akkor felhúzza 5V-ra, ha kapcs ki elengedi és az ellenállás húzza le a GND-re. És lehetnek jóval nagyobbak, nem kell minden kapcsolónál megenni 1-1 mA-t hiába.
Jel-földeket összekötöd, persze.Akkor ezt benéztem. Ez alapján javítottam rajta valamennyit. Itt csak a kimeneten volt ellenállás a gnd felé, gondolom ez valami védelem féleség akar lenni.
Itt 4 jelforrás van. A test az közös. DE! Egyáltalán nem ártana a GND-t külön kezelni a hasznos jel testétől, mondjuk AGND néven. Aztán majd valahol egyetlen pontban kötődik össze a GND-vel elkerülendő a földhurkokat.
Ezt nem teljesen értem. Hol lenne akkor érdemes ezt összekötni? Esetleg nem lenne egyszerűbb még 1 ic a gnd részére? Vagy az már túlzás lenne?Fogalmam sincs. Én az Eagle-lel azóta vagyok "kapcsolatban", amióta említetted, addig azt se tudtam, hogy létezik. Valószínú van annyira intelligens, hogy ezt a Vdd-Vss dolgot kezelni tudja. Fedezd fel, aztán számolj be róla.
Meglett. Egyik alkatrészen jobb klikk, invoke, majd a felugró ablakban a pwr-t ki kell választani és leokézni. Nem igazán értem, hogy ezt alapból miért nem rakták bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged