Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mindenes24

junior tag

válasz mindenes24 #94114 üzenetére

Bocsanat, lejart az idom, a reszletek:
    on olvadaspont: 232 C
    olom: 327 C
    on-olom otvozet 327 C? vagy alacsonyabb?
    weller: 320-330, vagy 350-370 C fok kozott forraszt jol?
    Mibol adodik a 30 fokos "holt sav"?

Ha olommentes, akkor 225-235, ha olom-on otvozet, akkor 320-330, vagy 350-370 C fokot kell tartani?
    Miért?

Ha IC-t kell forrasztani, ott allitolag max. 2-3mp-ig szabad egy labat melegiteni, kulonben megeg az IC - ennyi ido eleg a forrasztoanyag megolvasztasahoz?
    Az IC labainak forrasztasa során az IC tetejet huteni kell, vagy ez marhasag, mert mugyanta tokban van, a fem labak vezetik belulre a hot?

SMD-t csak folyasztoszerrel lehet forrasztani, mert egyszerre kell az osszes labat melegiteni es kihuleskor a folyasztoszer gondoskodik arrol, hogy a labak kozott ne maradjon femes kontaktus?

A forrasok:
    Eloszor a wiki-t neztem:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Forraszt%C3%A1s
    Majd ezt a 2004-es cikket talaltam, a wiki ebbol vett at egesz bekezdeseket:
    http://autotechnika.hu/uploads/files/archiv/2004/01/26-27.pdf

Megneztem vagy feltucatnyi videot is, azokat most nem linkelem, mert nem akarok reklamot csinalni vagy ellenkezojet, vitat-veszekedest inditani, de orulnek, ha lenne - akar kesobb az osszefoglaloba teve - egy par link, hogy milyen forrasnak erdemes hinni pl. forrasztasi homerseklet teren.

Azt meg vegkepp nem ertem, hogy miert mondtak egy videoban 150 C es 450 C fokos hatarokat, ugy lattam, a forrasztoanyagok olvadaspontja, vagy optimalis forrasztasi homerseklete 220-380 C fok kozott van, utana 500 C fok kell a vastagabb rez vagy aluminium forrasztashoz, amit foleg az 1970-es evekben villanyszerelok hasznaltak, es utana kb. ezer (??) C fok a nemesfemek olvasztasahoz, de ahhoz talan mar gyertya vagy gazos/benzines forrasztolangos eszkoz kell, ha kell egyaltalan?

Új hozzászólás Aktív témák