Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tillatrilla
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Hú,hát nagyon szép kijelzője van!! Mindig imádtam az ilyen megoldást

-
törölt tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az igen, ez már magnó. Gratulálok hozzá.
Igen, ez 250nWb/m szabványú. Látszik a dB skálán is.
Szerviz manual szerint 50kohm (47k-52k) ellenállás kell a kimenetre a pontos jelszinthez.
Ugyanez, pontosabban 47kohm kell például az öreg Pioneer Ct-506 beállításánál is.
Én ezeket úgy oldottam meg, hogy 2db rca csatlakozó belsejét használom csak 1-1db ellenállással átkötve. Az ellenállás két végén pedig tudom mérni a feszültséget.
Ha jól látom a doksit, akkor nálad a 0dB az 1V (rms) lesz.
[kép]Én úgy csinálnám a felvételt, hogy miután "Source" bemeneten beállítanám a körülbelül a kijelzőn a 0dB, kimeneten az 1V jelszintet, elindítanám a felvételt valahol a szalag 5. perce körül. Átváltanék "Tape" forrásra, így pontosan azt a feszültséget mérném amit a magnó visszaolvas a szalagról. Tovább finomítanám a Rec Level/Balace értékeket, amíg a visszaolvasott jelszint is biztosan 1V-ot mutat mindkét csatornán.
Ha a magnó Playback része referenciaként működik, akkor biztos lehetek benne, hogy a szalagon is a megfelelő szintű jel van, ha a kimenet azt adja vissza.
Ezután úgy ahogy van leállítanám, visszatekerném a szalagot és immár a pontosan beállított értékkel elindítanám a rögzítést.#81956
Hát ja, a pc sokszor zajos
Nekem szerencsére van usb bemenet a D/A átalakítómon. Ilyenkor jól jön. -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Affene, néha nagyon tudom utálni ezt a hobbit

Korábbi hsz-emben leírtam, hogy csak asztali CD játszóról érdemes felvételt készíteni beállításhoz használandó kazetta céljára.
De mivel a kérdezőnek nem volt jó a 400 Hz, amit tudok CD-ről felvenni, hanem 315 Hz-t kért, amit csak PC-vel tudok előállítani. Viszont úgy látszik, hogy a PC hangkimenete nem tökéletes, hallatszik egy kis zaj az AudaCity által lejátszott hang alatt.
Van ugyan D/A átalakítóm, de a PC-n nincs se koax, se optikai digitális kimenet, a D/A átalakítón meg nincs USB bemenet, szóval ezt nem tudom használni.
Úgyhogy lett 20 percnyi 315 Hz-es felvételem, de nem tökéletes, van alatta némi zaj, ami 30-40 dB-el a hasznos jelszint alatt, de kb. 15-20 dB-el a kazetta saját zajszintje fölött van

Mondjuk másik magnó lejátszási szintjét beállítani jó lesz, de ilyen vacak minőségű felvételért kár ilyen jó magnót bevetni

Majd ha fejlesztem a számítógépemet, akkor majd olyan alaplapot keresek, amin van digitális hangkimenet is, nem csak analóg.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Majd a beállítandó készüléken kell mérni, legjobb lenne úgy belőni, hogy ugyanazon szalagon és frekvencián, ugyanolyan mágnesezettségi szintet generáljon a másik magnó is.
Új hozzászólás Aktív témák
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Dell Latitude 7430 x360 Ütésálló Érintős Hajtogatós Profi Ultrabook 14" -60% i7-1265U 16/512 IRIS Xe
- HP E24m G4 Monitor FHD IPS webkamerával, Windows Hello-támogatással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/16GB/512SSD/FHD/garancia!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th i7-1165G7/16GB/512/FHD/Magyar
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple Mac mini 14.3 M2 8GB RAM 256GB SSD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Nekem szerencsére van usb bemenet a D/A átalakítómon. Ilyenkor jól jön.

ekkold