Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Neck

veterán

[Sóhaj]

Szóval, elmondom mégegyszer, tisztán, érthetően.

Első ok,amit rögtön meg tudsz nézni:
    Melegedik a kártya. Akkor szokott VPU recovery errort kidobni. (Pl ha túl van húzva, habár neked nincs ugyan, attól azonban még melegedhet, és okozhatja ez a tüneteket
    (Pl nagyon visszaesett a venti fordulatszáma, vagy ezernyi más ok miatt is melegedhet.) Lényeg az: Nézd meg kézrátétellel. 40-50 fokig még nem vészes. Szal ha megfogod a chip közepe táján a nyákot, és süt, forró, akkor ez a baja.
    Vagy tegyél fel egy hardware monitorozó programot, és ha van hőszenzor a karin, akkor meg tudod nézni milyen meleg. Ilyenek: RivaTuner, Everest.

A másik, kicsit talán valószínűbb ok: Nem kap elég feszkót és/vagy nagyon hullámzik a feszültség, amit a tápod ad neki, amikor terhelten nyomul a kártya. Vidd el valakihez a kártyát és próbáld ki ott / hozz valakitől egy 350-400Wos márkásabb tápot, és próbáljátok ki a rendszeredben.A Mercury a legszarabb tápmárka, és abból is csak 300Wos... Szvsz effektív teljesítménye 200W körül lehet, én a tápra gyanakszok elsősorban.

Harmadik, legkevésbé valószínű ok: Nem komálja a chipsetet a karid. Ilyet csak egy kombóból tudok, a VIA vs RV360 (gy.k.: 9600XT) összecsapás eredménye, hogy nem szeretik egymást, de ha emlékeim nem csalnak, akkor ott be se bootolt / nem volt kép / kék színű kép / stb, tehát windows asztal nincs.
    Ha átviszed a karid valakihez, akkor hamar kiderül, hogy van-e baja a karinak a chipseteddel.

Negyedik, szintén kevéssé valószínű ok: Megadta magát valamelyik shader, és/vagy a memóriabusz. Ezek elég érzékeny dolgok, gyártás során is letiltanak belőle, ha nem úgy sikerül, így szvsz előfordulhat h hosszas használat után beadja a kulcsot. Igaz, erre ritka példa van, de pl a 9600XTmmel sztem ez történt, mivel winfos alatt volt kép, a lap BIOSában, meg játékokban meg agyonratöredezett, sakktáblaszerűen hibás kép volt.
    Ha átviszed a karid valakihez, akkor hamar kiderül, hogy ez e a baja.
    Próbáld ki légyszíves, amiket fentebb leírtam, és utána gyere vissza, és tájékoztass az eredményről.

Addig meg ne írogasd h ezse jó azse jó.
    Valamennyire télleg igaza van Kaorunak, mert a fentebbi HSZemben ezeket leírtam, megköszönted, de nem tettél semmit.

Pl az nagyon tetszett, hogy írtad hogy 9800SE-t nem gyártott a HIS. Az egy dolog, de ha Neked hardmoddolt 9800Prot adtak el, annak már nem kell HISnek lennie, tettek rá egy IceQ hűtést, azt csa.

Na mars, próbálkozni!

Új hozzászólás Aktív témák