Hirdetés
- Gaming notebook topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Inteles Sparkle videokártyák jönnek, ezúttal munkához
- Milyen videókártyát?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
denesdr
addikt
válasz
batazs #124902 üzenetére
"Mi határozza meg jobban a hangzást a végfok, vagy előfok?"
Ez a kérdés így, ebben a formában technikailag megválaszolhatatlan szvsz.
Én személy szerint a végfokot fontosabbnak tartom, egyrészt amiatt, hogy ma már egy hagyományos analóg előfok/előerősítő szerintem nem feltétlenül szükséges, ha nem használunk alacsony kiemeneti szintű forrást (phono, magnó stb) aminek a jelét vonalszinten erősíteni kellene, hogy a végfok számára használható jelszint alakuljon ki.
Másrészt a hangsugárzók igen válzozatos impedanciájával meg kell birkóznia valaminek, ami a végfok feladata. Míg egy végfok gyakorlatilag egy relatív magas könnnyű, konstans rezisztív terhelést jelent a sorban előtte lévő eszköznek, ami lehet hagyományos előfok vagy hangerőszabályzós DAC, de akár közvetlenül a forráskészülék is. Régebben gyakoriak voltak a szabályozható kimenetű CD játszók, ezeket sokan kötötték egyből végfokra, kihagyva ezzel a hagyományos előfokot. -
denesdr
addikt
válasz
batazs #119424 üzenetére
Kérdés, hogy milyen a Hegel hangerőszabályzása. Ha digitális, akkor csak mint DAC-ot hallanád (még akkor is, ha ezzel szabályzod a hangerőt), de ami valószínűbb, hogy analóg a hangerőállítása, így ebben az esetben mint DAC + előfokot hallanád a vintage erősítő elé kötve (ami szerintem nem baj, de ugye ízlések és pofonok).
A legtöbb modern DAC 2 Volt-ot tud kiadni RCA-n alacsony kimeneti impedancia mellett, ez bőven elég majd minden végfoknak, ezért van, hogy digitális szabályzás esetén nem feltétlenül kell hagyományos értelemben vett előfok és sok esetben nincs is az erősítőben. -
fererencz89
őstag
válasz
batazs #119420 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy rosszul értelmezem, de az erősítődnek van egy vonalszintű kimenete, amire ráköthetsz egy régi erősítőt, így egy DAC/előfokként használva a Hegelt. -
törölt tag
válasz
batazs #119417 üzenetére
Ami nekem bevált: PCM56 alapú NOS R2R DAC
Pont belefér egy ilyen: PCM2704 Audio DAC S/PDIF
És akkor már megy egy Raspberryvel vagy PC-vel, USB-ről, plusz kell neki 12 V-os táp. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
batazs #115713 üzenetére
JBL LSR305 (általánosan jobb, egységesebb, kiegyensúlyozottabb hangkép), M-Audio BX5 (jóval erősebb képességek mélytartományban).
Mathiask: A vége ugyanaz, ugyanazokat a különbségeket látod erősítők közt, amiket szobai cserével mérnél, csak sokkal kisebb zajszinttel, sokkal kisebb hibahatárral végzik őket így. A zenével méréses cserére azért én voltam az egyetlen, aki kiadott szoftvert, mert általában értenek hozzá annyira a REW felhasználók, hogy tudják, hogy a mérőjel nem számít, mert úgyis osztva lesz a felvétel a mérőjellel. Innentől például az időbeli hangnyomásra ott a vízesés, nagyon jól lehet hasonlítgatni.
Persze, lehet a végletekig a tudománytagadók kedvében járni, de ebbe a feature-be is vagy 4 mérnökórát beleöltem. Nem hiszem, hogy jó ötlet százezres értékű munkákat dobálni arra, hogy egy olyan vitát eldönts, ahol a vitapartnered alapfogalmakkal sincs tisztában, és élből leszarozza a módszered, csak mert az eredménye nem tetszik neki, miközben semmi értelmeset nem tud felhozni.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- MINT AZ ÚJ! Apple MacBook Air 13", M3/8Gb/256Gb. 100%-os akku, pár hónapos, KARCMENTES! CSAK ENNYI!
- LG OLED65G49LS AI G4 4K Csúcs OLED TV! G-Sync
- P14s Gen2a 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 5850U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Sony Playstation 5 Slim Digital Edition 1TB CFI-2016
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest