Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lezso6

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz #01758976 #89043 üzenetére

Nem mondtam, hogy nincs ilyen. Én találkoztam olyannal többször is, hogy az alapzaj megszüntethető a villágdugó megfordításával, ami elég misztikus dolognak tűnik. Bár én csak gagyi cuccoknál találkoztam ezzel. Illetve úgy, hogy a relatív fázis nem stimmelt. Azaz több eszköz (pl DAC és erősítő) egymáshoz képest nem volt "egy fázisban", s összekötve zaj keletkezett. Ekkor mindegy volt hogy "helyesen" vagy "fordítva" volt bekötve mindkettő, az volt a lényeg, hogy egyezzen a hálózatra kötés módja. Illetve volt még egy vicces eset: adott egy pár hangfal, de nem közös elosztóban voltak, mert az egyik hangfal egy teljesen másik (külön automatás) körre került. Na, arra amint rádugtam a DAC-ból kijövő jelkábelt, elkezdett zümmögni. Megfordítottam a villásdugót, erre még hangosabb volt. :D

Nade a lényeg a kérdés. Miért van? Mitől? Csak bizonyos elektronikák érzékenyek rá? Vagy csak több eszközt azonosan kell bekötni? Ne csak dogmákat kövessünk, hanem keressünk magyarázatot, ahelyett hogy hamis következtetést vonnánk le.

Új hozzászólás Aktív témák