- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen SSD-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- DUNE médialejátszók topicja
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
otvos
csendes tag
Segítséget kérnék egy nagyon fontos és sűrgős dologban, remélem jó helyen kérdezősködöm. A problémám az lenne, hogy a gépem hűtése sajnos már nem igazán kielégítő, olyannnyira, hogy nem képes a 2,8GHz -es procit lehőteni megterhelés mellett 70 fok alá. Először arra gyanakodtam hogy a proci gyári hőtése mondta fel a szolgálatot, de aztán egy alapos takarítás után rendbejött, de egy idő után a por eltávolítása sem volt elegendő a hűtés hatásfokának javítására. Ezért tanácsot kértem egy szakboltban, hogy mi lenne a teendő, és ott plusz hűtőventillátorok beszerelését ajánlották, mivel erősebb procihűtőt nem tudtak adni erre a régi alaplapra. Egyébként az alaplapom egy Abit IS7 E2 -es Celeron procilva és gyári hűtéssel. Valószínűnek tartom hogy a javasolt plusz hűtés jót tenne a gépnek, de szerintem a chipszetre is kellene hűtő, mivel az sem valami hideg a kikapcsolás után. A kérdésem az lenne hogy az alaplap (vagy a ház) melyik részét lenne érdemesebb hűteni? A chipszetet vagy a meleg levegő kivezetése a fontosabb, esetleg mindkét megoldás szükséges? És ha kell a plusz hűtés akkor azt milyen módon lehet beszerelni. Tanácsokat, ötleteket, tippeket minden formában elfogadok.
-
Bandhy
csendes tag
Hali! Az Everest szerint a gépem hőmérséklete jelenleg: Alaplap (A7N8X-X) 36 °C, CPU (AMD Athlon 2600+) 46 °C, HDD (Samsung 80 GB) 47 °C. Ez utóbbi aggaszt kicsit (bár a CPU sem tetszik).
1) Mennyire vannak rendben ezek az adatok?
2) Milyen HDD hűtőt vegyek?
3) Hova teszem át a vinyót, hogy rá lehessen tenni a hűtőt? Nem igazán tudom kitalálni, hova tudom a gépben áttenni.
[Szerkesztve] -
tts
addikt
ha nem úntatlak a részletekkel - a legtöbb házban... - pl. a Silentmaxx hangszigetelt házban nincs a HDD-k előtt venti hely (a befújás a ház aljában elhelyezhető 120-as ventivel oldható meg - a vinyó hűtés pedig ilyen vagy hasonló kis herkentyűkön kívül semmivel - ennek az egyébbként igen megcsinált háznak ez az egyetlen igazi szarvas hibája
-
LukE
veterán
az lehet, hogy sokan keresik ezt, csak tudnam miert?
Felhasznaloi szemmel mi elonye van egy ilyennek (ha jol latom, vinya aljara csavarozhato valami, szoval rezgest nem csillapit) egy normalis 80-92-120mm-es ventivel szemben. Foleg, hogy ugyi 1 hazhuto azert altalaban van a legtobb hazban.
persze tuti jobb, mint a forgalomban levo izek, de akkor sem latom miert lenne jobb, mint a meglevo hazhutest hasznalni.
HM21-> meg lehet azt csinalni haz nelkul is -
HM21
tag
Sz@r házban is meg lehet oldani 1 ventivel
Bővebben: link
Bővebben: link -
tts
addikt
van aki kimondottan ezt a típusú hűtést keresi - Vantec, Spire - de mindenki behidal a beleszerelt általában 4-6 cm-es ventiktől - ennek az a lényege, hogy egy vékony és nagyon csendes 8 cm-es venti van benne - aminek az élettartama valószínűsíthetően nagyságrenddel több mint az említett kicsiknek
még nme árulom - csak fogom -
tts
addikt
És mire gondolsz tapasztalat címén? a tiéd még működik - ergo nem kell.
Akinek van hűtése és mennek a vinyói gond nélkül, aszerint jó ha van.
Ha valakié megdöglik - honnan tudná hogy az a hűtés hiányában történt-e? Ilyemi nem igazolható.
Amire te gondolsz - ilyen tapasztalat egyértelműen nem létezik. -
perempe
veterán
-
tts
addikt
Szeintem a ''kell-e a HDD-re hűtés'' kérdésre a válasz - baja még nem lett tőle.
Egy nagyon korrekt kis HDD hűtés a maga 9-16 dB-ével.
[Szerkesztve] -
perempe
veterán
Van itthon 2 Samsung HDD: 160-as SP1614C és adatra - csak szükség esetén kapcsol be - 80-as SP0802N.
Érdekelne, hogy kell-e ezeknek aktív hűtés. -
robcsy24
csendes tag
Sziaszrok!!!
Kérdéseim volnának, hétvégi nagy HDD hűtő szerelés előtt.
1. A Hdd melyik oldala melegszik jobban, hová szereljem a hűtőventillátort?? (elektronikai, vagy a ''sima'' fém oldala)
2. Elég, ha csak valahogy rászerkeztem a ventit (használt 8cm-es tápventim van 2-es csatlakozóval a végén), nem kell semmi alá????
3. Hogyan lehetne rögzíteni a winyó aljára a ventit? Ötleteket kérnék, nincs semmi keretem csak a ventillátor..
4. Hatékony lessz-e a hűtés ilyen módon?
Segítsetek!!!!!
Köszi! -
baliii
senior tag
legegyszerubb megoldas az a mistralban kaphato..hát... ''muanyagdarab'' egy ventivel, alulrol fuj es kiraly
-
Dione
tag
Sziasztok.Nem is gondoltam volna,hogy mennyit számit egy kis ventillátor.Odaraktam a hdd mellé,és láss csodát 12 fokot esett a hőfok.Pedig egy szutyok coolink,alig pörög 2300-at.Ajánlom mkinek, a vinyó hosszabb élettartama érdekében.
-
Grisha
tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy kell-e hűteni egy 160GB Samsung SATA 7200 8MB winyót?
A boltban kérdeztem, azt mondták, hogy '' A samsung nem melegszik'' !!!
Ez igaz? Nehezen tudom elképzelni. -
rii
nagyúr
ilyen kis bigyuszt akárhol lehet venni sztem ...
rezgést nem vesz át semmiképpen sem, pláne ha jól oda van csavarozva ....
hangos? nekem pluszba 3 kisventi, meg 3 nagyventi van a gépebe...
sztem sima gép zajszint.... ezeknek a vetiknek nincs olyan zajuk.... de valamit valamijé ....
a por esztétikailag nem szép, de ártani abszolut nem árthat a gépnek.... ha rendet tartasz abban a helységben, ahol gépe van(én nem), ha renceresen takaritasz(én nem), akkor por sem lesz a szobában, tehát a levegöben sem, és akkor a gépen átmenő levegő sem lesz poros .... vagy mi.... sztem ....
de keress rá a neten a HDD HEALTH progira, az képes kiirni, hány fokos a vinyo ... 50 fok asszem má sok.... 35-38 az jo -
realist
őstag
Iceberg IB-110 2900+fa
ez azért marha drága...
az jó megoldás lenne, ha a vinyót csak magában venti nélkül beszerelném 5.25-ös helyre, evileg ott azért jobban szelőzne... -
rii
nagyúr
de legalább kultur kinézet....
csak nincs itt róla kép....
nem csinálod meg magad...?
semmi fizika ttudással még én is párhuzamosan, vagy sorba, vagy hogy, de ugy ahogy jó, bekötöttem a 3 kis tápventit, elöre pedig majd teszek valami nagyon designe-os rácsot ....ez ócsó, bontóban sztem 100-200 ft-é hozzádvágnak ilyen kis tápventit....
-
jojojo
senior tag
itt van nézd csak meg
http://www.aqua.hu/ -
atus
senior tag
Vigyázat! Barkács megoldás a láthatáron!
Ha az egyébként tűzforró vinyóim nem lennének mobilrackben, elmondom, hogy hűteném őket, hátha érdekel valakit.Szóval ezt most FPC jellegben mondom el. (First Person Cooler) Nekem a fémváz a meleg, az elektronika annyira nem vészes, ha nálad nem így van, a lentieket el se olvasd...
Először is megragadnék egy korrekt vastagságú alumíniumlemezt, amit a vinyórekesz max belső szélességére szabnék hosszában. Aztán a vinyó hosszának kétszeresét levágnám az adott szélességű lemezből, a felénél bejelölném karctűvel , és az egyik felét hosszában felvagdosnám 2-4mm széles csíkokra, amit utána legyező alakban széthajtogatnék. Az épen maradt felénél fogva felrögzíteném a vinyó fémházának tetejére, és a legyező alakban hajtott részt hagynám belógni a gép belsejébe, hogy az ottani légáramlás hűthesse. Szerintem amint lesz időm kipróbálom, hogyan működik a dolog... -
wipes
senior tag
kapni
fáradok -
wipes
senior tag
-
realist
őstag
több árlistán + google kerestem ezt:
Iceberg IB-110 HDD-hűtő ventilátor (5.25'' helyre 3xcooler)
hol lehet kapni? -
Nedudgi
aktív tag
Szerintem egy selejtezésen veszel egypár régi átés tápot 100-asért darabját...
kiveszed belőle a ventillátort és négy csavarral a házban levő helyre felfogatod.
Sokat dob a házventi bár nekem nincs mert az 1200es tualatin folyamatos üzemben 38fok körül van.
egyébként ezzel a megoldással az 5és negydes helyre is tudsz enni ventit csak egy kicsi eszkábálni kell. A hangját meg némi fordulatszámszabályozással meg lehet oldani nem? -
wipes
senior tag
Bruttó 16OO ft körül lehet kapni, sztem bármelyik számtech boltban van, nekem már volt 2 is, de nem hűt igazán jól, és pár nap után elkezd zörögni a ventije, ami alapból is baromi hangos. -
gesuz
senior tag
Codegen 6030l a legalsó vinyóhely alatti lyukak előtti helyen egy függőleges venti.
-
realist
őstag
az a szürő ami rajta van, hogy szuperál?
-
na itten vannak a művészi rajzok:
http://tar.hu/athlonboy/rajz.JPG
http://tar.hu/athlonboy/coocas1_big_a_a.jpg -
Ehhez mit szólsz?
http://www.juventus-team.hu/termekek/58710518.html -
rii
nagyúr
ja, .... bocs.... nekem egy DVD olvasom van csak .... a maradék 3 helyen 4 venti osztozik....
1. a legfiolson 3 kisventi tépi be a levegöt a tápra (300-as codegen, kell is neki)
2. DVD olvasó
3.
4. itt van a 2 HDD, és előttük 1 táp venti....
--- milyen durva már, hogy a vinyót is hüteni kell ... BEH
és egy 5.25-ös helyed sincs....? -
rii
nagyúr
rövid, nyers leszek, bocs.... sietek
1. a mostani házaknál úgy'tom akkor jobb, ha nincs levéve az oldallap...
2. nekem 2 vinyó van egymás alatt, az 5.25-ös helyre betéve, a két takarólap ki van véve, és a vinyók elött egy táp-venti küldi az ''anyagot''... ócsó, hatákony, de randa.... a venti ki van köztözve...
szóval chokito reklám:
ronda és finom -
jojojo
senior tag
alulrol kell az elektronikát hűteni vele és nálam mind a 4db hűtve van ilyennel
http://www.mistral.hu/uj/admin/leir/out.phtml?termek=2001946
már vagy 1 éve használom -
jojojo
senior tag
-
ftc
nagyúr
Ventilátor.
-
realist
őstag
Lent látható configban(ház oldala levéve) seagate 80gb 72000 hdd eszméletlen meleg mivel hogyan érdemes hűteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gumi és felni topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest