- Házimozi belépő szinten
- Steam Deck
- Dell notebook topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Forrmell.enn
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
parandroid
félisten
Hasonló problémák esetén javaslom a kártya gyűjtőtopikját ([link]), a hozzáértők ott szinte biztosan tudnak tanáccsal szolgálni.
Ezt a témát zárta, nem jó, ha egy kártyának több topikja is van.
p -
Viktor X
tag
Sziasztok a Sapphire 9800pro-val egyszer csak 3DMark közbe elkezdett csikozódni a kép és újraindult a gép. Azóta 2D-ben semmi gond nincs vele, de 3D-ben szétesik a kép (csikozódik, fekete háromszögek jelennek meg, szines kockák is előjönnek) a kártya 10 napos. Már felraktam egy csomó drivert, de nem lesz jobb sehogy se. Szerintem megadta magát a kártya, de azért beírok ide hátha valakinek van valami ötlete, hogy mi más lehet.
-
ahavasi
tag
jah és sapphire 9800se@9800-on. az 5.6-os catalystot le tudjátok tölteni a techpowerup.com-ról
-
ahavasi
tag
adok 1 tanácsot: Az 5.7-es Catalystot felejtsétek el de gyorsan!!!!!!! Nekem BF2-alatt lila tanktól-csíkos házig mindenféle hibákat csinált!!!!!!!!!!!!!
Felraktam az 5.6-osat és minden gondom megoldódott...
-
várnarancs
addikt
Nézd meg a kártyát egy másik gépben
. Ha nem jön be, tehát rossz lest ott is akkor gyértelműen hw hiba és akkor gari. Vagy nézz meg egy másik kártyát a Te gépedben. Ha esetleg máshol működne, akkor telepítsd újra a wint, az összes driverrel együtt, de előtte csinálhatsz fdisket
-
Zamiel
csendes tag
arra, hogy a procidő 99%-át feleszi. bár szerintem ez a windows miatt van, mert csak boot után szokott megjelenni, nyilván valahogy úgy tölti be az elején, hogy valami loopot generál bele, mittomén. inkább kiszedtem...
őszintén szólva fogalmam sincs mióta. Elég nehezen észrevehető, ugye az ember az üres ablakokat nem nagyon szokta nézegetni, hanem indít valamit. Jah, azt nem is mondtam, hogyha átméretezem az ablakot, vagy lecsukom, felnyitom, eltűnik. Azért akarom elkerülni a visszavitelt, mert ha nem hw-s hiba, akkor ugyanúgy elő fog jönni, illetve nincs kedvem két hétig várni, amire kicserélik. ha kicserélik egyátalán, mert erre, hogy ''csak a windows 32-biten néha halványsárgán csíkos'', hááát. S erősödik bennem a gyanú, hogy nem hw, mert bármit állítok át a kártyán (mondjuk hw-s gyorsítás, proc órajele feljebb, vagy lejebb, magasabb feszültség, akármi) ugyanúgy megmarad. Szóval halvány lila segédfogalmam sincs, hogy mi a fene okozza ezt. -
Zamiel
csendes tag
Üdv!
A köv problémám lenne egy his9800pro icq-val: amikor a winfost 32 bites színmélységre rakom, egy idő után ha nem nyúlok hozzá halványsárga cuccok jelennek meg az ablakokban. Ha elkezdem dühösen ide-oda rángatni a kérdéses ablakot, akkor ez a szemetelés továbbterjed, végig a sötétebb színek mentén. Olyan mintha smartshaderezni akarna a szerencsétlen, noha le van kapcsolva. Ugyanakkor 16 biten nincs ilyen gondja, nagyszerű az egész. Mint ahogy semmilyen más programnak sem (hiába 32 biten futtatom), pedig majd kiesett a szemem annyit néztem, de még állóképeket sem szemetel össze bármennyit is hagyom menni. Valakinek van valami ötlete?
Csak hogy ne kelljen megkérdezni: 3000+, 1gb kingston, msi mb, directx 9c, legfrissebb driver.
jah és még valami, másnak is be szokott akadni az atitools és feleszi a procot? -
HolloW
senior tag
Az lenne a problémám, hogy egyes játékokban pl.: BF2, FEAR megjelenítési problémákkal találkozok. Én melegedésre gyanakszok, mert amikor belépek egy serverre akkor még nincs gond, csak olyan 2-3 perc múltán...
Van pár kép szemléltetésként...
A fraps bele rakott néhány képbe függőleges csíkokat... nem tudom mért, a játékban nem látszik
Bővebben: link
Valami ötlet ? -
bbking
aktív tag
Megvan a gond! Hát szal így bepróbáltam a 3d mark 2003at és így a felénél leállította a VPU recover, hogy para van... Rálestem már everestel, hogy mennyi az annyi hőfok éshát 74 fok volt... Így lazán!!! Nyomtam ki a gépet rögtön... Nem pörkölődött meg semmi hálistennek... Ma kapott egy szép kis Zalman hítpájpot... Minden probléma megoldódott... THX all...
-
-
bbking
aktív tag
up! HELP!!!
-
bbking
aktív tag
Hi all!
Kijött valami hiba a sapphire 9800 Pro-mon...
Ez az!!!:
Kóser a kártya, nem feltuningolt biosú... Nah, szal Szorszozok vidáman, aztán beüt ez a dolog(mapváltás után), aztán rákérdezek másokra nekik is hibás e az italy, aztán mondják nem! Azóta beteszteltem NFSU2be is és ott is ugyanez, csak ott nem annyira látszik és csak a föld olyan fura. A legújabb előtti driverem volt fenn, amit leszedtem és felraktam megin, majd felraktam a legújabbat, majd a sapphire honlapról felraktam egy nem olyan régit és egyikkel sem jó! Még fura most jut eszembe, előjött ez a gond multheti LANpartyn az 1.6 counter-nél, de sourcenál és másnál nem! Konfigom az adataimnál, egyszerűen agyam nincs mivan, plíz help!! Nem akarom újrarakni a win-t ha nem muszáj...
PS: Jah, openGL-be defaulton és csutkán is ez van... -
kayman
senior tag
És a driver is lehet para! Én hónapok óta csak omega driverrel küldöm a 9800pro-t, hiába elsődlegesen moddolásra van kreálva-használva.
De a gyárilag tuti kártyák is megindulnak tőle.
Én nem piszkálom a drivereket, valahogy megmaradok az alapbeállításoknál.
És tutira nincs parám az nfsu2-vel, mondhatni folyik.
De az 1024mb ram szerintem kell már a mai játékokhoz. -
kayman
senior tag
Szerintem vegyél még egy 512-es ramot, mert az a ''gyér''...
Az IS7 egy intel 865ös chippen alapul és annak a legnagyobb tudománya a memória duplázás!
Kb 80%-os memória olvasás-írás sebességbeni gyorsulás várható. (windowsban)
Ez kihat majd az nfsu2-dre is.
Tapasztalatból ez lesz a tuti megoldás! -
TéKrys
senior tag
Sajnos nekem is lenne problémám egy nemrég szerzett 9800 pro kártyával. Játékok alatt pixel hibák jelentkeznek. Szép lassan a játék folyamán egyre több és egyre durvábbak. Pórbáltam driver-t cserélni, directX-et frissíteni semmi. És nem is melegszik, már amennyire meg tudtam nézni. Akitől vettem azt mondta hogy rakjam újra a Windows és ne használjak DirectX9.0c -t. Kicsit furcsának találtam, hogy a régi MX460 kártyámnak semmi baja nem volt DirectX9.0c alatt. Mielőtt azonban újratenném a Windows-t tudtok valamit javasolni. Az én véleményem h rossz a kártya. Szerintetek?
-
AmunRa
senior tag
Kicserélték a kártyát!
Náluk nem jelentkezett a probléma. De deszkamodel gépük volt.
Tehát alaplap a szabad levegőn.
Inditott játékot a srác, meg az ATItoolt nem jelentkezett a hiba.
Néztek rám furcsán, hitték amit mondok, meg nem is.
Aztán megkérdezték, hogy én mit csinálnék a helyükben.
Mint az iskplában, ha hülye a diák. 1-es vagy kegyelem 2-es.
Végül kicserélték. Most értem a teszt végére. Semmi hiba.
Nem is melegszik szerintem annyira, mint a másik.
Bezárt házban 3200+ járatott Bartonnal.
Köszönöm a hozzászólásokat! -
NoLF
veterán
igen, lehetséges hogy driver probléma, bár én nem tapasztaltam látható lassulást ati driver miatt. arra tippelek még, hogy nem csak a játékban van minden fullra rakva neked, hanem a driverben is minden maxra van téve (élsimítás, anizotropikus szűrés, stb.) azt viszont meg TUTI nem bírja szerencsétlen 9800pro, ekkora felbontással...
-
Tofi_
csendes tag
De másoknál igy is tökéletes és nem azért adtam ki 50000 ftot a kártyáért hogy csak azzal elégedjek meg ami van! Ha ennél többet is tud akkor miért elégedjek meg vele??! tudom hogy kicsit tulzás az említett felbontás, de ha tudnia kéne akkor szeretném kihozni delőle!!! Mások driver problémát említettek! Lehetséges hogy azon múlik? Köszönöm válaszod!!
-
Tofi_
csendes tag
Sziasztok! Volna egy kis problémám egy Connect 3D R9800 PRO-val! 3Dmark2003ban hozza amit kell neki (5600 pont körül), de amikor az NFSU2-t 1280*1024-ban full beállítással meghajtom megrángatja! A gépem: abit IS7-E, P4 2,4GHZ, 512MB 400MHZ dual DDR, és persze a 9800pro! Másoktól úgy hallotam ez nagyon gyér, mert haveromnak 2400+ AMD-vel 768MB RAMmal nincs problémája, folyik neki!!! Kérlek titeket gyorsan segítsetek, mert már a hajam kitépem!
Köszönöm előre is!!!
-
-
MaUser
addikt
A ram nálam is nagyon meleg, de ennek ellenére még a tuningot is bírja. (Ráadásul mivel Silencer van rajta, így még légáram sem éri a ramokat, a Silencer meg ugye a ramokat nem hűti.) Szóval ez nem lehet probléma. Esetleg driver csere? Hátha csak a 3dmark vacakol. Vagy mint fentebb említették próbáld csökkenteni a ramok órajelét. Mással megy?
-
!player!
aktív tag
Ha tuningolva volt akkor vedd le a tuningot s teljesen alapon futtasd le először!
-
AmunRa
senior tag
Hali!
Vettem egy 9800pro kártyát. Az első dolgom a 3Dmarkal tesztelés volt.
A 3Dmark2003-ban szétesik a kép. Ez nem memórai problémára utal?
Olyan, mintha melegedés okozná a problémámat.
A RAM olyan meleg, hogy az újjamat nem tudom rajta tartani.
Mi a tapasztalat ezzel a kártyával?
Eddig 9500pro volt a gépemben és ott nem tapasztaltam hasonlókat.
Zajos is nekem a ventilátora, asszem maradok majd a 9500-nél.
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Steam Deck
- Formula-1
- Dell notebook topic
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Villanyszerelés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest