Új hozzászólás Aktív témák
-
Cancer
senior tag
Jelen esetben ez igaznak tűnhet, viszont szerintem a fények egyértelműen szebbek a 2-ik képnél. Valamint a zajosodás sem lesz annyira erős több kép használatával. A hibákat pedig pont azért írtam, mert azok kiküszöbölésével szerintem sokkalta jobb eredmény érhető el. Ez persze magában hordozza, hogy csakis mozdulatlan, statikus témák esetében.
-
törölt tag
Nem kell hozza az eredeti program. Annyi az egy baja, hogy nem ingyenes, a probaverzio rarakja a kepekre a photomatix vizjelet... Viszont elkepesztoen jol dolgozik. Es nagyon konnyu hasznalni, miutan osszerakta a kepet, be is importalja abba a mappaba, ahol az eredetiek vannak, tiff-ben. Az akkor latott vegeredmeny elsore nem meggyozo, viszont tovabb szerkesztheted lightroom-ban ugy akar egy raw-t, es valami elkepeszto dinamika lesz a kepben. A total feketere bukott vagy teljesen kiegett reszleteket is olyan szinten vissza lehet hozni vele, hogy az valami felelmetes, mindezt extra zajosodas nelkul...
-
-
-
Cancer
senior tag
Ezzel személy szerint nem értenék egyet.
Szerintem a HDR és annak is pont az a része, amelyiket te nem szereted (szürreális, eltúlzott(?)) azért jó, mert kezdő fotósok feldobhatják vele a képeiket. Ezzel lényegében "ki lehet takarni", hogy a kép unalmas, nem jó a kompozíció, mert a "dinamikaáradat" lefoglalja az ember vizuális felfogóképességét.Abban igazad lehet, hogy az érzékelők dinamikaátofgásának növekedésével, egyre kevésbé kell majd utómunkázni egy-egy képet ilyen szempontból, de szerintem a fotóművészetnek ez az ága nincs halálra ítélve.
-
törölt tag
Hat nem tudom, a jomultkor lattam egy masik topikban linkelt sorozatodat, nem azert mer nem tetszenek mert tetszenek, de lesut roluk, hogy HDR, meg hogy nem volt csinjan a tonemapping
Errol a keprol szerinted egyebkent mi latszik, az hogy HDR vagy hogy nem HDR? Azt nem mondom meg, hogy valojaban mi is, neked kell kitalalnod, az-e vagy sem, illetve ha igen, hany kepbol, stb...
-
Cancer
senior tag
Már volt erről szó korábban itt a topicban, hogy melyik a jobb 1 raw vagy 3 jpeg...De akkor felfrissítem a dolgot.
Egyazon témáról fogok lőni egy RAW képet, amiből szoftveresen készítek 3 jpeg-et, amiből készítek HDR-t, illetve ugyanúgy -2/0/+2 expóal lövök 3 jpeget, és azokból ugyanazon beállításokkal készítek HDR-t... kíváncsi leszek az eredményre.Egyébként szívesen várjuk a te képeidet is. Nyugodtan linkeld be a topicba...
-
Cancer
senior tag
A villamosos példánál én erre a képre gondoltam, bár ezt nem tudhattad.
Ez egy 10mp-es expós HDR kép! Nehéz lett volna 3 vs több expóból összehozni.
A DynamicPhoto HDR nálami kiakad, ha RAW képet töltök be neki...Ez van. Ezért kell jpeg-et csinálnom a RAW-okból. Tehát itt a plusz lépés számomra.
Temilyen programot használsz?Ha Raw-ból készítek 3 jpeg-et. (-2/0-2 expoval), az neked miért ál HDR?
-
Cancer
senior tag
#95-ben írtam példát.
Ha nem akarsz RAW-ból konvertálni és statikus a témád, értsd mozdulatlan, illetve/vagy -5/+5 (esetleg nagyobb) skálában kell az expozíció, akkor érdemes lehet jpeg-et használni. Megspórolsz magadnak egy plusz mozdulatot...
Raw-ból készíthetsz (legalábbis canon DPP-ben) +/-2 expozícióig jpegeket. Viszont teszem azt, hogy a téma megkövetel +/-7 expót? Úgy értem +/-7EV-t? Akkor egy raw kevés. de csinálhatsz mondjuk raw-ból -5/0-+5-t, amit kiszélesítesz 7-től 7-ig de szerintem egyszerűbb elexponálni azt a 15 képet, mint konvertálgatni.
Másrészről egy "száguldó" villamos-ről igen nehézkesen lehet 3 jpeg-et lőni úgy hogy egymáshoz képes ne mozduljanak el a képelemek jelentősen. Viszont, ha raw-ban fotózol, akkor még be is mozdulhat a kép, mert a konverzió után az alul és túlexponált kép is ugyanott lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest