Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én pl a tiff export előtt a raw-okon dolgozom a legtobbet, majd az összeillesztés után a jpg-be mentés előtt még max csiszolok egy kicsit, de van hogy néha többet.
Az a baj, hogy nehéz ilyen kérdésre válaszolni, pl hogy mit állítunk a raw-okon, mert ez így tág értelmű. Az nagyon attól függ, hogy milyen hatást akarsz elérni a végére. Nem mondhatom pl azt, hogy használj több kontrasztot mert lehet, hogy az adott témájú kép pont az ellenkezőjét követelné meg... -
andorra
őstag
Véleményem szerint nem szükséges a három képet előre külön beállítani én legalábbis az utómunkát magán a 16 bites TIFF HDR képen végzem és sokkal több mindent állítok, mint te. Ez azonban nem HDR sajátosság, minden normál képnél így teszek. LR és PS tanulás kell hozzá, néhány fórumbejegyzés elolvasása sajnos nem elég ehhez.
-
törölt tag
Ki mondta, hogy en jpeg-et csinalok?
En 3 16 bites tiff-et keszitek eloszor, majd a HDR progival egy 8 bites teljes mereture mentem le az elkeszult kepet, es csak a legvegso fazisban amikor az utolso lepeseket vegzem el pl lemeretezes, elesites esetleg meg kis babralas a szinekkel, akkor keszul el a vegleges jpeg amiket itt is lathatsz.
-
törölt tag
Mozgo dolgokat egyertelmuen csak 1 expobol. Nekem mozgo HDR-bol, meg egyebkent is minden idok HDR kepeibol meg mindig ez az egyik abszolut kedvencem, egy francia pali csinalja ezeket: [link]
Illetve aki meg szerintem rendesen otthon van az utomunkaban, o egy budapesti magyar no: Neer Ildikó
-
pdave
aktív tag
szerintem nyugodtan próbálkozhatsz állvány nélkül (én a hdr képeim 95 %-át kézből lövöm), elég jók a szoftverek, kijavítják a bemozdulásokat, van olyan is ahol ecsettel festheted le az adott részt (pl a fák bemozudultak a szél miatt, stb)
de a mellékelt motoros kép szerintem 1 képes hdr (vagy épp megállt egy pillanatra a motoros..)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Micro Four Thirds
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest