Hirdetés

2017. október 21., szombat

Hozzászólások

(#1) Frakk


Frakk
(tag)

Hello!
Egyszer az történt, hogy miközben a gépem a merevlemezre írt, lefagyott, és többet nem lehetett olvasni azt a partíciót. Akkor elvittem valakihez, aki vmi progival helyre tudta állítani az egészet. Most valami hasonló történt, megint nem lehet olvasni. Egy 160 Gb-os Maxtor, amin csak egy, 160 Gb-os partíció van(azaz csak volt :( ). Nem tud valaki segíteni, hogy tudnám én, házilag helyreállítani? Ja és van még egy, gondolom elég nagy probléma: nem tudom biztosan, hogy milyen fájlrendszerben volt. Úgy emlékszem, hogy NTFS, de ha mégse? Mindenképpen helyre kéne állítanom, mert nagyon sok fontos munkámat mentettem arra a lemezre. Segítsetek légyszi!

(#2) ZüD válasza Frakk (#1) üzenetére


ZüD
(tag)

hasonlo cipőben járok..:(
most raktam össze az új konfigomat..2 hdd m van és a szolga hdd re azt irja hogy:

D: nem érhető el
a fájl vagy könyvtár sérült vagy nem olvasható...

biosban felismeri egyébként.

erre varjak gombot mi?HELP

(#3) liksoft válasza Frakk (#1) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Talán ez a gond: [link] ?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#4) liksoft válasza ZüD (#2) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Ha pontosan leírod, mi történt, talán tudunk segíteni. Ez így olyan mint: Ha 1 tyúk 1 nap alatt 1 tojást tojik, akkor hány tyúk hány nap alatt hány tojást tojik?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5) Frakk válasza liksoft (#3) üzenetére


Frakk
(tag)

Hát, hogy mi a gond, azt nem tudom, de WinXP SP2-vel van telepítve a gépemen. (A sima win xp csak 130 Gb-osnak látta a winyót, sp2-vel viszont megvolt a 160 Gb). Lehet hogy ilyesmi a probléma, de akkor most hogyan tudom visszaszerezni az elveszett partíciót? Pláne, hogy nem vagyok biztos benne, hogy NTFS volt (bár nagyon úgy emlékszem, de ha mégis tévedek, nem szertnék mindent elveszíteni). Most olvastam, más hasonló témájú topicokban a GetDataBack bevű programról, de ha jól látom, az csak akkor működik, ha emlékszem a fájlrendszer fajtájára.

(#6) ZüD válasza liksoft (#4) üzenetére


ZüD
(tag)

szia előre is köszi a törődést:)

a szitu:

Most a napokban raktam össze az új konfigomat:
gigabytek8n sli pro,a64 3000+,új hűtő meg minden egyéb uj ramok 2*512 400d43
samsung 160GB erre pakoltam fel az új wint. mikor telepitésnek vége lett gondoltam belépek a másik vinyóba hogy onnan telepitsem fel a már korábban letöltött drivereket, ezzel szemben azt közölte velem amit az előbb beírtam.
a vinyó kb 1 hétig nem üzemelt mert szét volt kapva a gép...
jah és akkor amikor először összeraktam a rendszert akkor még felismerte...aztán mivel bénáztam az új driverekkel ismét win instal és azota nem tetszik neki.
a vinyó maxtor 80gb nem mai, kb 3éves.

mivel nagyon nem értek a témához ezért nem tudom hogy ezek az infok kellettek e:)

ja és nem formatáltam le vagy ilyesmi:)

(#7) SR8


SR8
(újonc)

Sziasztok!

Kb. két hónapja szívok egy új géppel, már elég sok mindent megpróbáltam, de nem működik rendesen...

A gépet főként a MS Flight Simulator futtatására vettem. A probléma: a gép néha resetel a játékból való kilépés után (nem mindig). Általában egy ilyen restart után működik a játék ismét, de idővel jön egy olyan reset ami után többé nem indul a játék és csak a formázás és újratelepítés segít (tehát hiába a jákék vagy az XP reinstall). Más programnál nem csinál ilyet, de azok rendszerigénye töredéke a játékénak.

Ezek a szoftverek másik konfigon működnek, a memóriákat már kicseréltem.

A HDD: Maxtor DiamondMax Plus9 160GB ATA/133 3.5 series Particiók: 90GB + 70GB

Egy nagyon segítőkész user - Antikomcsi- a következőt írta:

''A másik, amit írsz, hogy egy ilyen kilépés után, nem megy a játék, vagy szinte semmi, ez is ismerős. Akkor fordulhat elő például ilyen, ha a merev lemezen van valahol egy hibás rész. Amikor ide akar adatot írni a gép, behal az egész, sőt a rendszer is lehal.

Főleg maxtor diamondmax 8-9 szériával szívtunk így. Fel lett telepítve az xp, ment is minden gond nélkül, semmi probléma. Aztán amikor annyi adat, gyűlt, össze, hogy elért ahhoz a részhez a lemezen ahol hiba volt, vagy a lemez azon részét akarta memóriaként használni, az egész gép dobott egy hátast.

Ha van ilyen hiba az 99% kideríthető, ha csinálsz egy normál formázást, és figyeled, hogy az egyes %-ok között mennyi idő telik el. Ha valahol jóval nagyobb idő alatt lép a következő %-(ok)ra, mint álltalában, akkor ott gáz lehet a lemezzel.''


A kérdésem:

-Ha ez a hiba áll fent az javítható-e valahogy?
- Esetleg lehet-e a hibás részt külön partícionálni?
-Ez a dolog használható-e? [link]
-Ha a fenti dolgok nem megoldhatóak, akkor használható-e biztonságosan a HDD egy kizárólag Office szintű alkalmazásokat futtató gépen?

Köszi,
SR8

(#8) Garf.


Garf.
(tag)

Eltűnt partíciókat ezzel a (Stellar Phoenix FAT NTFS) progival tökéletesen vissza lehet állítani, én már pár wincsiről visszaállítottam vele az adatokat, de annyi szabadhely kell egy másik wincsin amennyi adatot vissza, akarsz állítani.

(#9) ZüD válasza ZüD (#6) üzenetére


ZüD
(tag)

noha választ nem kaptam, de megoldottam a dolgot.:)

a Data Recovery progit használva jutottam el a megoldásig...
nindenkinek csak ajánlani tudom.nekem kb.3 óra alatt tökéletesen visszahozott mindent a vinyóról(a recycled mappát is meg az összes többi háttérben lévő adatot még a hibásakat is)
ezeket rámentettem a rendszervinyómra majd format a rossz hdd meg javitás majd visszamásolás és most minden heppy:)


[Szerkesztve]

(#10) liksoft válasza Garf. (#8) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Vagyis NEM visszaállításról van szó (hiszen ez az eredeti helyen a helyreállítást jelenti), hanem adatmentést (másik winyóra másolás). Nagyon nem mindegy, és ha valakinek ismeretlen, könnyen hibásan kezelheti a rendszert. Onnan meg már nincs visszalépés. Kérlek, erre figyelj a továbbiakban. Előre is köszönöm.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11) liksoft válasza SR8 (#7) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Nagyon sokminden okozhat ilyen gondot. A winyó csak az egyik. Viszont nem kell, hogy hibás legyen, elég, ha a játék nagyon megterheli a tápot. A tápfeszültség ingadozások miatt hibásan írhat a drive, vagy szélsőséges esetben máshová írhat. Így szétveri maga alatt a rendszert. Tehát a korrekt tápellátás nélkülözhetetlen. Táp és csatlakozója is ellenőrizendő. A sata winyók driverei is okozhatnak néha ''produkciót''. Lehet alaplapi driver akadás is.

A játékból (alkalmazásból) való visszatérés során nagyméretű virtuális memóriamozgatás történik. Ha sérült a virtuális memória vagy adminisztrációja, ilyent produkál. A hibát okozhatja hibás hw és driver is. Az alaplapi beállításokat alapra vagy safe-re állítsad, hibakereséshez sokszor elengedhetetlenek. A virtuális mem-et ha lehet próba erejéig tiltsd le.

Vagyis, ''Négerek harca az alagútban éjszaka.'' Nem irigyellek, de talán egy-két ötletet tudtam adni, hol keresgélj.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#12) KeviN79


KeviN79
(újonc)

Hi!
A következő gondom van a winyómmal: egy vadi új winyóra a partition magic-ke készíttem két particiót, ami működött is rendesen.
Felraktam újra az XP. Már akkor gyanús volt, hogy az új vinyómat
formázatlannak látta a windows instalálása közben. A windows feltelepülése után után már nem is látta ezt a winyót. A bios felismeri és az everest is látja. A stellar phoenix-et lefuttattam, ami csak az egyik partíciót ismerte fel.
Szerintetek mi lehet a gond, mit csináljak?

(#13) ZüD válasza KeviN79 (#12) üzenetére


ZüD
(tag)

hű vazz....ujrainditottam a gépem és már a kezdő képernyőn is kirikszkrakszk karakterekkel irta ki az előzőekben emlitett vinyómat...biosba belépve 80gb helyett 25gb os vinyót irt szintén nem a nevén(maxtor)
winbeboot...nincs d: meghajtom...
fasza tegnap pedig oly szépnek tünt minden:)

(#14) SR8 válasza liksoft (#11) üzenetére


SR8
(újonc)

Köszönöm szépen a segítséget! Bár nem vagyok túlzottan feldobva, de játszani azért kellene... Úgyhogy nekiállok keresgélni. A gépben egy CoolerMaster 430W-os táp van (1db HDD, 1 db DVD, 1db Cd író + a többi) a rendszer összeállítója szerint ez elég - nyilván, ha rendesen működik.

Üdv,
SR

(#15) fancika


fancika
(újonc)

Van egy nagyon nagy problémám! Össze akartam kötni a vinyómat egy másik géppel, úgy hogy az enyémen nincs Windows a másikon pedig volt, de a Windowsoson FAT 32 (sajnos utólag néztem ennek utána), az enyémen meg NTFS-es fájlrendszer volt, de nem jött össze, el sem indult így a másik vinyó rendszere! Azt hiszem ez a FAT32,NTFS akadás volt a gondja, de lehet hogy más. Visszakötöttem az én gépemre a másik winchesteremmel, de ha rá akarok klikkelni a a sajátgépben az ikonjára, azt írja ki, hogy a meghajtóban lévő lemez nincs megformázva, megformázza most? Ha nyomok rá egy jobbklikket/tulajdonságok akkor fájlrendszernek azt írja ki, hogy RAW, szabad és foglalt területnek pedig azt, hogy 0 bájt. Az everest csak ennyit ír ki róla: ''Meghajtó
1. meghajtó - SAMSUNG SP1614N SCSI Disk Device (31 GB)''!
160 Gigás vinyó és tele van számomra fontos dolgokkal, meg lehet őket menteni, mit tegyek, nagyok kérem aki tud segítsen!

Please Please!!!

[Szerkesztve]

(#16) liksoft válasza fancika (#15) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Engem általában itt lehet megtalálni: [link]

Nem a kapacitás limit jumper lett aktiválva? A 31G nagyon gyanús. Ha igen, akkor igazítsd meg, és próbáld újra. De vigyázz, SEMMI ne írjon a winyóra. Se a boot során a scandisk, se később se se format, se egyébb.

Továbbiakat majd holnap. Napközben vagyok gépközelben, akkor dolgozom.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#17) fancika válasza liksoft (#16) üzenetére


fancika
(újonc)

Sajnos nem ez a gond, valakinek van még ötlete?

(#18) fancika


fancika
(újonc)

Helyesbítek! Csak részben ez a gond, ugyan az a helyzet csak most már a valódi méretét írja ki, jumper csere után! Milyen programmal próbáljam meg megmenteni az adatokat, van még egy 160GB-os vinyóm, tehát hely az lenne a mentésre! Valaki, kérem segítsen!

(#19) neooen


neooen
(senior tag)

Tényleg, ez okozhat összeakadást két gép között, mármint ha egy NTFS-t és egy FAT 32-eset összekötsz, ez engem is érdekelne?! Vagy az lesz az eredménye mint az előbbieknél?

[Szerkesztve]

(#20) liksoft válasza neooen (#19) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Ha a winyóra felkerül a kapacitás limit jumper amit a master/slave helyett kap meg, akkor a rendszer össze fogja kuszálni az adminisztrációt. Visszaállítva az eredeti állapotot már ezért nem látja az adatokat. Vagyis a file-rendszer teljesen lényegtelen.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#21) liksoft válasza fancika (#18) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

GDB. De megint csak véletlenül kukucskáltam be ide!!!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#22) Frakk


Frakk
(tag)

Hello!
Enyém volt az első kérdés a topicban, amikor azt írtam, hogy nem tudom milyen fájlrendszer volt a vinyómon, amin tönkrement egy partció. Most már kipróbáltam a GetDataBack for NTFS programot, és minden ment is rendesen, tehát már tuti,hogy NTFS ben volt az elveszett partícióm. A probléma most az, hogy nincs üres 110 GB-om, amire át tudnám menteni a dolgokat. Nincs esetleg olyan program, ami átmásolás nélkül is vissza tudja állítani a fájlokat, és helyrehozza a hibás partciót?

(#23) Gregorius válasza Frakk (#22) üzenetére


Gregorius
(őstag)

Nincs esetleg olyan program, ami átmásolás nélkül is vissza tudja állítani a fájlokat, és helyrehozza a hibás partciót?
Éppenséggel megtehető, de igen nagy az esélye, hogy ez a művelet csak ront a helyzeten, úgyhogy ha tényleg szükség van az adatra, akkor épelméjű ember ilyet nem csinál.

A recovery szoftverek közé még beajánlanám az R-Studio-t ([link]), sokféle fájlrendszert ismer (windows, linux és BSD fronton is), és igen jó hatékonysággal ismer fel durván sérült partíciókat is.

Mainstream support for Steve Ballmer ended in 2009. Extended support ends in 2014.

(#24) Frakk válasza Gregorius (#23) üzenetére


Frakk
(tag)

''igen nagy az esélye, hogy ez a művelet csak ront a helyzeten''

Az igen nagy, az kb mennyit jelent? Mert megtehetném azt, hogy a fontosabb dolgokat lementem GDB-vel, és csak utánna csinálom a helyreállítást. Ha ez az igen nagy mondjuk 10%-os esélynél kevesebb, akkor az már lehet, hogy megérné nekem.

(#25) Frakk


Frakk
(tag)

De ha nem így van, akkor kezdhetem is irogatni a DVD-ket.
110 giga, ááááá, el fog tartani egy darabig :O

(#26) liksoft válasza Frakk (#24) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

1% a tévesztésre az esélyed, + Murphy faktor = 99,9%. :DDD

További sok sikert a kisérletezésekhez. :R :R :R

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#27) Henker2


Henker2
(PH! addikt)

Képzeljétek! Volt, ill. van egy 120 gigás seagate winyám! Történt vele, hogy elkezdett egy zúgó, majd katt hangot kiadni ! Ezt először úgy óránként csinálta! Kb 1 hónapig ment így ezzel a zúa majd katt hanggal! Egyszer csak megszűnt a zúgó hang, és csak kattogott! Mondom erre, hm ennek annyi, mivel leszakadt az olvasófej! Megnéztem winben, nem is látta az XP! Jó, durrogtam kicsit, mivel azért 120 giga adat csak 120 giga! Kb 3-4 hetet pihent a winya! Mondom, kipróbálom már , hátha...
És láss csodát , most is itt van a gépemben , TÖKÉLETES!
Erre tud valaki valami magyarázatot?

Xiaomi Redmi Note 4 Global 4/64 - MIUIHU Global 8.5 Stabil 8.5.4.0 ROM

(#28) liksoft válasza Gregorius (#23) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Szép program, jó program, szerintem szerencséd volt eddig. ''Kézimunka'' nélkül eszméletlenül durva hibákat képes elkövetni, valamint nem ''titkárnőbiztos''. Ez a két ok, amiért nem szoktam ajánlani.

(Engedhető a visszaírás. Fogják is használni. Szerinted jó ötlet ilyent ajánlani? Akik itt kérdeznek - elnézést a kivételtől - az első mentésüket végzik élesben zabszemmel a hátsójukban. Amit lehet, a tapasztalatom azt mutatja, azt el is rontják. Vagyis csak olyan progit ajánljál máskor, ami 1000%-ig biztos mindenki számára. - Ha nem értessz egyet, akkor priv-ben rendezzük, köszi.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#29) liksoft válasza Henker2 (#27) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Szerintem a tápcsatlakozó körül kellene keresni azt a ''csodát''.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#30) Henker2 válasza liksoft (#29) üzenetére


Henker2
(PH! addikt)

Értem! És akkor esetleg az okozhatott ilyn problemát, hogy néha kapott feszt néha nem, mármint a winya?

Xiaomi Redmi Note 4 Global 4/64 - MIUIHU Global 8.5 Stabil 8.5.4.0 ROM

(#31) Giroppornó


Giroppornó
(kvázi-tag)

Hi!
Pár napja a következő történ:
5 hangos kattanás (olyasmi, mint mikor újraindítod a gépet) a wincsiből (Maxtor 80Gb). A gép állóra kifagy, restart után lemezhibát jelez. Másnap sikerül beindítani de a következő paraméterek fogadnak:
Átlag sebessék:2,7MB/sec Burst rate: 2.8 MB/sec CPU használat:91% és most a gépem 15* csigább. Szerintetek mi történhetett?? Fizikai sérülés, vagy valamelyik chip szállt el? HD tune2. progi mindent rendben talál. És most nem kattog, csak kib** lassú.
Érdemes szerelőhöz vinni?
Adjatok tippeket, vagy meséljetek, ha történt már hasonló.

THX
GP

(#32) Gregory88 válasza Frakk (#25) üzenetére


Gregory88
(újonc)

Üdv mindenkinek! Lenne 2 db kérdésem: 1;Először is nem tud valaki olyan full verziójú programot ami a particiós táblát, helyesebben a patríciókat állítja vissza(jók lennének még a GetDataBack vagy a Steller Phoenix Progik is full verzióban), ha tud valaki ilyenekről légyszi írja már meg honnan lehet őket letölteni.
2;Van egy 80-as, 120-as és egy 160-as Samsung vinyóm, sajna egy kisebbfajta baleset miatt csütörtököt mondtak, vagyis csak annyit csinálnak hogy amikor elindítom a gépet az keresi az eszközöket, de nem találja őket, csak kattognak össze-vissza.Mit tegyek? Légyszíves segítsetek.(supadupafly@freemail.hu)

Pataki Gergely

(#33) Jumanji


Jumanji
(újonc)

Azt szeretném megkérdezni, hogy a maxtor winyómon miért írja ki a Windows chkdsk.exe-je vizsgálat után hogy: 4 kb rossz szektorokban, mikor ma lefuttattam azt a bizonyos hddregenerator 1.41 winyó vizsgáló progit és egyetlen bad sector-t nem talált rajta. Viszont a maxtor honlapján találtam egy powermax.exe szintén winyó-vizsgáló programot és az is megtalálta a hibát, de nem tudott mit kezdeni vele: kiírta hogy javitva de a windows-os scandisk továbbra is észleli azt a 4kb bad sector-t. Egyesek szerint ha ujraformázom az első particiót amin a windows-om van akkor eltünik róla a hiba, mert ugye ezen a partición észleli azt a 4kb hibát. Most rakjak egy új windowst? Lehet, hogy csak valami ún. logikai hiba van rajta??? Plíííz valaki help! :(

(#34) Jumanji


Jumanji
(újonc)

Léci! Plíz! :F

(#35) turho válasza Jumanji (#33) üzenetére


turho
(őstag)

Nekem úgy tűnik hogy fizikai hiba, de az újrarakás megmondhatja végleg...

(#36) Dav78


Dav78
(újonc)

Helló!
Egyik haveromnak egy Maxtor 60 gb-os winchestere beadta az unalmast. A gép biosban sem látja. Nem tudom, hogy ez fontos-e, de előzményként még annyit mesélt, hogy mielőtt bekapcsolta a gépet kocsiba lett egyik helyről a másikra víve. Hideg volt kint, elvileg várt vele egy fél órát, és bekapcsolta. Szerintetek ez lehet elég ok arra, hogy ne működjön a vinyó. Ha igen, akkor szerintetek meg lehet még javítani? Esetleg adatot lementeni róla? Aki esetleg foglalkozik ilyennel, az kérem segítsen. Előre is köszi!

(#37) mr_ricsi válasza Dav78 (#36) üzenetére


mr_ricsi
(PH! nagyúr)

''Hideg volt kint, elvileg várt vele egy fél órát, és bekapcsolta. Szerintetek ez lehet elég ok arra, hogy ne működjön a vinyó.''

Ha egy tárgy (vinyó) hidegebb a környezeténél (szoba), akkor kicsapódhat rajta a pára. Az meg a porral keveredve áramot tud vezetni, és a vinyó elektronikájának annyi (lehet)

Ha azóta már eltelt pár óra, és a vinyó felvette a környzete hőmérsékletét, akkor lehet még egy kísérletet tenni, de most a biosba is belépve, és egy autodetect-et kipróbálva.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#38) Dav78


Dav78
(újonc)

Ez a dolog már lassan egy napja történt, és azóta az változott még, hogy a vinyó kiad magából ilyen ''telefoncsörgésszerű'' hangot. Úgy érezni mintha nem pörögne fel a tányér benne.

(#39) sleve válasza Dav78 (#36) üzenetére


sleve
(tag)

Powermax-ot rá kell engedni, ha az sem ismeri fel akkor kuka.

#38 ja, hogy már mechanikai hibája is van akkor télleg kuka.

[Szerkesztve]

''Hat, szerintem perpetuum mobilet elobb talalnal, mint mukodo masolasvedelmet.'' by dabadab

(#40) mr_ricsi válasza Dav78 (#38) üzenetére


mr_ricsi
(PH! nagyúr)

Nem pörög fel? Akkor itt tedd fel a kérdésed:
[link]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#41) liksoft válasza Dav78 (#38) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

2 hiba lehet. Vagy besült a motor, vagy a fejek letapadtak a felületen. Ha 1 lemezes változat, akkor az első menthető. A második esetben a tapadás erősségétől és helyétől függ a mentés sikeressége. Ha csak a winyó kell, akkor nem szabad foglalkozni vele, elhelyezhető a kerek iktatóban.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#42) Alvinka


Alvinka
(tag)

Én a getdataback 2.31 verzójával tökéletesen vissza tudtam mindent hozni, ez a verzio már az ntfs-t is faxán kezeli.

MSI K8n SLI Platinum 3000+@2500 160Sata2 raid0 Maxtor ,MSI 8800 gts 320,2x512hc@500 2,5-3-3-6 1t Enermax liberty 500w

(#43) k.krisz03


k.krisz03
(tag)

H@li!
Adott egy Maxtor 6Y120L0 winyó, ami pár évig tökéletesen mőködött, de mostanra nagyon lelassult (írás/olvasás=3-6Mb/s!!!), BIOS néha nem látja, minden indításnál ellenőrzi az XP Scandiskje (fájlokat, indexeket, biztonsági leírókat), bad szektort nem talál, viszont az Evereset és a HD Tune is a SMART adatok alapján ezt írja: Reallocated Sector Count (ha jól tudom, akkor ez a bad szektorokkal kapcsolatos): küszöb: 63, érték: 1 (ez eddig 4 volt, de lecsökkent), adat: 2556, várható meghibásodás.
Tehát akkor ennek a winyónak annyi? Kiszögelhetem a falra a csiga lassú adatmentés után?
Egyátalán mi lelte? A SMART adatokban asszem az után jelentek meg ezek a csúnyaságok, miután lenyomtam egy töredezettségmentesítést. :o
Ha tudok légyszi adjatok magyarázatot erre.
Előre is köszi.
Krisz

[Szerkesztve]

(#44) _OP_


_OP_
(újonc)

Helló Mindenkinek!

Kérlek segítsetek.Kaptam egy 160GB-os Samsung HDD-t karácsonyra a másik 40GB-os Maxtorom mellé.Mivel jumperolni sajna nem tok :O :O , meg rossz a kábel is ezért a 160GB-ost használtam egészen mult szombatig.Ugyanis akkor azt gondoltam hogy milyen jó lenne az UHU-Linuxot megismerni(eddig WinXP-m volt SP2-vel).Na mikor föltettem az UHU-t akkor a Gnome rafikous környezet nem működött.És mivel meg volt partícionálva a HDD (119GB-on a cuccaim és a maradékon pedig a rendszer) és ha meg akartam nyitni a zenéimet akkor megfagyott a gép.Na akkor gondoltam egyet hogy fölteszem a Win Server 2003at.A telpítésből 25 perc volt vissza amikor ezt írta ki:

COM+ Setup Error:
A(z) COM+ alkompenens kivételt okozott a OC_COMPLETE_INSTALLATION telepítésiüzenet végrehajtása közben.
d:\srv03rtm\com\complus\src\complussetup\ccompluscore.cpp (561.sor)
Hibakód=0x80040206
A rendszer várut belső hibát érzékelt.
A COM+ eseményosztályok bejegyzése nem sikerült.


Na és itt az OK gombra lehet kattintani.Amikor föltette a Win. Server 2003-at akkor a bejelentkezés után megfagy a rendszer!

Na akkor azzal próbálkoztam hogy letöröltem a partíciókat és újakat csináltam de ez sem segített.

Légyszi próbáljatok meg segíteni!
Előre is köszönöm:
_OP_

Intel Celeron 1700MHz CPU, ABIT SR7-8X Motherboard, 512MB RAM, SAMSUNG SP1634N 160GB 7200RPM, Maxtor 2F040J0 40GB 5200RPM, LG GSA-4163B DVDRAM, Pioneer DVD-ROM DVD-117, PixelView TV Tuner, ATI Radeon 9250PRO 128MB, LG L1715S 17'', M$ Windows XP SP2

(#45) szoszi55


szoszi55
(újonc)

Sziasztok!
Nem rég felakartuk bővíteni a gépünket hát odaadtuk egy ismerősnek és ő leformázta a merevlemezt! Mondanom sem kell minden adatunk elveszett róla! Ha valaki tud valamilyen megoldást erre a próblémára kérlek szóljon, mert nagyon fontos képek voltak fennt a kisfiamról! :(
Köszönöm!

(#46) GSE


GSE
(újonc)

Helo emberek, olyan problémába ütköztem, h tesóm gépjébe vettem egy SATA-s hdd-t mert az eddigi IDE csatlakozós volt.Az IDE-s HDD-n volt rajta a windows xp és a SATA-son pedig mindenféle cuccai tesómnak, és családi fotók stb.Csak hogy egy szép napon az IDE-s HDD elkezdett cseszekedni és néha meg meg állt, ezért úgy gondoltam, hogy fogom, lekötöm az IDE-s HDD-t és a SATA-sra felteszem az xp-t. Addig minden tökéletesen ment amíg betöltötte magát az install, felmásolta a telepítőfájlokat és azután újraindult a gép, csak hogy újraindulásnál előugrott egy szöveg amit nem nagyon vártam:LEMEZOLVASÁSI HIBA TÖRTÉNT
Ezután fogtam betettem a hdd-t az én gépembe és ott pedig már nem is tudta olvasni, felismerte csak azt írta ki a win hogy a hdd fájlrendszere vagy mi sérült, ezért szeretném kérdezni mit tudnék vele kezdeni, mert anyumleveszi a fejem ha a fotókat nem szedem, elő és nekem is volt rajta pár fontos dolgom...köszi előre is a segítséget

(#47) Loha válasza GSE (#46) üzenetére


Loha
(PH! kedvence)

Sztem, tesód gépében döglődik a táp (ingadozik a vinyók tápellátása), ezért mondta be az unalmast az IDE-s és a SATA-s vinyó is. Ha ez az eset áll fent akkor valószínüleg csak a fájlrendszer sérült a SATA-s HDD-n amit egy másik gépben chkdsk-el talán helyre tudsz állítani, vagy ha nem sikerül, egy adatmentő szoftverrel le lehet menteni (pl.: GetDataBack for NTFS).

(#48) zsolt1129 válasza GSE (#46) üzenetére


zsolt1129
(PH! addikt)

Szerintem is :DDD :K

(#49) Salinas


Salinas
(újonc)

Sziasztok!

Egyik haverom új videokarit, hangkarit, meg memet rakott a gépébe és nem akart működni a videokari...
Többször kinyomta a gépet és elszállt a rendszer! Nem bootol, a vinyót másik gépben megtekintve rendszerfájlok megvannak, de több saját adat hiányzik, valószínűleg megsérült a partíció!
Milyen progival lehet a legbiztonságosabban visszanyerni a hiányzó adatokat????
Előre is köszi a választ!

Üdv!

(#50) Aprósólyom válasza Salinas (#49) üzenetére


Aprósólyom
(senior tag)

Látogass ebbe a topicba: [Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez]

Én sajna csak fizetős progit tudnék ajánlani ami jó. :B

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.